Mobiili.fi Huhumylly pyörii: tässä kaikki mitä iPhone 7:stä tiedetään tällä hetkellä

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 7/2/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2130
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]

  Uudet iPhone 7 -mallit nähdään mitä todennäköisemmin ensi syksynä ja huhuttu iPhone 5se mahdollisesti jo ennen kesää. Varsinkin uuden iPhone 7:n kohdalla odotukset ovat korkealla ja kiinnostus on näkynyt myös lukuisina netissä liikkuneina huhuina ja vuotoina. Olemmekin keränneet kaikki nettihuhut alle, sekä poimineet mukaan myös joitain vanhoja artikkeleitamme aiheen tiimoilta.

  Ohessa marraskuussa julkaisemamme vastaava artikkeli aiheesta.  1. Näyttö ja ulkonäkö uusiksi

  Ulkonäön uudistaminen ei liene kenellekään yllätys, sillä Apple on perinteisesti tehnyt design-päivityksiä puhelimiinsa vain joka toinen vuosi. Suurempi kysymys kuuluu, millä tavoin ulkonäköä ollaan rukkaamassa. Viimeisten huhujen mukaan antenniraitoja oltaisiin karsimassa ja kamera olisi upotettuna puhelimen sisään, mutta muista ulkonäköuudistuksista tiedetään varsin vähän. Esimerkiksi se, lähteekö Apple muuttamaan nykyistä pyöreää ja kokoalumiinista muotoilua toiseen suuntaan, on vielä hämärän peitossa.

  Yhdeksi suureksi muutokseksi puhelimessa on veikkailtu sormenjälkilukijan siirtämistä osaksi näyttöä, mikä kävisi monelta osin järkeen. Näytöstä löytyvien sormenjälkilukijoiden uskotaan olevan osa tulevaisuutta ja tekniikan avulla Apple voisi kasvattaa näyttöjä ilman, että puhelimista tehtäisiin suurempia. Koska design-muutoksia on perinteisesti tehty vain joka toinen vuosi, olisi muutos loogisempaa tehdä nyt kuin ensi vuonna. Ainoa iso mutta asiassa on sormenjälkilukijoiden tekniikka ja tuotantokapasiteetti, jotka eivät välttämättä vastaa Applen tarpeisiin.

  [​IMG]
  Applen on huhuttu julkaisevan vielä ennen kesää uuden iPhone 5se –mallin (kuvassa oikealla), joka tarjoaisi neljän tuuman näytön sitä kaipaaville. Pienemmän mallin myötä Applelle voikin avautua enemmän liikkumavaraa muiden puhelinten näyttöjen suurentamiseksi.


  2. Tehokkaampi suoritin ja parempi akkukesto

  Uuden Apple A10 –suorittimen tulo tänä vuonna tuskin on kenellekään yllätys, mutta mahdolliset parannukset akkukestoon voivat tulla monelle positiivisena uutisena. Akkukeston parantamiseksi Applelta odotetaan useampaakin ratkaisua, joista yksi saattaa olla 3D NAND Flash –muistin käyttäminen ja toinen Intelin kanssa suunniteltu uusi piiri. Paremman akkukeston lisäksi myös langattoman latauksen on veikkailtu tulevan iPhone 7:ään.

  [​IMG]
  Applen on veikkailtu kehittävän uutta iPhonea yhdessä Intelin kanssa.


  3. Kolmen gigatavun RAM-muisti ja 256 gigatavun tallennusmuisti

  Apple on perinteisesti tunnettu varsin säästeliäästä RAM-muistin käytöstä, mutta tähän voi tulla muutos iPhone 7 Plussan osalta. Tuoreimmissa huhuissa puhelimen on veikkailtu käyttävän kolmen gigatavun RAM-muistia, jota hyödynnettäisiin muun muassa sovellusten moniajossa. Tavallinen iPhone 7 joutuisi kuitenkin tyytymään kahden gigatavun RAM-muistiin.

  RAM-muistin lisäksi myös tallennusmuistiin odotetaan lisäystä ja iPhone 7 Plussan voikin ostaa maksimissaan 256 gigatavun tallennusmuistilla. RAM-muistin tapaan myöskään tallennusmuistin muutoksen eivät koske tavallista iPhone 7 –mallia, ja monia ärsyttävät 16 gigatavun mallit olisivat yhä mukana kuvioissa. Apple onkin saanut aiemmin runsaasti palautetta siitä, ettei yhtiö ole tarjonnut 32 gigatavun perusmallia iPhonesta, vaan pakottaa kuluttajat valitsemaan 16 gigatavun ja 64 gigatavun mallien väliltä.  4. Monilinssinen kamera

  Aiempina vuosina Apple on jättänyt suurimmat kamerapäivitykset s-luokan malleille, mutta tänä vuonna asiassa voidaan nähdä muutos. Huhujen mukaan Apple hyödyntäisi iPhone 7:ssä hiljattain ostamansa LinX Imaging –yhtiön teknologiaa ja sisällyttäisi puhelimeen useamman kameralinssin. Näin ollen muun muassa kuvien tarkennusta voitaisiin jälkikäteen muuttaa, minkä lisäksi kamera tarjoaisi parempaa kuvanlaatua, olematta kuitenkaan huomattavasti paksumpi.  5. Vesitiivis rakenne

  Vesitiivis rakenne on huhujen mukaan yksi iPhone 7:n suurimmista parannuksista, mistä saatiin alustavaa osviittaa jo iPhone 6s:n muodossa. Viime syksynä julkaistussa iPhone 6s:ssä oli mukana useita vedenkestävyyttä parantavia tiivisteitä ja Applen onkin väitetty testanneen tiivisteiden toimivuutta iPhone 7 –malleja silmällä pitäen.

  [​IMG]
  iPhone 6s:n reunusta kiertää liimapintainen tiiviste.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju