Mobiili.fi Huippuluokan ominaisuuksia kohtuuhinnalla – tällainen puhelin on uusi Xiaomi Redmi Pro

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 27/7/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2178
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]

  Kiinalainen Xiaomi on esitellyt uuden lippulaivan sen Redmi-puhelinmallistoon. Uutuus kantaa nimeä Redmi Pro, ja varsin kohtuuhintainen laite sisältää aiemmin vain huippuluokan laitteissa nähtyjä ominaisuuksia.

  Redmi Pron metallikuoret ovat saaneet näyttävän harjatun pinnan ja etupuolelta löytyy reunoiltaan pyöristetty ”2,5D”-lasipaneeli. Etulasin takana on 5,5-tuumainen Ful HD -tarkkuuden näyttö, joka käyttää OLED-teknologiaa. Hyvästä väritoistostaan tunnettu OLED erottaakin laitteen kilpailijoistaan, jotka tässä hintaluokassa yleensä käyttävät IPS LCD -näyttöjä.

  [​IMG]

  Sormenjälkitunnistimia on Xiaomin puhelimissa nähty aiemminkin, mutta tähän asti ne ovat sijainneet laitteen takakuoressa. Redmi Pron takakuorta koristaa kuitenkin kaksoiskamera, jolle on raivattu tilaa siirtämällä sormenjälkitunnistin etupuolelle sijoitettuun kotinäppäimeen.

  Xiaomi Redmi Prota voikin kutsua ensimmäiseksi kohtuuhintaiseksi älypuhelimeksi, jonka varustukseen kuuluu kaksoiskamera. Järjestelmä vastaa jossain määrin esimerkiksi HTC:n puhelimissa nähtyä ratkaisua, eli pääkamera on varustettu 13 megapikselin kennolla, ja sen tukena on viiden megapikselin kennolla varustettu apukamera, joka tallentaa kuvien syvyystiedot. Xiaomin mukaan kaksoiskameran syvyystiedot auttavat saamaan kuvien taustalle näyttävän bokeh-efektin, johon yleensä kykenevät vain järjestelmäkamerat.

  [​IMG]

  Xiaomin uutuudesta tulee tarjolle kolme eri versiota. Kaikista löytyy MediaTekin 10-ytiminen suoritin, mutta edullisimmassa, 32 gigatavun tallennustilalla varustetussa mallissa käytetään Helio X20 -suoritinta. Kaksi muuta, 64:n ja 128 gigatavun mallit, käyttävät tehokkaampaa X25-suoritinta. Myös RAM-muistin määrä vaihtelee. 32:n ja 64 gigatavun mallit sisältävät RAM-muistia kolme gigatavua, kun taas 128 gigatavun tallennustilalla varustetussa huippumallissa RAM-muistia on neljä gigatavua.

  Muita ominaisuuksia Redmi Prolle ovat 4050 milliampeeritunnin akku, joko kahta SIM-korttia tai muistikorttia ja yhtä SIM-korttia tukeva kortinlukija sekä Android 6.0.1 Marshmallowiin perustuva MIUI 8 -käyttöjärjestelmä.

  Xiaomin uutuuden kolme eri versiota maksavat Kiinassa tallennustilan määrästä ja muista ominaisuuksista riippuen joko 1499, 1699 tai 1999 juania, eli noin 203, 230 tai 270 euroa.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju