Mobiili.fi Hurja ennustus: näin mobiililaitteiden käyttö tulee muuttumaan seuraavan neljän vuoden aikana

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 19/6/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2147
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]

  Vuosi 2020 on monessa suhteessa kerännyt ennustuksia jopa enemmän kuin 2000-luvun taite. Aiheina ovat olleet muun muassa esineiden internet (IoT), 3D-tulostus, 5G-verkot ja mobiililaitteiden käytön lisääntyminen. Tuorein PwC:n ennustus lukeutuu viimeiseen kategoriaan ja arvioi sitä, miten verkkoon kytkettyjen mobiililaitteiden määrä tulee muuttumaan vuosikymmenen loppuun mennessä.

  Ennustuksen mukaan vuonna 2020 jo yli puolet, tarkalleen ottaen 52 prosenttia, maailman väestöstä on kytkenyt mobiililaitteensa verkkoon. Ennustuksen mukaan maailman väkiluku tulee kasvamaan 7,4 miljardiin ihmiseen, joista 3,84 miljardia käyttää joko verkkoon kytkettyä älypuhelinta tai tablettia. Suurin osa, 82 prosenttia, verkossa liikkuvasta datasta tulee koostumaan videoista, joita käytetään yhä enemmän tapahtumien live-seurantaan tai esimerkiksi opetustarkoituksissa. Nousevana trendinä ovat 360 asteen virtuaalitodellisuusvideot.

  Kuten PhoneArena omassa artikkelissaan huomauttaa, ei PwC:n ennustus ole suinkaan ainoa vuoteen 2020 keskittyvä analyysi. Aikaisemmin esimerkiksi Cisco on ennustanut vuoden 2020 nousevan esille vuotena, jolloin mobiililaitteet ovat ihmisten keskuudessa yleisimpiä kuin sähkö. Ruotsalainen Ericsson on taas runsas vuosi sitten arvioinut, että vuonna 2020 noin 70 prosenttia maailman väestöstä tulee omistamaan älypuhelimen.  [​IMG]
  Käyttäjäkunnan lisäksi myös itse mobiililaitteiden odotetaan kehittyvän vuosikymmenen loppuun mennessä. Kuvassa näkyvä Vivon puhelin kuuluu tosin yhtiön taannoiseen aprillipilaan.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju