Ihme kitinää

Keskustelu osiossa 'Ylläpito', aloittaja huuhaata, 21/7/03.

 1. huuhaata

  0   0   0

  Liittynyt:
  14/2/03
  Viestit:
  28
  Tykkäykset:
  0
  Tuntuu, että joka toinen threadi päättyy siihen kun joku urputtaa siitä, että mikset käytä searchia.

  Olisiko mahdollista hoitaa asia esim niin, että hairahtunutta yksilöä komennettaisiin yksityisviestillä. Foorumin sadoille tai tuhansille lukijoille se kuitti searchin käytöstä on aivan yhtä hyödytön kommentti kuin se alkuperäinen "tyhmä" kysymys.

  Voisiko käytäntö olla sellainen, että jos on urputettavaa, niin urputetaan yksityisviestillä, ja vaikka dellataan turha threadi? Tai sitten jos on pakko vastata julkisesti, niin vastataan sitten asiaan.
   
 2. kenopaeaenaali

  kenopaeaenaali Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  6/6/03
  Viestit:
  4610
  Tykkäykset:
  1
  ts. Parhaassa tapauksessa searchia taitamaton saa pariasataa yksityisviestiä?
  --kpn
   
 3. Sir Hector

  0   0   0

  Liittynyt:
  28/10/02
  Viestit:
  361
  Tykkäykset:
  0
  Ei niitä tule koskaan satoja keskustelun jatkeeksikaan. Väittäisin, että suurin osa foorumin lukijoista ei jaksa välittää tuosta, eikä näin katso tarpeelliseksi komentaa henkilöä. Itse kuulun tähän joukkoon. Joten sitä vaaraa tuskin olisi, että YV-laatikko tukkeutuisi vihaisten foorumilaisten palautteesta. Ne ovat kuitenkin ne yhdet ja samat käyttäjät, jotka tuosta aina jaksavat valittaa.
   
 4. Jussi

  Jussi Vuoden Foorumilainen 2004

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  12224
  Tykkäykset:
  15
  Puhelinmalli:
  Xperia Z3
  On huomattavasti hedelmällisempää myös laittaa linkki jos sattuu muistamaan missä asiasta on jo keskusteltu. Valitettava tosiasia on se, että haku ei kaikissa tapauksissa toimi aivan niin kuin sen voisi olettaa toimivan.
   
 5. bull Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  3136
  Tykkäykset:
  0
  Ehkäpä sen takia ei tule satoja keskustelun jatkeeksi ku ihmiset näkevät että asiasta on jo huomautettu... Jos laitat YV:n ni ei sitä tiedä onko kukaan ilmoittanut ja sit on kaks mahdollisuutta, 1) joko kaikki kynnelle kykenevät laittaa huomautus-yv:n TAI 2) kukaan ei laita ku ajattelee et joku on jo laittanut... :eek:)
   
 6. Sir Hector

  0   0   0

  Liittynyt:
  28/10/02
  Viestit:
  361
  Tykkäykset:
  0
  Aivan. Pointtini oli se, että foorumilla ei todellakaan ole satoja tästä asiasta valittavia. Kuten jo sanoin, ne ovat ne yhdet ja samat joita tämä ottaa pannuun niin kovasti että siitä on joka kerta mainittava.

  Tänään tuli sitten toinenkin pointti esille tästä asiasta lukiessani foorumin viestejä. Kun aina käsketään vain käyttämään hakua, niin sitten kun joku oikeasti käyttääkin hakua, niin hakutuloksiksi tulee vain käytä hakua -viestejä, eikä löydä sitä mitä oikeasti etsi.

  Joten kun aina vain käsketään käyttämään hakua, niin pian joka toinen viesti onkin käytä hakua -viesti. Oli sitten kysymys puhelimen hinnasta, viasta, soittoäänistä, peleistä, taustakuvista, bugista, softasta tai mistä tahansa hiukan yleisemmästä asiasta, on vastaus lähes aina "käytä hakua". Etsi sitten tuolta käytä hakua -viestien viidakosta se yksi ensimmäinen puolen vuoden takainen viesti, jossa oikeasti vastataan kysymykseen.
  Eiköhän foorumilla nyt sitten ole jo satoja käytä hakua -viestejä.


  Update: Unohdin vielä mainita OT:na hiukan itse foorumin epäkäytännöllisyydestä. Kun sitten olen saanut hakutuloksiksi pitkälle toistakymmentä sivua aiheita, ehkä jopa 30, ja minun täytyisi mennä esim. sivulle 15. Ruudun oikeassa alanurkassa on merkitty sivut 1 2 3 ... 28 29 30. Kuinkas sitten menet tuolle sivulle 15. Yksitellen täytyy selata sivut alusta lähtien sivulle 15 asti. Eikö tämän olisi voinut tehdä hieman yksinkertaisemmaksikin?
   
 7. Sir Hector

  0   0   0

  Liittynyt:
  28/10/02
  Viestit:
  361
  Tykkäykset:
  0
  Ellei tämä ollut tarkoitettu sarkasmiksi ja ymmärsin sen oikein, niin Näytä tulokset -kohdan Viestejä tuo vain lisää sivuja ja vaikeuttaa näin tietyn viestiketjun löytämistä. Esim. hakusanalla 6610 löytyi Aiheet -vaihtoehdon ollessa päällä osumia 688 ja sivuja 14, kun taas Viestejä -vaihtoehdolla tuloksi löytyi 2668 ja sivuja 134. Miten tämän voi katsoa helpottavan tietyn sivun löytämistä?

  Sinänsä silti omituista, että esim. hakusanoilla pc suite and 6610 aiheita löytyy 21 ja hakusanoilla 6610 and pc suite aiheita ei löydy ainoatakaan. Eli ymmärrän, miksi haun käyttäminen tuottaa joskus vaikeuksia.

  Mitäs työtä te täällä foorumilla olette tekemässä. Tietääkseni aivan vapaaehtoisesti täällä kirjoittelette, eikä mikään pakko ole lukea tai saatikka sitten vastata vastenmieliseltä tuntuvaan kysymykseen. Tarkoitan vain, että miltei samalla energialla mitä käytätte käytä hakua -viestiin, niin voisitte vihjaista mistä löytyisi keskustelua kyseisestä asiasta, tai peräti laittaa sinne suoran linkin. Hiukan tarkempaa kuin "hakua käyttämällä löytyy". Löytyykin jos haku sattuu toimimaan.
   
 8. tuutinen

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  449
  Tykkäykset:
  0
  Mitäs jo 'uusi viesti' -nappulaa painettaessa ilmaantuisikin kaikkien niin kovin rakastama pop-up, jossa kehoitetaan käyttämään hakua, ennen uuden aiheen aloitusta? :) Ehdotan puolitosissani. Kyllähän nuo 'käytä hakua' viestit ovat hiukan liian lisääntymiskykyisiä ja joskus harmittaa kun mielenkiintoisen näköisen otsikon avatessaan siellä lukee vain 'käytä hakua'. Tokihan on totta, että paria päivää aiemmin on jo joku saattanut samasta aiheesta keskustella ja uuden viestin kirjoittaja ei ole tätä huomannut ja hänelle onkin varmaan ihan tarpeellista huomauttaa (?), mutta keskustelujen sivustaseuraajana sitä hakua harvoin tulee käytettyä, jos mielenkiintoisella aiheella ei mikään 'hengenhätä' ole.. Eli tarkoitan tilannetta, että otsikossa lukee "kahvia keittävä kännykkä", viestissä lukee 'onko tästä kokemusta kenelläkään' ja seuraava viesti on 'käytä hakua, tuosta puhuttiin viikko sitten', jolloin sitä itse vain sulkee viestin koskematta hakuun. Sitten sitä vaan fiksuna tyttönä odottaa, että se asia tulee joskus eteen kokonaisuudessaan. Ok, tämä on vain omaa laiskuutta ja saamattomuutta mutta kuitenkin. Nuo 'käytä hakua' -ketjut voisi kai kokonaisuudessaan poistaa pienen hetken päästä, kun voidaan jo olettaa, että aiheen aloittaja on hae-komennon nähnyt?
   
 9. pahkis Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  17/8/02
  Viestit:
  1329
  Tykkäykset:
  2
  Puhelinmalli:
  iPhone5
  Soveliaan kanssa samoilla linjoilla; itsellä tuota "käytä hakua" -lauseen viljelyn kynnystä on merkittävästi tässä viime aikoina laskenut se, että täältä foorumiltakin alkaa jo löytyä näitä ns. uuden sukupolven nettikäyttäjiä, jotka käyttäytyvät muuallakin yhtä laiskasti (newsit vain yhtenä mainitakseni). Esim. otsikkona on T68i, ja viestissä kerrotaan vain, että on moisen ostanut, ja kaipaisi neuvoja laitteen käytössä. Lisäksi haluttaisiin tietää, mitä kaikkia ominaisuuksia puhelimessa on. ARGH! Jos joku on noin käsi (=laiska), että ei viitsi edes käydä puhelimen valmistajan kotisivuilla, niin itse ainakin hyvin herkästi tuossa vaiheessa kuittaan tuon "kh" -lauseella, ynnä kehotuksella Googlettaa. Ja mielestäni aivan aiheesta.
   
 10. djj Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  16/1/03
  Viestit:
  2742
  Tykkäykset:
  0
  Aamen. Täysin samaa mieltä.
   
 11. Omenanraato

  Omenanraato Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  11/12/02
  Viestit:
  20035
  Tykkäykset:
  843
  Puhelinmalli:
  iPhone 6+ 16GB Silver
  en tajuu millä noi uudet käyttäjät haulla mitään löytää ku edes minä en löydä..ku ei osaa oikeita hakusanoja niin ei siinä sit mitään mahda...linkkiä perään jos kerran tietää ja osaa hakua käyttää.
  ¨


  ja sit ku esim laittaa hakusanaksi nokia 3650 niin sieltä löytyy myös ne joiden sigussa on toi sana niin ei sieltä löydä muutakon sellasta skeidaa mikä ei kuulu haettavaan aiheeseen mitenkään
   
 12. pahkis Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  17/8/02
  Viestit:
  1329
  Tykkäykset:
  2
  Puhelinmalli:
  iPhone5
  Mahdatkos edes sitten Googlella mitään löytää? Totta on, että foorumin haku ei paras mahdollinen ole, mutta kyllä silläkin löytöjä tekee. Sitten matkapuhelininfo.comin etusivulla on mahdollisuus hakea Googlella...
   
 13. Hiisty

  Hiisty Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/9/02
  Viestit:
  1495
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Nokia 9500 Saunalahti
  Soveliaan kanssa suurinpiirtein samaa mieltä, mutta;

  Jos kirjoittaa viestiin vain että käytä hakua, näyttää se aika "kylmältä". Varsinkin jos oletetaan että kysyjän liittymispäivä on korkeintaan viime viikolta.

  Otetaan esimerkiksi tämä "sähköposti ei toimi 3650" -tyylinen threadi, voisi vastaukseen referoida 10 sivua pitkän threadin: "uskon että asetuksesi on oikein mutta tämä ei ikävä kyllä ole ensimäinen kerta kun niissä on häikkää, mitkään tilattavat asetukset eivät nimittäin riitä."

  Ja vasta sitten se "käytä hakua" tai sitten linkki siihen 10 sivuiseen threadiin.

  en väitä etteikö näin jo tehtäisi, enkä syytä ketään joka ei nään tee.

  PS. It's nice to be important, but it's more important to be nice.
   
 14. JS Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  1371
  Tykkäykset:
  0
  Hiistyn kanssa samaa mieltä.
   

Jaa tämä viestiketju