Mobiili.fi Huonoja vaikutteita Applelta – Huawei P9 sai iFixitin tuomion korjattavuudestaan

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 6/5/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2139
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]

  Huawein kuluvan kevään huippupuhelin P9 ehti hiljattain myyntiin, ja nyt iFixit on ottanut uutuuslaitteen korjattavuusarvionsa kohteeksi. P9:n suunnittelussa on muutama hyvä idea, jotka helpottavat hajonneen laitteen korjaamista, mutta heikkouksiakin löytyy, eikä valmistaja selvästikään halua ihmisten itse purkavan laitteitaan. iFixit antoi P9:lle seitsemän pistettä kymmenestä, kympin ollessa korjattavuudeltaan paras.

  [​IMG]

  iFixit vertaa Huawei P9:ää Applen iPhone-mallistoon muun muassa alumiinisen unibody-rakenteen, takaosan antenniraitojen ja viistettyjen reunusten, mutta myös kasaamisessa käytettyjen erikoisten Pentalobe-ruuvien osalta. iFixitin mukaan kyseessä on ensimmäinen kerta, kun he ovat nähneet yhtä pieniä Pentalobe-ruuveja muualla kuin Applen laitteissa. Nämä erikoistyökalua vaativat ruuvit ovat herkkiä tärveltymään, eikä niiden käytölle iFixitin mukaan ole mitään muuta perustetta kuin estää keskivertokäyttäjää avaamasta niitä.

  [​IMG]

  Erikoisten ruuvien lisäksi moitteita P9:ssä sai näyttökokonaisuus, joka itse näytön lisäksi sisältää myös etupaneelin, ja esimerkiksi rikkoutunut etulasi edellyttää lähes koko laitteen purkamista, että näyttö saadaan vaihdettua.

  Positiivisia puolia P9:ssä olivat sen modulaarinen rakenne, mielenrauhaa antavasti sijoitetut johtosarjat sekä vähäinen liiman käyttö kasaamisessa. Lisäksi akku on kohtuullisen helppo vaihtaa, joskin akkua poistettaessa pitää tietää oikea tekniikka liimapintaisten vetoliuskojen irroittamiseksi.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju