Idra sovittimet tietokoneeseen (ja toimivuus..)

Keskustelu osiossa 'Datatuotteet', aloittaja arihyv, 11/7/02.

 1. a

  arihyv

  0   0   0

  Liittynyt:
  22/6/02
  Viestit:
  35
  Tykkäykset:
  0
  Heps,

  Eli tuommoista tuli tässä pieneen mieleeni..

  Puhelin tuskin tuntee eroa onko IR lähetin emolevyllä, sarjaportissa vai USB kaapelin päässä.

  Mutta entä tietokoneen puolella. Tällä hetkellä käytössä on 6210 + Dau-3P kaapeli, kaikki ohjelmat mitä olen edes kokeillut etsivät vain sarjaporssia koneesta.

  Eli toimiiko pakasta vedetty logomanager tai Cellular Essentials tai Nokian oma PC-Suite - USB IR kanssa.

  JA toinen, mitäs webisivuilla noita olen silmäillyt - up to 4 Mbit mainostaa joskut USB liitannat nopeudeksi. (siis maksimi sarjakaapeliin tuohan on lightning speed). Miten suuria nopeuksia puhelimesta sitten irtoaa.
  Vaihtelee ehkä puhelimittainkin.

  Entä tuo että tietokoneen IR on Irda yhteensopiva - ajurista kiinni ?
  Eli saako 6210 (IrDA) tai 6110 (Direct IR) toimimaan samassa windozen asennuksessa.
   
 2. J

  Jake Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  151
  Tykkäykset:
  1
  Puhelinmalli:
  Motorola Moto G 2015 (3rd gen)
  Logomanageria en saanut toimimaan USB-infrapunalla (N6510). Onko Windows XP:llä osuutta asiaan, mene ja tiedä. Logomanager saa yhteyden mutta hukkaa sen heti saman tien ja siitä tulee luuppi mikä estää ohjelman käytön täysin. Ehkäpä uudemmissa versioissa asia on korjattu (itsellä muistaakseni 1.1.9).
  PC Suite toimii täydellisesti, CE:stä ei kokemusta. Myös Nokian modeemiajurit toimii eli GPRS:llä pääsee nettiin mainiosti myös USB-IR:llä. PC Suitesta täytyy mainita yksi outo ominaisuus joka ei kyllä liity aiheeseen: operaattorilogoa ei voi lähettää kaapelilla tai infrapunalla vaan se pitää lähettää viestinä. Kyllä Logomanagerikin tuon hanskaa, miksiköhän PCS ei?

  Vaikea sanoa sillä omassa käytössäni liikkuu useimmiten vain tekstiviestit, soittoäänet ja logot joiden koko on niin pieni että eroja ei varmaan pääse syntymään. Otin kyllä täydellisen varmuuskopion puhelimen muistista eikä siinä kovin kauaa tarvinnut odotella. Pitäisi vaan kaivaa vanha 6110 ja kaapeli esiin ja tehdä sama operaatio että saisi verrattua mitenkään.
   
 3. a

  arihyv

  0   0   0

  Liittynyt:
  22/6/02
  Viestit:
  35
  Tykkäykset:
  0
  <UPDATE> (Nokian sivulta löytyvästä .PDF)

  asennettuna voi olla samaanaikaan, mutta 6210 IR tietokoneen puolelta pitää olla disabloituna (manually) jos haluaa 61xx ja Data Suite käyttää over IR. Jompikumpi kaapelilla siis ongelmaa ei ole.

  <END UPDATE>

  Niin, USB vai Serial IrDA. Siinäpä kysymys. Luultavasti USB, ero kun on vaan vajaa 10 eur. Seuraavan sukupolven emolevyissä kun ei Seriaalia ole enää ollenkaan. Eikä paljon autta että nurkista löytyy Serial adaptereita kun ISA väylää ei löydy enää tämänpäinä koneistakaan.
  (ja bluetoothia löydy kuin kalleimmista kannettavista vakiona, pärjätäkkö sarjakaapelilla vai ostaakko postimyynnistä USB versio.

  Jos toimii 50 eurolla niinkuin pitäisi, a bargain. Ainakin paljon kaapelia käyttävälle. JA jos ei toimi niin helppo on palauttaa. No, jos ei toimi niin saahan sen palauttaa lähimyymäläänkin mutta - vaivalloista ;)

  Jatkossa (ehkä) lisää. Kokemuksia.

  --
  Ari
   

Jaa tämä viestiketju