Huuto.netissä olevat kohteet

Keskustelu osiossa 'Myydään puhelimia', aloittaja Jussi, 12/9/04.

 1. Jussi

  Jussi Vuoden Foorumilainen 2004

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  12224
  Tykkäykset:
  15
  Puhelinmalli:
  Xperia Z3
  Huuto.netin välityksellä myytäviä kohteita varten ei ole sopivaa perustaa omia myynti-topikkeja. Sen sijaan, jos joku haluaa ostaa puhelinmallin joka sattuu olemaan juuri Sinulla myynnissä huuto.netin välityksellä, on ok pistää vastauksessa linkki tuohon kohteeseen - sen sijaan myynnin aloittaminen myös tätä kautta ei ole sopivaa. Myyntiketjuja, jotka alkavat linkillä huuto.netissä kaupan olevaan kohteeseen ei hyväksytä.

  Tämä siksi, että tehdessä tarjouksia, myyjä ja ostaja olettavat toisen osapuolen olevan tosimielellä kaupoilla ja jos kaupat sitten meneekin toista aktiivista myyntikanavaa pitkin toiselle, on tässä taas aivan turhaa harmistutettu mahdollista myyjää/ostajaa. Usein myös ostaja / myyjä sitoutuu myymään tai ostamaan tuotteensa ja saattaa hylätä muita kauppoja sen vuoksi että on halukas tekemään tästä kohteesta kaupat -> täysin tarpeetonta "kiusantekoa" myydä samaa tuotetta toista kautta samaan aikaan.

  Jos haluaa mainostaa huuto.netissä olevaa kohdettaan, voi sen myös liittää allekirjoitukseensa* (kuitenkin muistaen, että myös allekirjoituksen mm. rivimäärä on rajallinen -> ei siis älytöntä allekirjoitusta kuitenkaan).

  Edit2; jos esim. samanlaisia puhelimia on myynnissä useita kappaleita, niin suosittelen ensisijaisesti niiden myymistä samaa kanavaa pitkin (eikä jakamalla niin että 1 myydään huuto.netin kautta ja 1 puhelintorin kautta) ettei tule ikäviä väärinkäsityksiä. Jos kuitenkin välttämättä haluaa myydä eri kanavia pitkin, niin suosittelen että selkeästi yksilöi eri kanavia pitkin myytävät kappaleet (esim. värin perusteella, tai jos muita eroja löytyy), jälleen välttääkseen väärinkäsityksiä. Tässä tapauksessa lienee hyvin myös paikallaan huomauttaa jo myynti-ilmoituksessa että kyseessä on eri yksilö kuin samalla käyttäjällä toisessa paikassa myytävä.

  *Myös Huuto.net -ketjussa on mahdollista mainostaa kohdettaan.
   
 2. alex-c

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/1/08
  Viestit:
  6
  Tykkäykset:
  0
  Mitä järkeä tässäkin on?

  Lisäksi sain tällaisen yksityisviestin, sillä minulla oli samanlainen ilmoitus huuto.net:ssä kuin tälläkin palstalla:


  Nämä luettuani en voi kuin ihmetellä; miksei täällä olevia ilmoituksia sitten poisteta jos vastaava ilmoitus on laitettu vaikkapa nettimarkkinaan tai muulle vastaavalle sivustolle, vaan pelkästään jos sellainen löytyy huutonetistä?
  Voihan päällekkäisyyksiä tulla AINA, kun ilmoituksia on useammassa paikassa, ei vain jos yksi on täällä ja toinen huutonetissä!
  Ymmärtäisin, jos kiellettäisiin HUUTOKAUPPAAMINEN huuto.net:ssä, se kun on tavallista kaupankäyntiä sitovampaa. Mutta kun KAIKKI samanaikainen ilmoittaminen huuto.net:ssä on kielletty. Minulla on osta heti -ilmoitus huutonetissä, jossa ei voi tehdä huutoja, lisäksi myös nettimarkkinasta ja parista muustakin paikasta löytyy ilmoitukseni. Mutta vain sen huuto.net:ssä olevan vuoksi ei saisi täällä myydä... Ei voi muuta sanoa kuin että järki käteen, palstan päättäjät!!
   
 3. eralumi Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  3/1/05
  Viestit:
  4956
  Tykkäykset:
  30
  Jos opettelisit lukemaan sääntöjä, niin olisit huomannut että Huuto.Net kieltää omissa säännöissään siellä myytävien tuotteiden myymisen muualla samanaikaisesti.
  Nettimarkkinat yms. eivät sitä kiellä.
   
 4. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Säännöt on tehty yli neljävuottasitten, jolloin huutonetissä huutokaupattiin.

  Yritätkö kertoa että olet tehnyt huutonettiin osta heti mynti ilmoituksen, eikä sinulla ole edes tarkoitusta myydä siellä, vaan kauppaat samaa juttua vähän jokapuolela nettiä ?
  Huutenissä kai lähtökohta on se että myyntitarjous on sitova.

  Mielestäni foorumin huutonetti sääntö en edelleen varsin käypä. varsinkin kun foorumille on tullut ketju jossa voi suoraan mainostaa huutonetin ilmoituksia.
   
 5. alex-c

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/1/08
  Viestit:
  6
  Tykkäykset:
  0
  No eikös se ole sitten Huuto.net:n tehtävä valvoa kuka siellä ilmoittavista ilmoittaa missäkin? Ilman että muiden täytyy kytätä...

  Kyllä vain, vähän joka puolella tulee myytyä. Mutta kun ja jos Huuto.net:ssä tulee tarjous, niin voihan sen sitten aina myydä tarjouksen tehneelle... Sitten taas jos jossain muualla joku kiinnostuu, niin ennen myyntiä poistetaan ilmoitus huutonetistä. Helppoa!
   
 6. Esa Isopahkala

  Esa Isopahkala Ylläpitäjä

  Palaute - 100%
  2   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  8058
  Tykkäykset:
  2010
  Puhelinmalli:
  Nexus 5x (Android 8.1.0)
  Huuto.netin säännöt:

  Kielto on ihan looginen, joten miksipä näitä ilmoituksia ei poistettaisi. Muillakin myyntifoorumeilla, esim. MuroBBS:ssä, poistetaan huuto.net-kohteiden ilmoitukset.
   
 7. jusutus

  jusutus Supermoderaattori, Vuoden foorumilainen 2011 Supermoderaattori

  Palaute - 100%
  84   0   0

  Liittynyt:
  5/10/08
  Viestit:
  8867
  Tykkäykset:
  2970
  Puhelinmalli:
  Note 5
  Ihan yhtä loogiselta ainakin meikäläisen kalloon tuntuu se, että jos kohteen saa myytyä muuta kautta kuin huuto.net kun mahdollista hintavarausta ei vielä ole ylitetty, niin huutokaupan voi yksinkertaisesti sulkea ja kaikki asianomaiset ovat tyytyväisiä.

  Nykyisellä tyylillään huuto.netissäkin olevia ilmoituksia plopsahtelee palstalle tasaista tahtia ja joku huomauttaa aiheesta, lisäten vain turhia viestejä foorumille ja lisää turhaa työtä moderaattoreille. Ja muilla foorumeilla en kyllä tällaiseen käytäntöön ole törmännyt. Esimerkiksi Motot.netissä käytäntö muuttui huuto.netin sääntöuudistuksen myötä. Mielestäni em. käytäntö on varsin toimiva - ilmoitukseen ei pelkkää huuto.net-linkkiä vaan kunnollinen kuvailu kohteesta yhteystietoineen kaikkineen, sekä linkki perään. Tällöin mahdolliset huuto.net-käyttäjätkin voivat bongata ilmoituksen tätä kautta ja huutaa haluamansa tuotteen helposti ja nopeasti itselleen (mikäli kyseessä on Osta heti -kauppa), ilman "turhia" yhteydenottoja ja viestien odotteluja myyjältä.

  Jos "ohimyynti" toisen kanavan kautta oikeasti aiheuttaa jollekulle mielipahaa niin oivoi. Maailma on tavaraa pullollaan, yhden kohteen menetys tuskin kenenkään mielenterveyttä vaarantaa.

  Tuon huuto.net-kohteet -ketjun seuraaminenkin on melko hanurista, kun siellä myydään kaikkea mahdollista samassa ketjussa. Lisäksi omalle ilmoitukselle ei järin helpolla saa toivomaansa näkyvyyttä.
   
 8. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Onko ?
  Onko mielestäsi tosiaan toivottavaa että ihmiset tekee huutonettiin ilmoituksia, joita tehdessään jo tietävät etteivät tule sitä myymään huutonetissä. ei ainakaan siellä ostoharkitsevaa kohtaa tunnu oikein reilulta, ainakaan niin reilulta että sitä pitäisi oikein suosia.

  Tänne ei kai ole erityistä intoa kerätä kaikenmailman ilmoituksia, huutonet rinnakkais mainonta varmaan rajoittaa ilmoitusten määrää selkeästi, pitää muistaa että huuto.net ilmoituksa varten on olemassa aivan oma ketju, jolloin ilmoituksen lukija tietää missä mennään ja itse kauppa käydään siellä huutonetissä, tosin jos ei halua huutonetissä käydä kaupaa niin miksi edes laittaa ilmoitusta sinne.

  Usein nuo ilmoitukset ovat vielä sellaisia ettei niistä käy limi huutonet yhteys, niin onhan se pieni viesti myyjän tavasta suhtautua ostajaehdokkaaseen ja spämmi kanta.

  Jos huuto.net ilmoitusia tänne aletaan omina-aloituksina ottamaan , niin kannattan kuvaustasi tavasta, eli otsikkoon tietoasisasta, itse viestiin kuvaus ja lopuksi linkki kohteeseen ja tietenkin maininta huudon kestosta j aosta heti jutussa loppumisesta ja itse kaupankäynti sitten huutonetin puolella. (niissä rajoissa missä huuto.net sallii/suosittaa)
   
 9. Belgarion Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  15/9/02
  Viestit:
  147
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Nokia 5410, Saunalahti
  Itse en ainakaan innostu yhtään, jos avaan myynti-ilmoituksen vain huomatakseni, että tavaraa myydäänkin huutonetissä.

  Huutonetissä on erittäin kätevä etsintätoiminto, jos ihminen haluaa huutonetin kautta jotain ostaa, niin tavaran löytää sieltä helposti. Huutonetissä on myös jaotellu puhelimet jopa tarkemmin kuin tällä foorumilla, joten sitä kautta tuotteet löytää helposti. Itse en jaksa huutokaupasta ostaa mitään, joten luen lähinnä vain foorumeja.

  Foorumille tietysti voitaisiin perustaa huutonet-linkkien fluudaus-alue. Tämän alueen lukumäärien perusteella näkisi, että haluaavatko ostajat todellakin lukea huutonet-linkkejä myynti-ilmoituksissa. Veikkaisin, että ko. aluetta ei monikaan seuraisi.
   
 10. Qwertyi

  Qwertyi Vuoden foorumilainen 2010, VIP vuodesta 2016

  Palaute - 100%
  26   0   0

  Liittynyt:
  7/12/05
  Viestit:
  29291
  Tykkäykset:
  7540
  Puhelinmalli:
  Sony Xperia XZ1
  Mikäs tässä ketjussa vikana?
   
 11. Sculptor Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  9/7/03
  Viestit:
  47
  Tykkäykset:
  0
  Eikös asia ole itsestään selvä että niin kauan kun Huuto.netissä ei ole hintavarauksen ylittävää tarjousta niin tuotetta voi yrittää myydä missä haluaa. Siinä vaiheessa kun Huutoon tai tänne tulee hyväksyttävä tarjous niin poistaa toisesta myynnistä.

  Mutta se on väärin että tänne foorumille pistää vaan linkin Huuto.net kohteeseen. Jos myy täällä niin vaikka copy-pasteaa ilmoituksen ilman yhteyttä Huuto.nettiin.
   
 12. Qwertyi

  Qwertyi Vuoden foorumilainen 2010, VIP vuodesta 2016

  Palaute - 100%
  26   0   0

  Liittynyt:
  7/12/05
  Viestit:
  29291
  Tykkäykset:
  7540
  Puhelinmalli:
  Sony Xperia XZ1
  Valvonta helpottuisi entisestään?
   
 13. Stumbelos Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  37   0   0

  Liittynyt:
  8/11/10
  Viestit:
  783
  Tykkäykset:
  42
  Puhelinmalli:
  iPhone 6+
  On muuten aika jännä, että ei saa tuonne huuto.nettiin sitten millään lisättyä uusia osastoja. Olen sinne kehitysehdotuksia lähetellyt että olisiko mahdollista saada esimerkiksi "PC-tietokoneet"- alaosastot malliin: kannettavat, minikannettavat, pöytäkoneet nykyisen kannettavat - pöytäkoneet tilalle. Mutta sanoivat vastauksessaan että täytyy ensin tehdä tutkimus, että onko siellä nykyään minikannettavia myynnissä tarpeeksi, että ansaitsisi oman alaosaston. Ei vissiin saa itsekkään sitä selville kun niitä on niin mahdoton tuolta 700 kannettavan tietokoneen joukosta löytää, kun tuo hakukin sivuilla on niin mainio..

  Ja toinen että voisiko puhelimet osastoon saada HTC:lle oman alaosaston, siellä kun on jo omat osastonsa Nokialla, Applella, Samsungilla, Sony Ericsonilla, Mororolalla ja Siemensillä. HTC:n luurit joutuu nyt katselemaan tuolta muut merkit osastolta missä suurin osa on jotain hello kitty puhelimia. Mutta eipä ole HTC:kaan ilmeisesti ansainnut omaa alaosastoaan tuonne huuto.netin tutkijoiden tutkimusten mukaan..
   
 14. Stumbelos Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  37   0   0

  Liittynyt:
  8/11/10
  Viestit:
  783
  Tykkäykset:
  42
  Puhelinmalli:
  iPhone 6+
  ^^ Juhuu, HTC oli saanut oman osion huuto.nettiin. Ei ehkä ollutkaan turhaa tuo palaute mitä reilu 3kk sitten lähetin sinne :D
   
 15. zige Bannattu tunnus

  Palaute - 97.6%
  121   3   0

  Liittynyt:
  11/8/08
  Viestit:
  6696
  Tykkäykset:
  1458
  Puhelinmalli:
  Jaa'a
  Mikäs vittu Jusutuksella on? Olisi kiva jos saisin tietää jusutulsen määritelmän nostosta?? Poisti näköjään ilmoitukseni koska ilmeisesti hänen mielestään olin nostanut vaikka kerroin vain että tämän hetkinen suurin tarjous on sen ja sen verran... Eli mitään ei saa ilmeisesti laittaa ennen kuin on viikko mennyt? Jaahas...

  linkki poistettu, huuto.net-ketju löytyy muualta <--- noh, tuossa sama puhelin, tänään saisi 270eurolla...
   
 16. Dotzki

  Dotzki VIP

  Palaute - 100%
  88   0   0

  Liittynyt:
  8/10/09
  Viestit:
  6227
  Tykkäykset:
  1267
  Puhelinmalli:
  iPhone 7
  Sen suurimman tarjouksen voit muokata sinne ilmoon...
   
 17. jusutus

  jusutus Supermoderaattori, Vuoden foorumilainen 2011 Supermoderaattori

  Palaute - 100%
  84   0   0

  Liittynyt:
  5/10/08
  Viestit:
  8867
  Tykkäykset:
  2970
  Puhelinmalli:
  Note 5
  1) Minä en ilmoitustasi poistanut.
  2) Noston määritelmä on mulla ihan se mikä muillakin ja mikä säännöissä lukee, viikon välein mikäli se ei ole vastaus kysyttyyn kysymykseen tai tarjoukseen.

  Korkeimman tarjouksen voit editoida aloitusviestiin. Eikä tämä ketju ole huuto.net-mainostusta varten. Ja vinkkinä vaan että ylläpidolle kyllä näkyi eilinen viestisi, jonka olit ovelasti poistanut ennen uuden postaamista.

  Kielenkäytöstä ja muusta töhöilystä kolme päivää hermolomaa, my treat.
   
 18. Qwertyi

  Qwertyi Vuoden foorumilainen 2010, VIP vuodesta 2016

  Palaute - 100%
  26   0   0

  Liittynyt:
  7/12/05
  Viestit:
  29291
  Tykkäykset:
  7540
  Puhelinmalli:
  Sony Xperia XZ1
  Mjahans. Vai meni tämä jusutuksen piikkiin. Kaupunki oli oikein mut tunnus väärä. ;)

  Jusutus tuossa vastasikin jo.
   

Jaa tämä viestiketju