Mobiili.fi Huippu-Samsungit julki: tällaisia ovat Galaxy S6 edge+ ja Galaxy Note 5

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 13/8/15.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2173
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]
  Galaxy Note 5 ja Galaxy S6 edge+


  Samsung julkisti tänään loppuvuoden uudet kärkipuhelimensa, Galaxy S6 edge+:n sekä Galaxy Note 5:n.

  [​IMG]
  Galaxy S6 edge+


  Galaxy S6 edge+ ja Galaxy Note 5 ovat läheistä sukua toisilleen ollenkin teknisiltä ominaisuuksiltaan yhteneväisiä. Erot kaksikon välille syntyvät ulkonäkötekijöistä, edge+:n sivuille kaartuvasta näytöstä ja puolestaan Note 5:stä löytyvästä S Pen –kynästä.

  Valitettavasti ainakaan toistaiseksi Samsung ei aio panostaa Galaxy Note 5:een Euroopan markkinoilla, vaan sen osalta keskitytään Aasiaan sekä Amerikkaan. Tänne, Suomi mukaan lukien, tarjolle aluksi tulee vain siis Galaxy S6 edge+, jonka myynti lähtee liikkeelle elokuun aikana ja Euroopassa syyskuun alkupuolella.

  Mitä uutta Galaxy S6 edge+:ssa?


  Verrattuna aiempaan keväällä nähtyyn Galaxy S6 edgeen, on uusi Galaxy S6 edge+ Samsungin mukaan “suurempi ja parempi”. S6 edge+:ssa näytöllä on nyt kokoa 5,7 tuumaa, eli saman verran kuin Note 5:ssä, kun S6 edgestähän löytyy vain 5,1 tuuman näyttö. Tarkkuus on pysynyt ennallaan 2560×1440 pikselissä, mikä nyt tarkoittaa 518 pikseliä tuumaa kohden. Näytön reunusten leveyttä Samsung on edge+:ssa pienentänyt.

  [​IMG]
  Galaxy S6 edge+


  Ulkokuoren osalta Samsung kertoo käyttäneensä edge+:n sivuissa aiempaa kestävämpää alumiinia, minkä pitäisi naarmuuntua vähemmän herkästi.

  [​IMG]
  Galaxy S6 edge+:n eri värivaihtoehtoja


  Näytön reunalle Samsung tuo edge+:ssa lisää toimintoja. Osa luvataan myöhemmin myös myöhemmin päivityksenä nykyiselle Galaxy S6 edgelle.

  Nyt näytön reunalla voi vaihdella ihmisten ja myös sovellusten pikakuvakkeiden välillä pyyhkäisemällä. Lisäksi mukaan on tuotu uusia viestintämahdollisuuksia muiden edge-käyttäjien kanssa: perinteisten puheluiden ja viestien ohella toiselle edge-käyttäjälle voi reunan kautta avattuna lähettää myös erilaisia piirroksia, tökkäyksiä ja animaatioita.

  [​IMG]
  Sovelluskuvakkeita näytön reunalla

  [​IMG]
  Edge-reunan toimintoihin pääsee nyt kaikista näkymistä, ei vain lukitus- ja kotinäkymistä


  Reunatoiminnot saa nyt myös esiin mistä tahansa valikosta, jos näin on asetuksista valinnut aiempien lukitus- ja kotinäkymien lisäksi. Reunanäkymän avauskohdan säätö onnistuu asettamalla se vetämällä oikeaan kohtaan.

  Langatonta latausta Samsung on nopeuttanut ottamalla käyttöön oman ratkaisunsa. Langattomasti Galaxy S6 edge+ latautuu nyt tyhjästä täyteen 120 minuutissa verrattuna S6 edgen 180 minuuttiin. Langallinen lataus puolestaan kestää 90 minuuttia, eli vain 5 minuuttia (+6 %) S6 edgeä pidempään, vaikka edge+:n akun kapasiteetti 3 000 milliampeerituntia on 400 milliampeerituntia eli 15 prosenttia aiempaa suurempi. Uusi nopeampi langaton lataus vaatii myös Samsungin uuden latausalustan.

  [​IMG]
  Samsungin uusi Fast Charge -latausalusta langattomaan lataamiseen


  Yhteyksien osalta Galaxy S6 edge+:ssa mukana on nyt tuki 4G LTE –verkkojen Cat9-kategorialle, mikä tarkoitaa teoreettista 450 megabittiä/sekunnissa –latausnopeutta.

  Kuvaustoimintoja on myös parannettu: sekä taka- että etukameraan on tuotu videokuvaukseen digitaalinen kuvanvakautus. Videoista voi nyt koostaa erilaisia kokoelmia: kollaaseja, joissa pyörii kerralla esillä useampi video, sarjoja joissa eri videot voi helposti liittää perätysten sekä hidastettuja videoita, joita voi käyttää myös kollaaseissa.

  Lisäksi kuvauspuolelta Samsung esitteli, kuinka Galaxy S6 edge+:lla onnistui helposti jakaa live-videolähetys (Live Broadcast). Videon voi jakaa valituille yhteystiedoille tai julkiseksi YouTubeen.

  Äänentoistoa edge+:ssa on myös hifistelty: puhelin skaalaa ylöspäin toistoa 24 bittiin ja 192 kilohertsiin, piiripuolella käytössä on audiodedikoitu kellotaajuus ja Samsungin omien Level Pro –kuulokkeiden ja Level Box –kaiuttimen kanssa käyttöön tulee korkealaatuisempi Ultra High Quality Bluetooth –koodekki.

  Galaxy S6 edge+:n esittelyn yhteydessä Samsung esitteli myös päivitettyä SideSynciä. Aiempien puhelimen ja tietokoneen yhdistävien toimintojen ohella se tuo ilmoitukset PC:lle sekä kaksisuuntaisen tiedostojen jaon. Tietojen synkronointi tapahtuu automaattisesti.

  Itse kamerakomponenttien tai järjestelmäpiirin määrän osalta Galaxy S6 edge+:ssa ei ole uudistuksia S6 edgeen verrattuna. Sen sijaan RAM-muistin määrä on nostettu neljään gigatavuun.

  Tekniset tiedot


  Sekä Galaxy S6 edge+:ssa että Galaxy Note 5:ssä on:

  • 5,7 tuuman Quad HD Super AMOLED –näyttö (518 ppi)
  • 16 megapikselin takakamera optisella kuvanvakaimella, f/1,9-aukko
  • 5 megapikselin etukamera, f/1,9-aukko
  • Samsungin Exynos 7420 –järjestelmäpiiri (4+4 ydintä, 2,1 + 1,5 GHz)
  • 4 gigatavua RAM-muistia (LPDDR4)
  • 32 tai 64 gigatavua tallennusmuistia (UFS 2.0), ei muistikorttipaikkaa
  • 3 000 milliampeeritunnin akku
  • 4G LTE Cat9 -tuki
  • Wi-Fi 802.11a/b/n/ac (MIMO 2×2)
  • Bluetooth 4.2, ANT+, USB 2.0, NFC
  • Android 5.1 Lollipop -käyttöjärjestelmä

  Galaxy S6 edge+:n mitat ovat 154,4 x 75,8 x 6,9 mm ja paino 153 g
  Galaxy Note 5:n mitat ovat 153,2 x 76,1 x 7,6 mm ja paino 171 g

  Keyboard Cover

  [​IMG]
  Keyboard Cover ja Galaxy S6 edge+


  Sekä Galaxy S6 edge+:lle että Galaxy Note 5:lle tulee tarjolle lisävarusteena näppäimistökuori. Kun puhelimessa on kokonaisuuteen kuuluva takakuori kiinnitettynä, voi näppäimistön liittää etupuolelle näytön päälle. Puhelin tunnistaa näppäimistön ja sovittaa näytön sisällön sopivasti pienempään tilaan. Kun näppäimistöä ei tarvita, voi sen irroittaa ja laittaa säilöön etupuolen sijasta taakse.

  Näppäimistö toimii kapasitiivisella kosketuksella, joten se ei sisällä elektroniikkaa tai tarvitse virtaa akusta.

  Pari sanaa Galaxy Note 5:stä


  Yllä jo kuvaillun teknisen uudistumisensa ohella Galaxy Note 5 eroaa myös ulkoisesti viime vuoden Galaxy Note 4:stä. Uutta ovat materiaalit, jotka Samsungin tämän vuoden tyylille uskollisesti ovat nyt alumiinia reunoilla ja lasia etupuolen lisäksi myös takana.

  [​IMG]
  Vasemmalla Galaxy S6 edge+, oikealla Galaxy Note 5


  Lisäksi S Peniä on kehitetty jälleen eteenpäin ja se pomppaa nyt kätevämmin esiin säilytyskolostaan kynää päästä painamalla.

  Galaxy S6:ssa totutusti Galaxy Note 5:ssäkään ei ole enää muistikorttipaikkaa, irroitettavaa takakuorta ja akku on kiinteä.

  [​IMG]
  Galaxy S6 edge+ ja Galaxy Note 5 jakavat myös samaa muotokieltä


  Galaxy Note 5 ei tule siis ainakaan heti lainkaan Euroopan markkinoille Samsungin lanseeraamana. Muualla se tulee tarjolle elokuusta alkaen.

  Samsung Pay


  Samsungin maksujärjestelmä Samsung Pay lanseerataan myös uusien puhelinten yhteydessä ja Samsung esitteli sen toimintaa medioille jälleen nyt uutuuksien kanssa. Suomea tämä ei kuitenkaan vielä juuri koske, sillä Samsung Pay tulee ensivaiheessa nyt vain Yhdysvaltoihin sekä Samsungin kotimarkkinoille Etelä-Koreaan. Palvelun laajenemista uusiin maihin hidastavat aina erikseen käytävät neuvottelut kortteja myöntävien pankkien kanssa.

  Hiljattain Samsung kertoi sopineensa Pay-palveluun liittyen yhteistyöstä myös MasterCardin kanssa.

  Samsung kehui esitellessään uusia puhelimiaan myös Payn turvallisuutta, johon liittyy puhelimen ohjelmiston avaamisen eli ns. roottauksen esto. Lisäksi Pay-ominaisuus lukittuu heti täysin, jos puhelin havaitsee minkäänlaisia ohjelmiston muutosyrityksiä. Toistaiseksi ei tiedetä, vaikuttavatko nämä suojaukset myös jollakin tavalla Suomessa myytävien puhelimien kanssa yritettäviin ohjelmistomuutoksiin jo nyt, kun Payta ei täällä muuten tueta.
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju