Mobiili.fi Hyvästit bendgatelle? iPhone 6s:ssä vahvempaa alumiinia

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 19/8/15.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2163
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]
  Väitetyssä vuotokuvassa iPhone 6S:n takakuori.


  Apple sai viime syksynä ikävää julkisuutta, kun monet valittivat iPhone 6:n ja 6 Plussan taipuvan huomattavan helposti, jopa normaaliin tapaan housun etutaskussa pidettäessä. Yhtiö itse ei myöntänyt varsinaista ongelmaa olevan olemassakaan, mutta ilmiö nimeltä ”bendgate” oli jo syntynyt. Tänä syksynä yhtiön odotetaan julkistavan uudet iPhone 6s:n ja 6s Plussan, ja vaikkei siis virallisesti mitään ongelmaa aiemmissa malleissa ollutkaan, vaikuttaisi yhtiö silti suunnitelleen uudet mallit vahvemmiksi. Uudet raportit kertovat, että tulevien iPhone-mallien takakuorissa käytetään selvästi aiempaa vahvempaa materiaalia.

  Samansuuntaisia raportteja tarjoavat sekä MacRumors-sivusto että Unboxing Therapy. MacRumors kertoo saaneensa haltuunsa yksityiskohtaista tietoa tulevan iPhone 6s:n takakuoren materiaaleista ja vastaavasti Unboxing Therapy testasi haltuunsa saamansa väitetyn iPhone 6s:n takakuoren. Molempien lähteiden mukaan alumiinikuoret sisältävät noin viidestä seitsemään prosenttia sinkkiä, mikä viittaa siihen, että kyseessä on 7000-sarjan alumiiniseos. Aiemmin iPhoneissa on käytetty varsin yleistä 6000-sarjan alumiinia, joka on selvästi 7000-sarjaa edullisempaa, mutta myös pehmeämpää. 7000-sarjan alumiinista valmistetun kuoren kustannukset saattavat olla jopa viisinkertaiset aiempaan materiaaliin nähden. Apple käyttää vahvempaa 7000-sarjan alumiinia jo sen Apple Watch -älykelloissa.

  Näytimme aiemmin Unboxing Therapyn videon, jossa esiteltiin iPhone 6:n ja väitetyn iPhone 6s:n takakuorien eroja, ja videon perusteella Apple on vahvistanut 6s:n takakuoren rakennetta erityisesti virta- ja äänenvoimakkuuspainikkeiden ympäriltä. Nämä kohdat osoittautuivat kaikkein heikoimmiksi viimevuotisissa lukuisissa vääntötesteissä. Nyt Unboxing Therapyn uudella videolla vertaillaan käytännössä takakuorien vahvuuksia, ja kun vanhanmallinen kuori videolla vääntyy noin 30 paunan, eli noin 14 kilogramman kuorman alla, vääntyy uudempi kuori vasta noin 80 paunan, eli noin 36 kilogramman kuorman alla.
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju