Huoltoaika?

Keskustelu osiossa 'Nokia ja Microsoft', aloittaja Ilu, 30/9/04.

 1. Ilu Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  4   0   0

  Liittynyt:
  6/4/04
  Viestit:
  101
  Tykkäykset:
  2
  Itsellä lähti juuri Nokia 6600 huoltoon Nokian tehtaalle. Ilmeisesti muistipiiri rikki kun kone buuttailee itseään muutaman kerran ja sitten sammuu eikä lähde käyntiin.

  Liikkeessä kokeilivat softan uusimista, mutta menee jumiin 96% kohdalla. Puhelinta ei ole tiputettu, ei kasteltu eikä mitään. Tehdastakuuta vielä jäljellä joten takuuseen, eikä itse silloin tarvitse maksaa onneksi.

  Kiinnostaisi vaan tietää kuinka pitkään tuo puhelin tuolla huollossa viipyy? Liikkeestä sanoivat, että 3 päivästä 3 viikkoon, mutta ei kenelläkään sattuisi olemaan mitään tietoa/arvausta minkälaiset jonot tällä hetkellä on?

  Kiitoksia vastauksista!
   
 2. Mikko#6

  0   0   0

  Liittynyt:
  31/1/04
  Viestit:
  20
  Tykkäykset:
  0
  Minne se siis oikeasti lähti se puhelin? Ei niitä mihinkään Nokian tehtaille lähetellä - tehdashuoltoihin kylläkin. Tehdashuolloilla taas ei ole mitään tekemistä Nokian tehtaiden kanssa.
   
 3. Ilu Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  4   0   0

  Liittynyt:
  6/4/04
  Viestit:
  101
  Tykkäykset:
  2
  No sori, siis tarkoitin kyllä tuota tehdashuoltoa enkä tehdasta. Varmaan kyllä tajusit mitä tarkoitin?
   
 4. Anonymous

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  0
  Tykkäykset:
  1
  Omasta kokemuksesta voi todeta, että Anglo Servicen ja Powermillin huoltoajat voivat pahimmillaan nyt olla noin 4-5 viikkoa. Voi selvitä jopa 2-3 viikossa (joka on kuluttajasuojan kannalta vielä kohtuullinen aika.)
   
 5. Anonymous

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  0
  Tykkäykset:
  1
  En tiedä mihin huoltoon meni mut huolloilla on eroja tällä hetkellä paljonkin huoltoajoissa. Ajat "isommilla" huolloilla paikasta riippuen vaihtelee noin 3 päivästä jopa yli kuukauteen. Pahimpana todellakin anglo ja powermill mut muitakin pitkiä aikoja löytyy...
   
 6. Anonymous

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  0
  Tykkäykset:
  1
  Täytyy ottaa se nyt huomioon,että Anglo ja Powermill palvelee pikkuisen suurempaa asukasmäärää,kuin mitä on esim Hyvinkäällä, tai Rovaniemellä.Päivitykset saa melkein aina odottaessa,mutta muuten voi venyä tosi pitkäksi ajaksikin.
   
 7. Anonymous

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  0
  Tykkäykset:
  1
  Onhan se tietenkin noin mut jos on enemmän asiakkaita pitää olla enemmän kapasiteettia(=työntekijöitä) niitä palvella, siksi jotkut huollot "saa olla isompia" et niillä on kapasitetti tehdä hommat taidolla ja nopeasti ja noilla ei ole.

  Itekin lähetin aikoinaan niille puhelimia huoltoon kun ei täällä esim. kerennyt korjaamaan mutta vaihdoin parempaan ja nopeampaan ja olen nykyään melko tyytyväinen. Kokemusta näistä huoltohommista jo melkein 10v joten tiedän mistä puhun...
   
 8. Jennik

  0   0   0

  Liittynyt:
  29/9/04
  Viestit:
  2
  Tykkäykset:
  0
  Jos puhelimen huoltoon menee useita viikkoja, niin kannattaa pyytää vaihtopuhelin siitä liikkeestä jonka kautta puhelin menee huoltoon. Eivät välttämättä mielellään kyllä anna mutta kun osaa vaatia niin joutuvat sen kyllä antamaan.
   
 9. Anonymous

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  0
  Tykkäykset:
  1
  Eipä se noin mene. Jos esim. oot ostanu puh liikkeestä A ja viet sen liikkeen B kautta korjattavaksi joka lähettää sen huoltoon C niin ei liikkeellä B ole mitään pakkoa antaa sulle lainalaitetta. Ainoastaan A:lla voi joissakin tilanteissa olla velvollisuus antaa lainalaite.
   
 10. Ilu Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  4   0   0

  Liittynyt:
  6/4/04
  Viestit:
  101
  Tykkäykset:
  2
  Tänään soitin ja kysyin mihin puhelin oli lähetetty. Kuulemma Tampereelle, mutta en muista sitä paikan nimeä. Joku Digi...

  Ja sanoivat, että tällä hetkellä se huoltoaika on suunnilleen 2vko. Toivotaan, toivotaan että tulee sieltä sitten...
   
 11. Anonymous

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  0
  Tykkäykset:
  1
  Digiman. Eipä tuokaan kovin nopeelta tunnu...
   
 12. Ilu Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  4   0   0

  Liittynyt:
  6/4/04
  Viestit:
  101
  Tykkäykset:
  2
  Kuinka niin?
   
 13. Anonymous

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  0
  Tykkäykset:
  1
  Itse tiedän kaksi "keskushuoltoa" jotka korjaa aina alle viikossa ja me korjataan keskimäärin noin kahdessa päivässä joten siihen verrattuna 2 viikkoa tuntuu pitkältä.

  Tietenkin sattuu paljon semmoista et meille tulee puhelin vasta viikon päästä siitä kun jälleenmyyjä on sen vastaanottanut eli se voi seistä sielläkin ja näin ollen asiakas luulee et huollossa on jonoa.

  Eilenkin eräs asiakas soitti kun hän oli vienyt puhelimen myyjälle 18.9.2004 ja ei vieläkään kuulunut takaisin, no sanottiin ettei puh ole meillä ja syyksi paljastui se että puh oli vielä myyjällä hyllyssä. Tämä kommenttina vain siksi et viivästyksiin voi olla monia syitä.
   
 14. Ilu Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  4   0   0

  Liittynyt:
  6/4/04
  Viestit:
  101
  Tykkäykset:
  2
  Juu no tuon takia ei tullut edes mieleen kysyä mitään vaihtopuhelinta. Kun ei sitä samasta liikkeestä ole edes ostettu.

  No mutta eipä se mitään kun varapuhelimena on kuitenkin Nokia 6210 joka on aivan hyvä puhelin vieläkin.


  No teillä on sitten todella nopeaa touhua. Itsekin tuota ajattelin, että mikä siinä voi kestää monta viikkoa, mutta toivottavasti se nyt sieltä tulee n. 2vko kuluttua..
   
 15. Spaceman

  0   0   0

  Liittynyt:
  13/9/04
  Viestit:
  441
  Tykkäykset:
  0
  Nyt ei kannattaisi sekoittaa Powermillia ja AngloServicea toisiinsa, koska Powermillissä Nokian huollot kestää järjestäen 2-5pvä kun taas Anglossa voi vierähtää viikosta kuukauteen.
   
 16. Ilu Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  4   0   0

  Liittynyt:
  6/4/04
  Viestit:
  101
  Tykkäykset:
  2
  Ei kenelläkään ole kokemuksia tuosta Tamperelaisesta Digiman Oy:sta?
   
 17. aapis

  0   0   0

  Liittynyt:
  10/9/04
  Viestit:
  21
  Tykkäykset:
  0
  Jos nokiasta kyse: tää voi olla yleistä tietoa mutta Nokian sivuilta löytyvät "virallisemmat(?)" huollot joista saa clubnokian asiakasnumerolla ilmaiseksi lainapuhelimen. Mutta. Itse vein 6230:n huoltoon (avautumista kk-ketjussa), sain sieltä 6210:n, joka on mielestäni todella paljon paskempi puhelin kuin esim. edellinen luurini 6310. Se softa on niiiin hidas että melkein järki lähtee ja kalenterikin on kankea. Tai mulla on putkiaivot jotka ei tajua päivänäkymää. Ja vielä kun tuosta huoltopuhelimesta on jotenkin muisti lukittu ettei siihen voi esim. edes lähettää käyntikortteja koska se ei suostu tallentamaan niitä puhelimen muistiin.

  Huoltoajoista: mielestäni on täysin käsittämätöntä jos joutuu odottamaan viikkoja, että huolto vaihtaa pari osaa ja softaa puhelimen - osien vaihto 10 min ja puhelin testeriin - kuinka pitkäksi aikaa? Oma kapulani siis kaatuilee satunnaisesti, mutta jos sitä olisi pidetty huollossa päällä edes muutamia tunteja niin se olisi aivan varmasti mennyt itsekseen jumiin. Nyt tulee vain raportti että "simulaattoritesti ok, toiminnot testattu". Eli puhelin on lojunut pahvilaatikossa kaksi viikkoa + matkat päälle. Ok, jonoja voi olla mutta silloin pitää hankkia lisää henkilökuntaa. Ei se liikevaihto siitä kasva vaikka olisi n+10000 puhelinta jonossa jos niitä kuitenkin korjataan n kappaletta päivässä.

  Joku kommentoi että puhelin voi lojua myös liikkeen hyllyssä - varmasti mahdollista mutta ainakin nuo isot liikkeet ("viralliset huoltopisteet") kokoavat ja vastaanottavat lähetyksiä "isoihin huoltoihin" päivittäin.
   
 18. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Kuten varmaan tiedät, niin itse työ on se pieninaika huollon kestossa kyseisissä tapauksissa.
  Keston pituuteen vakuttaa logistiikka, ja jos jossain portaassa tapahtuu viiveitä, niin homma venyy helposti.
  Kannattavassa huollossa on oltava vuorkauden jono, tai joku joka maksaa jouten olosta. eli käytännössä jono on muutaman vuorokauden ja kausiluontoisesti pidempi.
  Jos johonkin tuotteeseen ei saa juuri minun luurini tarvitsemaa osaa viive voi tietenkin venyä ja sekoittaa muutenkin toimintaa.

  Liikekohtaisia erojo huoltojärjestelyissä tietenkin on ja tietissä tapauksissa voivat aiheuttaa pidempiä huolto reissuja kuin toisaalla.

  Huoltoa voidaan pitää nopeana jos sitä ei tehdä paikanpäällä ja se onnistuu viikossa.

  Mutta kuvitteelinen jonkin tuotteen takuuhuolto, huonossa tapauksessa jossa kuitenkin kaikki toimet tehdään varsin ripeästi.

  Asiakas vie laitteen myymälään. päivän kuorma on jo lähtenyt,
  2.pv laite lähtee ylihuomenna.
  3. pv laite saapuu alimpaan huoltoon, päätetään korjata. -> jonoon
  5.pv Otetaan työnalle ei onnistu tällä tasolla
  -> lähetetään eteen päin, mutta päivän kuorma jo lähtenyt
  6 pv lähtee
  7. päivä saapuu korkeamman tason huoltoon - jonoon
  9.pv työn alle -> ei pysty korjata, lähetetään valmistajalle tai odotetaan vaihtoyksikköä loppuneiden tilalle.
  12. pv vaihtoyksikköitä saapuu
  13. otetaan laite työn alle ja vaihdetaan, ei kerkiä saman päivän kuormaan
  14. laite lähtee, mutta alemman tason huoltooon ei myymälään/asiakkaalle
  15. laite saapuu alemmantason huoltoon -> lähetetään myymälään
  16. laite lähtee myymälään
  17. laite saapuun myymälään... kiirettä
  18. ilmoitetaan asiakkaalle.

  Lisätään viikonloput, eli 7pv, yhteensä 25 päivää, jos johonkin portaaseen/portaisiin lisätään vaikka viikon tai pidempiä jonoja alkaa parikuukautta syntyä helposti.

  Työvoiman hankinta ei ole yhtä helppoa kuin ostaa bensaa.
  Hultomies pitää osata homma, ja se pitää kouluttaa laitekohtaisesti, sille pitää olla työvälinneet ja työpiste. no paikkakunnasta riippuen tämäkin voi onnistua kohtuu viiveellä (kuukausia), mutta kukaan omalla rahalla toimiva yrittäjä ei näin tee, ellei usko että kaverille riittää töitä "ikuisesti.", eli riippuen firman koosta kynnys hankkia yksi tai useampi huoltomies vaatii muutakin kuin jonkin aikaa ollut pieni jono.

  Jonoa voi toki yrittää pienentää ylitöillä, mutta se ei välttämättä ole kovin kannattavaa.

  Yksi tapa on toki josutava työvoima jota on riittävästi, ja joka suostuu tekemään kiireaikaan 60h viikossa ja hiljaseenaikaan 20h viikko, normi tuntiliksalla, mutta tälläinen ei ole kovin helppoa järjestää.

  6220 lainalaitteena on toki aivan käypä.
   
 19. Ilu Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  4   0   0

  Liittynyt:
  6/4/04
  Viestit:
  101
  Tykkäykset:
  2
  No jos noin pitkän aikaa menee yhden kännykän huoltoon niin ei kaikki ihan kunnossa ole. Jossakin mättää ja pahasti!
   
 20. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Niin silloin mättääkin. huonolla tuurilla ei tarvitse paljoa mennä pieleen.
   

Jaa tämä viestiketju