Huijauspuhelu Saunalahden nimissä

Keskustelu osiossa 'Asian vierestä', aloittaja jakub, 15/1/09.

 1. jakub

  jakub

  0   0   0

  Liittynyt:
  23/3/05
  Viestit:
  43
  Tykkäykset:
  0
  Eräs asiakas soitti juuri liikkeeseen ja kysyi mielipidettäni seuraavanlaiseen asiaan. Hän oli saanut puhelun, jossa soittaja oli kertonut soittavansa Saunalahdelta ja tiedustellut asiakkaan halukkuutta vaihtaa liittymää. Asiakas oli kertonut olevansa tyytyväinen nykyiseen operaattoriin, mutta soittaja oli vaan jatkanut Saunalahden etujen ja tarjousten kertomista ja kysynyt onko asiakas asiasta aivan varma, koska Saunalahti olisi huomattavasti halvempi kuin asiakkaan nykyinen liittymä. Asiakas oli kertonut edelleen, ettei ole kiinnostunut vaihtamaan liittymää. Soittaja oli kysynyt kuitenkin asiakkaan syntymäaikaa, johon asiakas oli vastannut, ettei jakele sitä ympäriinsä puhelimen välityksellä. Soittaja oli jatkanut etujen kertomista ja perään todennut, että jospa kuitenkin antaisit sen syntymäajan, johon asiakas lopulta suostui.

  Tarinat ja tarjoukset olivat taas jatkuneet, jonka jälkeen soittaja oli kysynyt loppuosaa. Asiakas oli todennut, ettei hän sitä varsinkaan suostu antamaan. Soittaja oli taas jatkanut tarinoitaan ja kysynyt, että jospa kuitenkin asiakas antaisi sen loppuosan, josta asiakas kuitenkin kieltäytyi. Seuraavaksi soittaja oli sanonut, että no jos antaisit edes kaksi ensimmäistä numeroa. Lopulta asiakas oli mennyt hölmöyksissään antamaan puhelun aikana koko henkilötunnuksensa, mutta sanonut silti, ettei tee sopimuksia.

  Jonkin ajan kuluttua puhelimeen oli tippunut viesti nrosta 173172 eli Suoravippi-firmasta, että "kiitoksia kaupoista ja paperit on tulossa helmikuussa" tjms. Neuvoin asiakasta tekemään rikosilmoituksen. Kyseessä oli vuonna 1926 syntynyt mies, joten poikkeuksellisen röyhkeään huijaukseen joku syyllistyi. Takuuvarmastihan syyllinen saadaan kiinni tilitietojen perusteella, mutta veikkaanpa, että lainatut rahat menevät ulosoton jatkeeksi.

  Kaikki tämä vaan tiedoksi, jos joku sattuu vastaavista huijausyrityksistä kuulemaan. Melko huonoa mainettahan näistä seuraa Saunalahden suoramyyjille, kuten kaikille muillekin puhelimella suoramyyntiä tekeville...
   
 2. J.J-75 Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  22482
  Tykkäykset:
  230
  Laitas Panulle YV:tä... ;)

  Eipä sillä... aika röyhkeäähän tuo on, puhelimessa uunotetaan milloin mitäkin. Jotkut myyvät tiiliskiviä ja toiset alusvaatteista lähtien kaikkea... Onko tollasessakaan tilanteessa pakko jatkaa puhelua. Senhän voisi lopettaakin ajoissa. Todennäkösesti poliisille rikosilmotusta tekemällä saadaan varmistus, ettei itseltä ainakaan peritä mitään. Joten vahinko ei siinä kauheasti käy. Monet ihmiset vaan ei osaa toimia ja soppa on selvä. Harmittavaakin, mutta älkää antako uunottaa itseänne.
   

Jaa tämä viestiketju