Hyvä älypuhelin kesäkuuhun mennessä, hinnalla ei väliä

Keskustelu osiossa 'Minkä puhelimen ostaisin?', aloittaja porque, 4/4/12.

 1. porque

  0   0   0

  Liittynyt:
  16/10/10
  Viestit:
  111
  Tykkäykset:
  2
  Nyt on hakusessa hyvä älypuhelin, mutta valinnanvaikeus iski. Ainoa kriteeri on, että pitää olla kosketusnäyttö (joka lähes jokaisesta älypuhelimesta löytyy) ja vähintään 3.5" näyttö. Hinnalla ei ole merkitystä. Kesäkuussa pitäisi viimestään päätös tehdä siitä, minkä puhelimen hankkii, eli tässä on vielä monia malleja julkistamatta. Laittakaa ehdotuksia tulemaan, mikä kannattaisi hankkia!
   
 2. bussifriikki

  bussifriikki Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  4/1/09
  Viestit:
  1691
  Tykkäykset:
  64
  Puhelinmalli:
  Symbian-MeeGo -linjalla mennään
  Nokia N9. Paras puhelimeni ikinä, nyt saa halvalla, 16 gigaa 299€ ja 64 gigaa 399€
   
 3. Axefield

  Axefield Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  17   0   0

  Liittynyt:
  25/7/07
  Viestit:
  6021
  Tykkäykset:
  2201
  Puhelinmalli:
  6S
 4. filatelisti

  0   0   0

  Liittynyt:
  27/3/12
  Viestit:
  17
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Sony Xperia S
  Sony Xperia S.

  + Näyttö upein mitä olen nähnyt, muista kokeilemistani luureista vain Galaxy Nexus pääsee lähelle laadussaan.
  + Tyylikkään näköinen. Läpinäkyvä elementti puhelimen alalaidassa hyvin tyylikäs mutta pienenä miinuksena se, ettei itsessään omaa nappuloita vaan itse painikkeet puoli senttiä ylempänä. Tähänkin kyllä tottuu!
  + Ant+. Kannattaa googlettaa tarkemmin, mutta erinomainen vaihtoehto urheilevalle ihmiselle. Käytännössä korvaa esim. bluetooth- sykevyön bluetoothin varmemmalla ant-tekniikalla. Toimii hyvin! Tätä varten kannattaa myös tutustua Endomondo-nimiseen "sports trackeriin". Paljon toimivampi tekele kuin Nokiasta irtautunut sports tracker.
  + Kamera. 12MP kamera ottaa oikein hyviä kuvia. Tässä oikein hyvä testi eri kameroiden kesken: http://bit.ly/HuXxAE. Xperian "partypiece" ehdottomasti se, että levosta voi räpsäistä kuvan pyöreästi sekunnissa.
  + Laatu. Sonyllä on paljon todistettavaa luovuttuaan Ericsson-lisänimestä (vaikkakin hurrit ne edelleen tämän takana on). Laatufirma, jonka on välttämätöntä valmistaa nyt toimiva luuri. Jämäkän oloinen koppura eikä vielä parin viikon käytön jälkeen ole aiheuttanut käyttäjälleen ensimmäistäkään harmaata hiusta ;)

  +/- Android 2.3.7. Moni olisi varmasti halunnut nähdä Sonyn heti heittävän uusinta uutta uuteen rautaansa, mutta vanha toimii erittäin hyvin ja miksi juosta karkuun siitä mikä toimii. Päivitys ICS:ään näillä näkymin kesäkuun alkuun mennessä. Tässäkin oletan Sonyn varmistavan, että OS toimii kunnolla ennenkuin heittää sen uuteen lapseensa.

  - Akku. Sitä ei voi vaihtaa ja nykyisellä ohjelmistoversiolla se kuluu nopeasti. Ensimmäisinä päivinä oli pakko ottaa laturi mukaan töihin mutta vain kerran jouduin siihen onneksi turvautumaan. Päivässä saa akun loppumaan helposti, tosin niin saa kilpailijoistakin. Tähän ilmeisesti odotettavissa parannusta päivitysten kautta, but you never know mitä päivitykset tuovat ennen kuin ne sen tuovat. Toivotaan sanoi lääkäri.. :)

  Hinta Sonyn uudelle lippulaivalle noin 500€


  PS: omana alkuperäisenä tarkoituksena oli odotella, mitä Samsung tuo uuden Galaxy SIII:n mukana mutta kun vanha laite alkoi tarpeeksi lyömään vastaan ja Sony julkaisi houkuttelevan laitteen oli helppo ratkaisu siirtyä nokialaisesta Sonyyn. Ajatus kiersi myös N9:ssä ;edellinen puhelin oli N900 joka myös omasi kuolleen käyttiksen (Meegon edeltäjän Maemon). Upea käyttis sekin oli mutta kun itse ei ole nörteimmistä nörtein jannu niin laitteen bugit alkoivat hiertämään lopulta liikaa. N9:ä en ole päivää kauemmin kokeillut mutta pahoin pelkään että sieltäkin niitä ongelmia saattaa löytyä. Nokialla kun ei ole tarvetta antaa N9:lle tukea kovinkaan kauaa.
   
 5. porque

  0   0   0

  Liittynyt:
  16/10/10
  Viestit:
  111
  Tykkäykset:
  2
  Kiitoksia ehdotuksista! Täytyykin perehtyä lisää Sonyn tuotantoon ja aiemmin mainittu GSMArenan listaan tulevista puhelimista. Taitaa mennä siihen, että vasta kesäkuussa uskaltaa tehdä päätöksen! Android ainakin on itselle tuttu ja hyväksi havaittu käyttöjärjestelmä, mutta uudet windowsit taitavat kuroa androidia kiinni? Vai ovatko jopa joillakin osa-alueilla jo edellä. iOS myöskin hyvä käyttis, mutta saisi tulevassa iphonessa olla jotain todella uutta, jotta se oikeasti kiinnostaisi.
   
 6. filatelisti

  0   0   0

  Liittynyt:
  27/3/12
  Viestit:
  17
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Sony Xperia S
  Parhaimman tuloksen saat kun lähdet kauppaan kokeilemaan mahdollisimman monia eri vaihtoehtoja. Täältä toki saat hyviä mielipiteitä mutta ne ovatkin sitten niitä muiden mielipiteitä. Lisäksi moni tykkää tyrkyttää omaansa jotta saisi vakuutusta omalle hankinnalleen. Näin voi olla minunkin laita ;)

  Kerro toki mihin laitteeseen päädyit
   
 7. Nike_

  0   0   0

  Liittynyt:
  12/3/08
  Viestit:
  72
  Tykkäykset:
  0
  Täältä kans suosittelut Xperia S:lle. Todella tyylikkään näköinen androidpuhelin erinomaisella kameralla ja näytöllä. Itselläni oli tuo N9 kanssa käytössä, mutta en kyllä tykännyt siitä yhtään ja lähtikin parin kuukauden käytön jälkeen vaihtoon. Toinen todella houkutteleva puhelin on tuo HTC one x.
   
 8. amdnow

  amdnow Supermoderaattori, Vuoden foorumilainen 2016/2017 Supermoderaattori

  Palaute - 100%
  113   0   0

  Liittynyt:
  24/11/02
  Viestit:
  8673
  Tykkäykset:
  9968
  Puhelinmalli:
  Fiskarssin 10
  Useaa eri puhelinta käyttäneensä voin suositella lämpimästi Galaxy Notea. Jos koko ei haittaa niin parempaa puhelinta saa hakea.
  Eikä tuo kokokaan ole haitta, kunhan siihen tottuu. Sen jälkeen paluuta pienempään ei ole :)
   
 9. E72 Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  11/6/10
  Viestit:
  105
  Tykkäykset:
  4
  Puhelinmalli:
  Nokia E6, iPhone 4S, Thuraya XT
  Ainoa älyllisesti perusteltavissa oleva vaihtoehto on maailman paras älypuhelin ikinä eli iPhone 4S.

  Voit kokeilla ties mitä Samsungeja, Nokialaisia ja muita raatoja, mutta niiden laatu ei pääse likimainkaan (missään suhteessa) iPhonea. iPhonen kun otat käteesi niin tiedät mistä olet maksanut. Laite ei nitise eikä natise vaan se huokuu laatua kaikin tavoin. Laite on niin tarkasti "veistetty", ettei sen tarkemmin tehtyä kuluttajatuotetta tällaisessa hintaluokassa ole toista. Käyttöjärjestelmä toimii kuin unelma ja on pomminvarma.

  Jos haluat sen sijaan ostaa roskaa, niin osta mikä tahansa muu merkki kuin iPhone.
   
 10. aake1 Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  24/10/10
  Viestit:
  60
  Tykkäykset:
  0
  On applen tuotteet varmaan hyviä, mutta joutuu niistä maksaankin verraten muihin valmistajiin. Olen ainakin itse ostanut hyviä ja laadukkaita puhelimia huomattavasti halvemmalla kun applen tuotteet. Itse antaisin tällä hetkellä äänen sony xperia s tai htc one x:lle. Sony xperia s on itselläkin mielessä jos ostaisi.

  edit. niin ja nämähän ovat vaan mielipide asioita
   
 11. Psaikke

  Psaikke Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  9   0   0

  Liittynyt:
  23/1/09
  Viestit:
  4107
  Tykkäykset:
  1066
  Puhelinmalli:
  Samsung Galaxy S8+
  No niin, ja tuo on taas tyypillistä Apple-suitsutusta... Fakta on että muutkin ovat jo hyviä, ei ainoastaan iPhone. Alta näkyy kokemukseni ja voin sanoa, että nykyinen Note on parasta mitä mulla on ollut.
  Kyllä iP4 myös kaatui ja buuttaili muutaman kerran, ei se pomminvarma ole, vaikkakin varmasti erittäin luotettava. Android taas tarjoaa muokattavuutta ihan eri lailla ja lähes yhtä laajan sovellusvalikoiman luuriin. Sekä tietysti paaaljon enemmän vaihtoehtoja näyttökoossa.
   
 12. porque

  0   0   0

  Liittynyt:
  16/10/10
  Viestit:
  111
  Tykkäykset:
  2
  Tässä ketjussa meinaa juttua lähteä käsistä näköjään aika helposti :D

  Mutta itse asiaan. Iphoneja on lähipiirissä 3 kpl; 2 x 4S ja yksi 3GS. Ihan hyviä laitteitahan nuo on, mutta eivät ne kyllä autuaaksi tee ainakaan minua, sillä olen enemmän mieltynyt muiden käyttöjärjestelmien tarjoamista ominaisuuksista. Täytyy katsoa mitä iphone 5 tuo tullessaan, jos se sattumalta ehtisi kesäkuuhun mennessä markkinoille. Toki applen kannattajien mielipiteitä silti kuuntelen...

  Filatelistille: Aion ehdottomasti mennä kokeilemaan eri puhelimia ennen päätöksen tekoa, mutta halusin täällä kysellä kansan mielipiteitä ja samalla huhuja tulevista puhelimista sekä niiden julkaisuajankohdista. :)
   
 13. t_makela

  t_makela Puhelinaddikti

  Palaute - 100%
  2   0   0

  Liittynyt:
  13/9/06
  Viestit:
  1889
  Tykkäykset:
  718
  Puhelinmalli:
  Nexus 6P+Huawei Watch
  Jos yhtään kiinnostaa suuremmat yli 4.5" näytöt niin kannattaa käydä katsastamassa tuo HTC One X. Se vaikuttaa aika lailla täydelliseltä paketilta kyseiseen hinta/kokoluokkaan. Hyvä kamera, sopivasti tallennustilaa, hyvä prossu/näyttis/muisti ja erityisesti näyttävän näköinen etenkin valkoisena. Heikohko akun kesto taitaa olla ainoa heikkous tällä hetkellä, mutta voi hyvin parantua softapäivityksillä kesään mennessä. Toinen vaihtoehto kyseiseen kokoluokkaan on odottaa GS3:n julkaisua ja sitten hommata näistä kahdesta parempi. One X:n kaltainen mörssäri samoled+ näytöllä sieltä on kuitenkin tulossa. Itse olen tässä junassa kuumeisesti odottamassa GS3:sta.

  Viel suuremmista luureista pitää mainita mahtava samsung note. Sitä luuria on kyllä kehuttu paljon ja syystä. Upea yli viiden tuuman näyttö on kyllä mahtava. Jos noin iso luuri kelpaa niin suosittelen.

  Pienemmissä android puhelimissa kunnon rautaa ei tunnu nyt saavan alle 4,3" näytöllä. HTC One s ja Sonyn valikoimasta löytyvä xperia s. Xperia S:n suurin puute on kyllä käyttiksen vanhentunut versio, mutta kesällä toivottavasti se ei ole enää ongelma. Sampalta on myös tulossa huhujen perusteella 4" kokoluokkaan piakkoin hyvä tehopakkaus (Olikos i9300?).

  Wp8 on taas tulossa vasta vuoden loppupuolella, jokatuo niin suuria rautatukiuudistuksia nykyiseen wp7-mallistoon, itse en näe kannattavaksi hommata wp7-puhelinta kuten lumia 900:sta enää kesällä.

  iPhone on iPhone vaikka voissa paistaisi. Se myy tällä hetkellä niin älyttömän hyvin, joten en oleta että ne tekisi seuraavan iPhonenkaan kanssa mitään järisyttäviä uudistuksia. Jos iPhone ei sykäytä nyt niin en näe että seuraavakaan sykähdyttäisi.
   
 14. Psaikke

  Psaikke Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  9   0   0

  Liittynyt:
  23/1/09
  Viestit:
  4107
  Tykkäykset:
  1066
  Puhelinmalli:
  Samsung Galaxy S8+
  Vaikka olen itse Noten käyttäjä, en suosittele sitä varauksetta kelle vaan, mutta jos koko ei haittaa, tää on ehdoton valinta. Omissa isoissa kourissani Note ei tunnu yhtään liian isolta ja tarjoaa tabletin edut samaan pakettiin. Leffat, surffailu ym. on yhtä juhlaa. Note onkin mielestäni enemmän kämmentietokone puhelinominaisuudella, kuin puhelin.
   
 15. Qwertyi

  Qwertyi Vuoden foorumilainen 2010, VIP vuodesta 2016

  Palaute - 100%
  26   0   0

  Liittynyt:
  7/12/05
  Viestit:
  29275
  Tykkäykset:
  7526
  Puhelinmalli:
  Sony Xperia XZ1
  Takaisin aiheeseen.
   
 16. deli_gt Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  24/7/07
  Viestit:
  17
  Tykkäykset:
  0
  Mielestäni kannattaa odottaa galaxy s iii uskoisin että on huippu puhelin, note on huippu puhelin jos ei joidenkin makuun liian iso, omistin noten ja palasin s ii koon takia.
   
 17. porque

  0   0   0

  Liittynyt:
  16/10/10
  Viestit:
  111
  Tykkäykset:
  2
  Paljon on tullut selailtua netistä huhuja tulevasta SIII:sta ja melkoiselta laitteelta tuo vaikuttaa juttujen perusteella! Täytynee jäädä odottamaan sen ilmestymistä ja toivon mukaan siitä tulisi >32Gb malli (myös).
   
 18. Desirehd

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  27/11/10
  Viestit:
  80
  Tykkäykset:
  13
  Sarkasmiako??
  No mutta silti on pakko mainita, että valmistuskustannukset iPhonessa 188$ -> myydään 1000$. Joten rahoille saat paremmin vastinetta kaikista muista älypuhelimista.

  Faktoja: Näytön tarkkuus, iPhone fanaatikkojen ylistämä asia mutta nyt PPI:nä mitattuna Sony, Htc, LG, Samsungin lippulaivat ajaneet ohitse, Amoled vs Retina, mielipide asia, mutta amoledia voi käyttää auringossa.
  Prosessori, kilpailijat yhtä nopeita, jossei nopeampia.
  Laatufiilis, kärkeä muttei kilpailija häviä tässäkään ja ulkonäkö on täysin mielipide iPhone näyttää aika mitään sanomattomalta mielestäni.
  Akkukestossa kenties paras?, toki tässäkin osittain siksi, koska kilpailijoiden mallit varustettu 4-5" näytöllä.
  Kamera ei parasta, kilpailija ajaneet tässäkin ohitse.
   
 19. amdnow

  amdnow Supermoderaattori, Vuoden foorumilainen 2016/2017 Supermoderaattori

  Palaute - 100%
  113   0   0

  Liittynyt:
  24/11/02
  Viestit:
  8673
  Tykkäykset:
  9968
  Puhelinmalli:
  Fiskarssin 10
  "Mutku se on iPhooni"
  :D
   
  1 henkilö tykkää tästä
 20. Rytkonen Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  1/10/10
  Viestit:
  1415
  Tykkäykset:
  123
  Puhelinmalli:
  Nexus 4
  Meinasi tulla kahvit näppikselle. Nyt oli jo niin juustoista ylistystä että ei voi olla kuin trolli. :D
   

Jaa tämä viestiketju