Mobiili.fi Huijaako Apple? iPhone 7:n liian helposti naarmuuntuva safiiri syväkatsauksessa uudella...

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 2/10/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2139
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]
  iPhone 7:n kameran linssi naarmuuntui käsittelyssä.


  Pari viikkoa sitten Applen uuden iPhone 7:n ympärillä nousi pienimuotoinen kohu. Huijaako Apple kertoessaan iPhone 7:n kameran linssinsuojuksen ja Touch ID -kotipainikkeen pinnan olevan safiiria?

  JerryRigEverythingin videolla iPhone 7:n safiiripinnat naarmuuntuivat jo kovuuden 6 terällä, kun safiirin naarmuttamiseen pitäisi pystyä vasta kovuuden 8 tai 9 terällä.

  Applen markkinointijohtaja Phil Schiller tyrmäsi Twitterissä kysyttäessä väitteet safiirin puutteesta tiukasti. ”Kameran linssinsuojus ja kotipainikkeen pinta molemmat safiiria”, totesi Schiller.

  Nyt JerryRigEverything on palannut asiaan erittäin yksityiskohtaisesti uudella testivideollaan, jossa muun muassa iPhone 7:n kameran linssin sisältämää safiiria verrataan Tissot-kellon sisältämään safiiripintaan.

  Mittauksissa paljastui, että iPhone 7:n kameran linssissä todellakin on safiiria, mutta kokonaisuutena linssin koostumus on epäpuhdas. Yksinkertaisemmassa mittauksessa päälipinnastaan iPhone 7:n kameran linssi rekisteröityi safiiriksi, kun taas alapuoleltaan ei.

  [​IMG]
  Mittaustuloksia iPhonesta verrattuna Tissotiin: Applen käyttämä safiiri on epäpuhtaampaa.


  Lisäksi JerryRigEverything mittautti myös sekä iPhone 7:n linssin että Tissotin linssin kemiallista koostumusta. Tuloksena Tissotista löytyi vain alumiinioksidia eli safiiria. iPhone 7:n linssi puolestaan oli noin 90-prosenttisesti alumiinioksidia, mutta sen koostumuksessa oli mukana myös hiiltä, piitä ja niobiumia.

  Näin ollen iPhone 7:n osalta lopputuloksena voidaan sen linssinkin olevan safiiria, mutta epäpuhtaan koostumuksensa ansiosta helpommin naarmuttuvaa kuin esimerkiksi vertailukohteena olleessa Tissotin kellossa.

  Syitä iPhone 7:n linssin epäpuhtaalle safiirikoostumukselle ei ole tiedossa, mutta ne voivat liittyä suunnitteluun joidenkin ainesosien mahdollisesti parantessa kameran muuta toiminnallisuutta. Tai sitten kyse voi olla vain halusta säästää kustannuksissa.

  Joka tapauksessa Apple ei kuitenkaan huijaa kertoessaan iPhone 7:n linssinsuojuksen olevan safiiria.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju