Hyvä ja monipuolinen puhelin automatkalle

Keskustelu osiossa 'Minkä puhelimen ostaisin?', aloittaja vtormane, 9/11/10.

 1. vtormane

  vtormane Aktiivinen jäsen

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  4439
  Tykkäykset:
  0
  Morjensta foorumille pitkästä aikaa. Jäänyt vähän jälkeen näissä matkapuhelinasioissa. Pitäisi löytää hyvä puhelin, oon lähdössä pitemmälle automatkalle. Eli puhelimesta pitäisi löytyä hyvä gps opastuksella, ja siis ei saa käyttää dataverkkoa koska ulkomailla on kallista. Mistä muuten yleensäkin tietää että onko puhelimessa erillinen gps-vastaanotin tai sitten että käyttääkö dataverkkoa?
  Lisäksi pitäisi olla hyvä kamera ja suuri näyttö. Myös wifi on ehdoton.
  Ite oon pikaisesti ajatellut Nokian N8, Samsung galaxy S, mutta ei haittaa jos ois halvempiakin. Toisaalta rahalla ei oo väliä, kunhan on hyvä puhelin noilla sopivilla ominaisuuksilla.
  Ehdotuksia?
   
 2. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  No listauksesi oli tehty pitkälti kuin N8lle.

  Tulee mieleen että ihan oikea erillinen Auto navigaattori voisi olla myös harkinnan arvoinen juttu. Jos siis navigointi kyvyt ovat kovasti tärkeitä.

  Muuten GPS matkapuehlimia on paljon niin useisiin saa hankittua eri toimittajien navigointiohejelmia, toinen pitää toisesta ja toinen toisesta, toimivuus ja optimointi vaihtelee myös jonkinverran maittain.

  Nokialaisten mukana tulee Nokia Kartatohjelman, joka toimii täysin offline, mutta siinä hyvä online palveluita, Nokia Kartat ohjelma on vähentänyt 3. osapuolen navigointi sovellustarjontaa, mutta ei kokonaan.

  Teknisissä tiedoissa se mainitaan, yleensä ns a-gps , jossa a-kirjan tarkoittaa avustettua, joka usein tarkoittaa että hyvä nopea toiminta vaatisi sitä datayhteyttä muutaman kilotavun verran. Toimivat kuitenkin ilman datayhteyttä (poikkeukset taitavat olla tänäpäivän historiaa), mutta mallista riippuen fixin saaminen voi olla tylästä.

  Joskus oli puhelinmalleja joissa oli perinteisempi GPS toteutus, jossä GPS pysy pidempään "lämpimänä".

  Se on yleensä asetuksista säädettävissä, jos puhelimella tarkoitus tuo hoitaa ja dataa ei saa käyttää, niin bluetooth GPSiä saa edelleen, ja automatkalle sellaisen kuljettaminen ei pitäisi olla suurikaan ongelma.


  Jos matkasi kohdistuu EU alueelle, niin varovasti käyttäen GPRS datan käyttö ei välttämättä ole aivan poissuljettava-asia, esim Nokia kartat ohjelmaan kun lataat kaikki tarvittavat kartat, niin datan tarve on hyvin vähäistä.

  Liittymää miettiessä tutki operaattorien data hinnoittelua ja nimenomaan sitä mikä on yhteyden minimi hinta, GPS avustuksen lataaminen voi maksaa muutamista senteistä puoleentoista euroon. Jos verkkoperustainen paikannus on pois, niin avustusta ei tarvita kuin kylmillään GPS käynnistäessä (GPS voi pahimmillaan "kylmetä" muutamasta minuutista vanhemmilla malleilla)
   
 3. vtormane

  vtormane Aktiivinen jäsen

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  4439
  Tykkäykset:
  0
  Kiitän soveliasta, nyt olen viisaampi tuon navigoinnin suhteen. Taidan ostaa autoon tosiaankin erillisen gps-laitteen. Tai no on mulla pohjoismaiden kartoilla oleva halpislaite mutta nyt tarvitsen euroopan kartoilla olevan. Matka suuntautuu noin kymmeneen eu-maahan.. ja puhelinta voi käyttää sitten apuna kun on liikkeellä jalan.

  Nokia voisi tosiaan olla hyvä vaihtoehto mutta toisaalta haluttaisi kokeilla jotain muuta. Pitää harkita..
   
 4. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Datasta vielä, niin EU alueella on monella oepraattorilla yksi ja yhtenäinen datahinnoittelu, ongelma siinä että minimiveloitus per yhteys, ja jos yhteyttä ei katkaise (no se hyvin vaikeaa käytännössä) , DNAlla on ollut ja on kai tänäpäivänäkin sekalaisempia hinnoittelu, mutta kilotavupohjainen, joka sopii erinomaisesti tuohon A-GPS käyttöön (verkkoperustaisen kannattaa ehkä silti ruksia pois käytöstä).

  Jos puhelinpohjajiseen navigointiin päädyt, niin harjoittele ensin kotimaassa. ja kannattaa miettiä sitä BT GPSää, ne yleensä pysyvät "lämpinä" niin pitkään että raisulla GPS FIX syntyy varsin nopesti ilman avustuksia. Yhteensopivan BT-GPS on Symbian laitteissa helppoa, tyylii puhelimen asetuksista vain ruksitaan se käyttöön. ja paritetaan. Pulikka voi sitten olla BT kantaman päässä, mielellään paikassa missä GPS kuuluvuus. taskussa, jossain lokerossa, hattuhyllyn alla, latausta tarvii välillä jos ei saa jatkuvaan virtaan.

  Hyvä ajatus, tuossa huonoa vain se että yksi isohko laite lisää mukana kanenttavaksi tai piilotettavaksi. Mutta hyvät oikeat navigaattorit ovat aika kova sana tänäpäivänä ja onhan se lisäksi kierrätettävissä reissun jälkeen

  [QUOTE"aloitusviesti"]ja suuri näyttö[/QUOTE]
  Monen matkapuhelimen voi yhdistää ulkoiseen näyttöön, autokäytössä mahdollistaa siis erillisen näytön sijoittamisen sopivaan kohtaan ja taasen itse laitteen paikkaan missä sitä hyvä hallita. Autoon mennessä yleensä tarkoittaa yhden ylimääräisen piuhan kytkemistä. Tosin kunnon näytön hinnalla saa jo sen autonGPSn ....
   

Jaa tämä viestiketju