Mobiili.fi iFixit purki uuden iPad Pron: liima haittaa korjattavuutta

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 4/4/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2139
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]

  iFixit on purkanut Applen uuden 9,7-tuumaisen iPad Pro -mallin ja tehnyt siitä perinteisen korjattavuusarvionsa. Laite yhdistää 12,9-tuumaisen isoveljensä ominaisuudet reilusti pienempään pakettiin, ja onkin varsin tiukasti täytetty laite. Korjattavuudeltaan se on vielä isoveljeäänkin huonompi, ja saa vain kaksi pistettä kymmenestä.

  Isommassa 12,9-tuumaisessa iPad Prossa oli varattu reilusti tilaa esimerkiksi kaiuttimille, mutta uuden, pienemmän mallin täyttävät akku ja emolevy hyvin tarkasti. Akun kapasiteetti uutukaisessa on 7306 milliampeerituntia ja 27,91 wattituntia. Kapasiteettia on selvästi vähemmän kuin 12,9-tuumaisessa mallissa (38,8 wattituntia), mutta hieman enemmän kuin iPad Air 2:ssa (27,62 wattituntia). Ilmoitettu akkukesto kaikille kolmelle mallille on kuitenkin suurin piirtein sama.[​IMG]

  Järjestelmäpiirinä uudessa iPadissä on tietysti Applen oma A9X, tukenaan kaksi gigatavua Samsungin valmistamaa LPDDR4-käyttömuistia. 32 gigatavun massamuisti iFixitin purkamassa laitteessa oli Hynixin valmistama. Erikoisuutena laitteen sisältä löytyi muutamia ilmeisen turhia antenniliittimiä. Niillä ei näyttänyt olevan mitään käyttötarkoitusta, mutta iFixit arveli, että ne saattaisivat olla yksinkertaisesti tukemassa näyttöä.

  Uuden iPadin 12 megapikselin kamera vastaa ominaisuuksiltaan iPhone 6s:ää, mutta hieman yllättäen kyseessä on samainen optisella kuvanvakaimella varustettu kamera, joka löytyy iPhone 6s Plussasta. Applen omissa teknisissä tiedoissa optista kuvanvakainta ei kuitenkaan mainita.

  [​IMG]

  Korjattavuudeltaan uusi iPad ei juuri kiitosta saa. Sen saamat kaksi pistettä ovat vielä huonommin kuin 12,9-tuumaisella isoveljellä, joka sai kolme pistettä. Etupäässä arvosanaa heikentää runsas liiman käyttö, eli jo laitteen avaaminen vaatii runsaasti askartelua, ja myös esimerkiksi akku on liimattu paikoilleen.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju