Mobiili.fi Hylje-selfiet ongelma Yhdysvalloissa – sekä ihminen että eläin vaarassa

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 31/5/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2118
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]
  Selfieistä on tullut monelle muistojen tallentamisen ykköstapa.


  Ihmisten selfiehimo on vaatinut jälleen negatiivista huomiota viranomaisilta. Uusimmassa tiedotteessaan Yhdysvaltain liittovaltion sää- ja valtamerentutkimusorganisaatio NOAA pyytää rannikoilla liikkuvia lomalaisia pidättäytymään omakuvista hylkeenpoikasten kanssa.

  Hylkeillä on Uuden-Englannin alueella parhaillaan lisääntymisaika ja rannoilla kulkevat voivat tavata emoaan odottelevia hylkeenpoikasia. Tällaiset tilanteet saattavat houkutella nappaamaan nopean selfien söpön kuutin kanssa, mutta toimintaa kannattaa harkita hieman tarkemmin.

  NOAA pyytää kaikkia hylkeenpoikasia kohtaavia ihmisiä pidättäytymään eläinselfieistä. Erääksi suureksi syyksi annetaan villieläinten arvaamattomuus ja siitä aiheutuva henkilövahinkojen riski. ”Hylkeillä on vahvat leuta ja ne voivat jättää pysyvät jäljet”, tutkimusorganisaation tiedotteessa sanaillaan. NOAA:n tiedossa on useita villieläinkuvien aiheuttamia loukkaantumistapauksia.

  Ehkä jopa suurempi syy pysyä etäällä nuorista hylkeistä on kuitenkin itse eläimen tulevaisuus. NOAA:n mukaan hylje-emot saattavat jättää poikasensa itsekseen jopa vuorokaudeksi etsiessään ravintoa. Mikäli kotiinpaluuta yrittävä emo näkee ihmisen poikasensa lähellä, eläin voi itsesuojelun merkeissä hylätä jälkikasvunsa täysin, mikä olisi ymmärrettävästi katastrofaalista nuoren hylkeen tulevaisuuden kannalta.

  NOAA:n huolet ja vinkit pätevät myös muualla maailmassa ja myös muiden villieläinten tapauksissa. Kyseessä ei myöskään ole ensimmäinen kerta, kun viranomaiset joutuvat kantamaan huolta älypuhelinkäyttäjien selfietavoista. Esimerkiksi Intiaan on jouduttu useiden kuolemantapausten vuoksi perustamaan alueita, joilla omakuvien nappailu on täysin kielletty.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju