Hyviä pda-linkkejä

Keskustelu osiossa 'Datatuotteet', aloittaja ebo, 2/12/02.

 1. ebo Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  27/6/02
  Viestit:
  1500
  Tykkäykset:
  0
  Olen käyttänyt jonkin verran 7650:ssa WebVieweriä ja samalla on pitänyt vähän kaivella toimivia ja ajan tasalla olevia HTML-pohjaisia pda-sivuja.

  Tähän saakka löytämäni ovat tässä listassa:

  http://pda-linkit.net/

  Kenties näistä on jollekin muullekin hyötyä. Mielelläni myös kuulen muista hyvistä sivuista tai palautetta linkkien jaottelusta.

  Vastaavia listoja on ollut monilla muillakin, mutta toimimattomat linkit ovat häirinneet, joten päätin siistiä ja täydentää näistä omani.

  t. tero

  edit: päivitin uuden linkin
   
 2. 4mobile.net

  0   0   0

  Liittynyt:
  6/8/02
  Viestit:
  204
  Tykkäykset:
  0
  Hyvät sivut! Meikäläisen sivuilta löytyy joitakin linkkejä lisää, googlesta niitä olen lähinnä metsästellyt. Sivujesi käytettävyys on mielestäni paras näkemistäni, ml. omani. Tuo alkuun komento on hyvä, se on minulta jäänyt sen takia kun wapissa ei ole moista komentoa - kait :(. Lisäksi lataaminenkin vähenee joissain tapauksissa. Varastan ehkä ideasi jossain vaiheessa :). Lisään linkkisi sivuilleni lähiaikoina. Tässä on vielä yksi johon törmäsin äskettäin:
  kopa.cjb.net --> pda, gprs, wap...
  tai suoraan:
  http://kotisivu.mtv3.fi/jarijn/pda.htm

  Lisään tuonkin sivuilleni.

  Rikkinäisten linkkien tsekkaamisen käytän xenu-ohjelmaa. Löytyi muistaakseni Download.com:sta.

  Niin ja sitten tv-ohjelmista, Ylen ohjelmaoppaasta (PHP) saisi viritettyä kätevästi näkyviin ne ohjelmat jotka on vasta tulossa. Toi Kolumbuksen pda-tv-opas oli äskettäin ainakin kuukauden alhaalla (hienoa toimintaa!) ja siinä joutuu skrollaamaan jo menneet ohjelmat mitä 90% käyttäjistä ei varmaan halua tietää. Toki ne voivat olla omana linkkinä.

  Niin ja sitten vielä ehdotus - sivujesi lopussa voisi olla tuo navigointivalikko myös.

  Niin ja VR kaukojuna-aikatauluhaku pitäisi saada jonnekin. Laitan sen ainakin itse lähiaikoina. Toimisikohan Express-bussien haku 7650:ssa? Viitsisitkö kokeilla? Se on kyllä 220 kilotavun kokoinen... eli "hyvin" optimoitu (bussilla) liikkuville ihmisille....

  t. Ville
   
 3. ebo Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  27/6/02
  Viestit:
  1500
  Tykkäykset:
  0
  Tiuolla on juuri useita toimimattomia linkkejä.

  Eikös WML:ssa saa tehtyä vastaavat linkit helposti pakkojen ja korttien välillä? Tällainen muistikuva on siitä, kun viimeksi WML:n kanssa säädin jotain. En muista ulkoa, kun en tarvitse päivittäin. Google-haku http://www.google.com/search?q=wml-opas luultavasti ratkaisee ongelman alle minuutissa.

  Tiedän toki, mutta Haluan testata linkit käsin nimenomaan siksi, että samalla tarkistan milloin sivuja on viimeksi päivitetty ja onko jotain sellaista, jota muut eivät tarjoa.

  Netissä on kymmeniä portaaleja ynnämuita, jotka tarjoavat samoja STT:n uutisia. Ei ole järkeä listata näistä kaikkia.

  Totta, näiden listaamista täytyy minunkin vielä katsella. En haluaisi hirveää liutaa useita linkkejä, vaan pari toimivaa.

  Hyvä idea, lisäsin heti.

  Ajattelin myös lisäillä pk-seudun julkisen liikenteen aikataulut yleensäkin. En vain itse niitä käytä, joten en onnistunut vielä löytämään noita pda-laitteille sopivassa muodossa.

  t. tero
   
 4. ebo Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  27/6/02
  Viestit:
  1500
  Tykkäykset:
  0
  Olisin myös kiinnostunut kuulemaan miten pda-linkkisivuni toimii pienemmillä laitteilla, eli esmes Nokia 7210:lla tai muilla puhelimilla, joihin saa asennettua vaikka WebViewer Lite -selaimen.

  t. tero
   
 5. tane

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  193
  Tykkäykset:
  0
  Kokeilin tuota 6310i:llä ja WebViewer Lite-selaimella ja oikein hyvin toimi.

  Sivu näytti toimivan nätisti myös Googlen WML-proxyn kautta (http://wmlproxy.google.com/wmltrans/u=lehto.net@2Fpda-linkit/c=0), joten siitä on hyötyä myös pelkän wappipuhelimen omistajille.
   
 6. logo

  0   0   0

  Liittynyt:
  5/11/02
  Viestit:
  93
  Tykkäykset:
  0
  http://vlk.as/vr/ pitäisi toimia, ainakin (WML) selaimilla millä olen kokeillut. (sisältää Kaukoliikenne, pääkaupunkiseudun lähiliikenne ja junat Venäjälle)
  Käyttö on kyllä ollut aika vähäistä, tietenkin jos tarve lisääntyy sivustoa vois jatkokehittää
  Tuon wml versio on "jonotuslistalla" asiaan liittyy vähän muutakin säätöä.
   
 7. ukko

  0   0   0

  Liittynyt:
  20/6/02
  Viestit:
  80
  Tykkäykset:
  0
  Toimii hyvin Benefonin Q:lla. Nelikiloinen sivu aukeaa heti, mutta kun Q ei ole varsinainen pda-laite, niin jotkut linkkisivut ovat pari vuotta vanhalle tekniikalle ja muistimäärälle liian isoja. Mitenkäs nämä nykykännykät selvitytyvät yli 20-30K:n sivuista? Tuskin mikään ongelma?
   
 8. 4mobile.net

  0   0   0

  Liittynyt:
  6/8/02
  Viestit:
  204
  Tykkäykset:
  0
  En saanut Telia + Moto 260:llä wap-sivujasi toimimaan, luulen että Telian gateway ei hyväksy sitä koska sivulla ei ole iso-koodaus-merkintää. Kokeileppa seuraavanlaisella headerillä:
  <?xml version="1.0" encoding="ISO-8859-1"?>
  Luulen että ongelmaksi tulee tuollakin ääkkös-paikkakunnat, minkä takia sivut pitäisi varmaan olla UTF-8 -koodattuja, tai sitten jokin accept-charset-viritys lomakkeeseen.
  (Edit: tuolla varsinaisella aikataulusivulla näytti ISO-koodi sittenkin olevan, mutta kaikilla sivuilla sitä ei taida olla)
  Käyttöä varmasti löytyy - laitan heti linkin 4mobile.net:iin kunhan pelittää :)
  Tuo expressbusskin olisi myös hyödyllinen. Kuumehouruissani en muistanut että Webviewer toimii proxyn läpi, mikä ei kuitenkaan taida auttaa ko. sivun rakenteen vuoksi koska kaikki paikkakunnat on pitänyt tunkea samalle sivulle :(

  Korttien välillä voi toki pomppia, mutta sivun alkuun/loppuun komentoja ei ole vielä tullut vastaan. Selaimetkin vielä toimivat niin erilailla. Esim. Nokia 3330:ssa back-nappi vie edellisen sivun alkuun, eikä siihen kohtaan mistä seuraavalle sivulle mentiin.

  Tuo käsipellillä tsekkaus on tietty kaikista paras keino, pitäisi itsekin tehdä noin. Olen tosin ajatellut että pda-sivuilla ei ole niin vaarallista koska bookmarkkien käyttö on kätevämpää kuin wapissa, mutta näin ei liene asia pienempien ruutujen kanssa. Ja toki ylimäärästä dataakin liikkuu turhaan jos sivu ohjautuukin pda-sivujen sijasta varsinaisille www-sivuille.

  Edit: Aika hölmöä kun sivuillani ollut Arvopaperi-lehden linkki ei ole toiminut sen takia kun olen lisännyt loppuun kauttaviivan. Oikea osoite kun on http://www.arvopaperi.fi/pda ....
   
 9. logo

  0   0   0

  Liittynyt:
  5/11/02
  Viestit:
  93
  Tykkäykset:
  0
  Periaatteessa tuo pitäisi olla kun kerran ko merkistöä käytetään, mutta noi määritykset eivät mene kaikkien yhdyskäytävienläpi.
  Telian käyttäjät kyllä pääsevät muihin sivuihin missä ei myöskään ole encoding määrityksiä.
  Tosin tuo T 260lla ei ole suoranaisesti tuettujen laitteiden listalla, ja se ei tue ihankaikkea yleisesti tuettua, mutta täytyy kokeilla ko laitteella ja laatikon pohjalta pitäisi löytyä jokin Telian SIMikin, Mutta jos ko laite vaatii isompaa säätöä, en lähde sitä varten tekee erillistä versiota.
  Ääkköset ei pitäisi olla ongelma, saa tulla UTF tai ISO, monet mallit lähettää ilman määrityksiä oikeaoppisesti UTF:nä, mutta jotkin perinteisesti koodatuna. accept-charset-viritykset eivät tunnu myöskään oikein menevän kaikissa tapauksissa läpi, joten päätin hoitaa ongelman palvelin päässä.

  Kiitoksia palautteesta.

  Jossain määrin sivua olen testannut ainakin Soneran,Radiolinjan, DNAn korteilla. Siemensin m45, SE t300, T68, Panasonic 87, Nokia 6210, 6310, 9210, 9110, 7650, 7210, 6610 ja joillain muilla.

  Joka tapauksessa sivuissa on säädön varaa.
   
 10. 4mobile.net

  0   0   0

  Liittynyt:
  6/8/02
  Viestit:
  204
  Tykkäykset:
  0
  Omien sivujeni kanssa oli nimenomaan ongelmana, että jos ISO-merkintä puuttui, eivät sivut toimineet oikein Telia + ME45:ssa. Kyllä Telialla pääsi ilman koodausmerkintääkin sivuille, mutta kyllä silloin ilmeni ongelmia. Ehkä http-siirtokoodauksen muuttaminen utf-8:ksi olisia auttanut tällöin.
  T260 on omien kokemusteni mukaan aika vika-sietoinen, tuo Telian gateway tuntuu olevan se pullonkaula. "&" tai joku muukin erikoismerkki leipätekstissä saattaa pistää sen sekaisin.

  Kokeilin nyt Soneralla ja T260:llä ja hyvin toimii kaikki sivut alkupolusta lähtien - myös ääkkösasemien haku. Todella hieno palvelu!! :) Onneksi olet viitsinyt kyhätä tuon, kun täällä Suomessa ollaan muuten niin jähmeitä näissä asioissa virallisten organisaatioiden taholta....

  Mutta Telialla ei toimi, ilmoitukseksi tulee muistaakseni "Tietovirhe". Mutta eiköhän tuokin homma hoidu - voin yrittää auttaa esim. testaamalla jos siitä on apua. Lähetän meiliä sulle, sillä tämä aihe alkaa mennä PDA:sta jo vähän ohi :)
   
 11. arivi Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  13/7/02
  Viestit:
  7875
  Tykkäykset:
  8
  Puhelinmalli:
  Mate 7 / Mate 8
  Hyviä linkkejä , kiitos poijjaat :) Mutta nyt kun on tullut itsekin siirryttyä tähän PDA-aikaan , niin tiedustelisin mistä löytys hyvät ohjeet oman linkkisivun tekemiseen. Nyt kun on tilanne se , että kaikilla on jotain hyvää , mutta myöskin turhaa minun käyttööni. Ja jos on hyviä pda-sivuja tiedossa tai linkkejä sellaisiin , niin kaikki info on tervetullutta.
   
 12. 4mobile.net

  0   0   0

  Liittynyt:
  6/8/02
  Viestit:
  204
  Tykkäykset:
  0
  PDA-sivut ovat tavallisia www-sivuja, jotka ovat sopivan kevytrakenteisia ja helppoja navigoida pienillä ruuduilla ja näppäimillä jne. Mitään pda-sivuille tarkoitettua opasta ei ole osunut silmiin. PDA-laitteita on joka lähtöön, joten sellaista opasta on varmaankin vaikea tehdä. Ja omassa käytössä olisi varmaan kätevämpää jos pda-linkkisivua voisi editoida omalla pda:lla ja ladatakin sen sieltä. Ja pda-linkkisivua ei varmaan kannattane tehdä jos bookmarkkeja on kätevämpi käyttää. Tietty jos omassa käytössä on useampi pda, niin linkkisivu kannattanee pitää verkossa.
   
 13. arivi Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  13/7/02
  Viestit:
  7875
  Tykkäykset:
  8
  Puhelinmalli:
  Mate 7 / Mate 8

Jaa tämä viestiketju