1. Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla tämän sivuston käyttöä, annat suostumuksesi evästeiden käytöllemme. Lue lisää.

Hurraa DNA:n laskutus!!

Keskustelu osiossa 'Operaattorit', aloittaja nukkumatti79, 7/5/03.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. nukkumatti79

  Liittynyt:
  8/7/02
  Viestit:
  16
  Tykkäykset:
  0
  Tarina tytöstä ja dna-liittymästä:
  Tapahtuipa eräänä päivänä että laskun maksu meni vuorokauden yli eräpäivän. No tästähän seurasi heti karhukirje muutaman päivän päästä. Asia saatiin sovittua aspan kanssa.
  Tänään oli jälleen eräpäivä ja tarkoitus maksaa iltasella, kunhan oli päivän riennoista kerinnyt kotia. Mutta kas kummaa, iltapäivällä taivas pimeni ja dna siinä mukana! Suunta lähimpään dna:ta kaupustelevaan liikkeeseen mars ja asiaa pikaisesti selvittelemään, koska iltapäiväksi oli odotettavissa muutama tärkeä puhelu. Aspan täti sanoo että edelleen oli mukamas se edellinen lasku maksamatta. No kiire kun oli niin ei muuta kuin automaatille ja lasku maksuun ja kuitti faksilla dnalle. Kuulemma kohta liittymä aukeaa. Iltapäivä meni ja päivä alkoi kääntyä illan puolelle ja liittymä sanoo vaan että ei.. Soitto aspaan ystävän puhelimella ja selviää että koska tämä uusikin lasku on vielä maksamatta niin liittymä pysyy kiinni. Vaikka laskun maksaa heti niin se näkyy vasta 3vrk:n päästä dna:n tilillä, vaikka siirto tapahtuisi saman pankkiketjun sisällä.

  Dna on sotkenut laskut kaksi kertaa aikaisemminkin ilman mitään eräpäiväsotkuja. Onhan se aika kornia vetää liittymä jumiin yhden tai kahden päivän takia..minun mielestä..
  Tarinan opetus:
  Kolmas kerta toden sanoo ja maksakaan laskunne 3 päivää ennen eräpäivää!
  ..näin tällä kertaa..
  Kiitos ja hei dna:lle!  ps. itselläni ei ole mitään dna:ta vastaan, vaikka yksi laskusotku (samoja joita täällä on näyttänyt muillakin olevan) onkin ollut selvityksessä..
   
 2. compaqqi

  Liittynyt:
  1/10/02
  Viestit:
  41
  Tykkäykset:
  0
  Yleinen käytäntö... Tämänkin takia laskut kannattaa maksaa kun ne saapuvat eikä eräpäivänä tai päivän pari myöhässä!

  Hmmm....
  Laskuissa tietääkseni eräpäivä meinaa samaa kuin maitopurkissa parasta ennen päiväys...

  Itse ainakin juon maidon ennen parasta ennen päiväystä ja laskut maksan yleensä hyvissä ajoin ennen eräpäivää ettei tule turhia huomautuksia taikka joudu olemaan ilman puhelinta.
   
 3. ukko

  Liittynyt:
  20/6/02
  Viestit:
  80
  Tykkäykset:
  0
  Riippuu kai asiakkaan luotettavuudesta. Ainakin Sonera on lähettänyt karhukirjeen viikkojen päästä, ja sitä seuraavaan laskuun on lisätty viivästysmaksu n 5 euroa. Eikä edes mitään uhkailuja liittymän sulkemisesta.
   
 4. nukkumatti79

  Liittynyt:
  8/7/02
  Viestit:
  16
  Tykkäykset:
  0
  Ei ne mitään uhkailuja lähettele ku liittymä kiinni vain!! Ystävä valinnee seuraavan operaattori luotettavuuden perusteella..

  maito säilyy ihan hyvänä päivän pari parasta ennen yliki ;)
   
 5. Anonymous

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  0
  Tykkäykset:
  0
  Lukekaapas denan toimitusehdot. Saako niiden mukaan tuolla perusteella pimentää liittymän? Ei. Valitusta korkeammalle ja hyvityksen vaatimista.
   
 6. mobiilisti Vieras

  Saman pankkiryhmän sisällä maksut siirtyvät yleensä muutaman tunnin sisällä. Outoa jos dna:lla ei ole tiliä samassa pankissa kuin sinulla, jos nyt siitä yleensä on kyse?? Yleensä suurilla firmoilla on tilit kaikissa pankkiryhmissä.
   
 7. Anonymous

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  0
  Tykkäykset:
  0
  Siis kyllähän raha saman pankin sisällä siirtyy samalla sekunnilla, firmojen systeemeistä en sitten tiedä.
   
 8. hifi

  Liittynyt:
  1/1/03
  Viestit:
  564
  Tykkäykset:
  0
  Ainakin nykyisellään kun itse käsittelen sopimuksia (en denalla, toisella operaattorilla) järjestelmään kuulemma pitäisi tulla seuraavana pankkipäivänä maksut näkyviin. Ja vaikka eräpäivä olisi mennyt, niin pari päivää sitten ollutta eräpäivää ei vielä välttämättä lueta erääntyneeksi, koska on mahdollisuus että se ei vain ole vielä näkyvissä järjestelmässä.

  Edit: Aikaisemmin raja oli kuulemma 3 päivää, mutta tätänykyä vain päivä.

  Edit2: Ja siis voihan se maksu olla siirtynyt vaikka heti DNAn tilille, mutta kai ASPAkin käyttää vain samaa systeemiä kuin muutkin, ei kai heillä ole suoraa pääsyä tilille. Ja kuinka usein sitten heidän järjestelmiinsä laskujen tilanne päivittyy...
   
 9. mobiilisti Vieras

  Jos tarkoitat esim. maksua Savonlinnasta Raumalle Nordean konttoreissa Nordean tililta toiselle niin ei pidä aina paikkaansa, vaan hitautta löytyy syystä jota en tiedä.
   
 10. pahkis Aktiivinen jäsen

  Liittynyt:
  17/8/02
  Viestit:
  1329
  Tykkäykset:
  2
  Puhelinmalli:
  iPhone5
  No höpö höpö, itse olen maksellut sentään eräänkin laskun eräpäivänä, firman sekä omiani, ja _koskaan_ ei ole mitään viivästyskorkoja noista karhuttu, no, paikallinen puhelinyhdistys nyt kerran, mutta siinä laskutuksessa nyt oli sitten vähän muutakin häikkää (sen selvittämiseksi käytyjen sangen "ystävällismielisten" puheluideni jälkeen ko. puljussa on ilmeisesti naama painettu mieleen >;))

  Ja tuo, että liittymä isketään noin pian kiinni ilman mitään huomautuslaskua, ei mielestäni ole oikein eikä kohtuullista. Ei muuta kuin kovistelua DNA:lle päin...
   
 11. O.J. Tunnettu jäsen

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  9496
  Tykkäykset:
  108
  Edelleen offtopic, mutta itselläkin kaikki laskut ovat maksussa eräpäivänä -> ei ongelmia.
   
 12. Kotkis Aktiivinen jäsen

  Liittynyt:
  14/7/02
  Viestit:
  11124
  Tykkäykset:
  18
  Puhelinmalli:
  IPhone 5S
  Nimenomaan kyllä sen maksamisen eräpäivänä täytyy riittää ja kyllä se riittääkin - dna:n hommissa on kyse jostain ihan muusta.
   
 13. Tanjuzka

  Tanjuzka Aktiivinen jäsen

  Liittynyt:
  11/7/02
  Viestit:
  3324
  Tykkäykset:
  10
  Puhelinmalli:
  Iphone 5S
  Eikös se yleinen käytäntö ole että jos laskua ei ole maksettu 7päivän kuluessa lähtee karhukirje ja siitä sit joku päivä jos laskua ei edelleenkään ole maksettu niin sit liittymä kiinni.

  Kuullostaa ja haiskahtaa Todella oudolle tuo tapaus.
   
 14. Flyer Aktiivinen jäsen

  Liittynyt:
  24/6/02
  Viestit:
  1180
  Tykkäykset:
  1
  Puhelinmalli:
  N97
  Hmmm.. alkaa kuulostaa hieman eräältä Waltsulta (vaimikähänennimensänytolikaan)
  Epäilen että yhden maksamattoman lakun takia pistetään liittymää jumiin ja jos lukee hieman rivien välitä niin saa sen kuvan että tässä tapauksessa niitä olisikin tässä tapauksessa kaksi.
   
 15. Henkka

  Liittynyt:
  31/7/02
  Viestit:
  54
  Tykkäykset:
  0
  Itse olen maksanu melkein joka ikisen DNA laskun pari päivää myöhässä koska laskun eräpäivä on aina pari päivää ennen palkkapäivää, eikä DNA:lta ole tullut mitään valittamista asiasta...
   
 16. mobiilisti Vieras

  Näissä valitusasioissa saa täällä (lähes) aina kuulla vain toisen osapuolen tarinan ja uskottavuus on koetuksella.
   
 17. Jussi

  Jussi Vuoden Foorumilainen 2004

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  12224
  Tykkäykset:
  15
  Puhelinmalli:
  Xperia Z3
  Raha varmaan siirtyy tililtä toiselle nopeasti mutta sen pitäisi myös alkaa näkymään dna:n reskontra-ohjelmassa ennenkuin suoritus on "saapunut" denalle.
   
 18. mobiilisti Vieras

  Yleensä firmoilla reskontra päivitetään aamulla ja monissa putiikeissa myös päivän aikana.
   
 19. Jussi

  Jussi Vuoden Foorumilainen 2004

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  12224
  Tykkäykset:
  15
  Puhelinmalli:
  Xperia Z3
  Kyllä nuo reskontrat kuitenkin käytännössä saattavat viivästyttää maksua paljonkin. Myös dna:n tilisopimukset (mahdollisesti dna:n oma ohjaus asiakkaan maksamasta sampo-sampo laskusta dna:n omalle nordea-tilille tms. sisäistä siirtelyä ennenkuin suoritus on valmis siirtymään kuittaamaan saatavia reskontrajärjestelmään) saattavat viivyttää maksua vaikka asiakas kuvitteleekin suorittavansa maksun "nopeasti". Juuri tuollaisten takia pitäisi pitää laskutusjärjestelmässä tarpeeksi "väljää" noiden karhujen ja sulkujen kanssa, sillä maksu voi viivästyä asiakkaasta riippumattomistakin syistä.
   
 20. mobiilisti Vieras

  Väljää varmaan onkin, muutenhan muikkareita tipahtelisi jatkuvasti.
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju