Huhu: Cisco harkitsee ostotarjouksen tekemistä Nokiasta

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelimet', aloittaja sovelias, 7/8/05.

 1. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  mtv3.fi
  kaleva.fi

  Kovin vakavasti huhua ei ilmeisesti vielä oteta ohuista lähteistä johtuen
   
 2. Saukki Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  2966
  Tykkäykset:
  0
  http://www.yle.fi/uutiset/24h/id15720.html

  "Nokia kypsä poimittavaksi"

  "The Businessin haastatteleman asiantuntijan mukaan Cisco havittelee langattomien sovellusten valmistamiseen tarvittavaa teknologiaa, josta Nokialla on osaamista.

  Asiantuntija muistuttaa, että matkapuhelinten ohella Nokia on maailman toisiksi suurin matkaviestinverkkojen valmistaja heti Ericssonin jälkeen.

  The Businessin suomalaislähteiden mukaan Nokia on pääjohtaja Jorma Ollilan lähtöilmoituksen ja kansainvälisen kilpailun johdosta kypsä Ciscon poimittavaksi.

  Lehden mukaan on myös olemassa näyttöä siitä, että Nokia on siirtämässä strategiaansa 3G-teknologian kehittämisestä Ciscon tukemiin LAN-lähiverkkoihin."

  STT
   
 3. MaTiAz Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  26/11/04
  Viestit:
  2924
  Tykkäykset:
  0
  Mitä nokian puhelimille käy jos Cisco ostaa Nokian? Tuleeko Cisnokioita, Nokioita vai Ciscoja myyntiin?
   
 4. tonyyq Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  30/9/04
  Viestit:
  1915
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Iphone
  Luulen, että tulee joko Cisco Tai sitten CiscoNokia tai NokiaCisco.
   
 5. Saukki Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  2966
  Tykkäykset:
  0
  Empä usko että ainakaan ihan heti missään tapauksessa ollaan Nokian brändiä kadottamassa Nokian matkapuhelintuotteista, Nokia on kuitenkin yksi maailman arvostetuimmista brändeistä, vaikka Cisco tai joku muu yritys tekisi tarjouksen ja onnistuisi tarjouksessaan.
   
 6. Sunny boy

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  875
  Tykkäykset:
  0
  Minä pitäisin järkevimpänä pitää pelkkä Nokia kännyköissä.
  Mutta huhuhan tuo vielä vain on.
   
 7. WS

  WS Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  10/9/02
  Viestit:
  1004
  Tykkäykset:
  0
  Jos Cisco havittelee jotain, niin Nokia networksia. Sen Nokia voisi olla valmis myymään ja pitää puhelinyksikön itsellään. Tuskin Cisco on kiinnostunut matkapuhelinyksiköstä.
   
 8. Saukki Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  2966
  Tykkäykset:
  0
  Näin minäkin olen käsittänyt että verkkopuoli enemmänkin kiinnostaisi, uutisjutuissa vaan on puhuttu koko yhtiöstä vaikkakin viitaten kiinnostukseen Nokian verkkopuolesta.

  Ja seuraava lisäys tullut:

  "Nokian tiedotusjohtajan Arja Suomisen mukaan väitteet ostoaikeista ovat pelkkää spekulaatiota.

  Suominen kertoo, että Nokian tietojen mukaan huhu Ciscon kiinnostuksesta on ollut liikkeellä jo jonkin aikaa."

  STT
   
 9. reissaaja

  0   0   0

  Liittynyt:
  22/8/04
  Viestit:
  213
  Tykkäykset:
  0
  Jep, eiköhän Cisco havittele vain jotain osia Nokiasta jos havittelee, tiedä sitten ketä uskoa, onko siellä edes kiinnostusta Nokiaan, ja miksi vaihtaa nimeä ja/tai brändiä kauheasti? Eiköhän Ciscon mahdollinen kiinnostus ole juuri langattoman datan viemisessä eteenpäin ja saada näin teknologiasynergiaa aikaiseksi ja vieläpä tämän ylimääräisen tietämyksen hyötykäyttöön valjastaminen, että hyödyntäminen jatkossa muilla kuin puhelinmarkkinoilla.

  Toinen aika hauska homma tuossa on se, että Nokian 'valtaaminen' vaatisi aikaa, että tupakkia melkoisesti, että semmoisen siivun saisi yhdelle taholle, että osakkeet voitaisiin vetää myynnistä ja/tai että joku yksi taho saisi ehdottoman osake-enemmistön.
   
 10. juppelis Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  5/9/02
  Viestit:
  5482
  Tykkäykset:
  18
  Nokian verkkopuolen ostamisen voisi jotenkin ymmärtää, mutta tuo olisi aika villiä, jos Cisco ostaa Nokian matkapuhelimetkin, koska sitten Cisco karkaa jo niin kauas omasta bisneksestään ja nykyään, kun on kova sana pysyä siinä ydinbisneksessä eikä rönsyillä sinne tänne.
   
 11. Mitro

  Mitro Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  20/11/02
  Viestit:
  1481
  Tykkäykset:
  1
  Puhelinmalli:
  SGS8
  Voihan sitä ostaa koko firman ja myydä sitten ylimääräiset osat pois, tällaisia valtauksia on nähty viime vuosina muitakin. Mutta villejä huhujahan tässä vielä on liikkellä, vaikka täytyy myös muistaa että mahdollinen osto/yhdistyminen/tms. tapahtuu kyllä myös erittäin nopeasti jos päästään kaikkia asianomaisia tyydyttävään ratkaisuun. Valitettavasti työpaikkojen ja tuotekehityksen poistuminen Suomesta on taas melkoinen, epäilempä ettei Cisco tunne sen enempää sympatiaa Suomea kohtaan kuin Sanmina, Flextronics, Filtronic tai muut monikansalliset yhtiötkään.
   
 12. SV-3310 Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  3/7/03
  Viestit:
  2345
  Tykkäykset:
  24
  Eikö Nokiasta aika iso osa ole jo amerikkalaisten eläkesäätiöiden yms. hallussa. Samat tahot omistanevat myös Ciscoa joten kulisseissa voidaan suunnitella ties mitä. Sitähän minä en tiedä salliiko amerikkalainen järjestelmä tuollaisia järjestelyjä ilman tiedotuksia koska sillä voisi olla vaikutusta muiden osakkeenomistajien omistuksien arvoon.

  Jos toteutuu, Suomesta hävinnee hiljalleen kova veronmaksaja.
   
 13. juhilus

  juhilus Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  4/6/03
  Viestit:
  2417
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  SE K750i ja SE P800
  Ankalta vaikuttaa. Minkä helkkarin takia Cisco nyt ostaisi Nokian ja juuri Nokian? En oikein minäkään usko, että Cisco kännyköitä haluaisi, joten oston jälkeen tulisi kysymyksen lähinnä kännykkäpuolen erottaminen ja listaaminen omaksi firmaksi. Voisi tietysti myydäkin sen suoraan jollekin toiselle firmalle, mutta kellä potentiaalisella ostajalla nyt on resursseja Nokian kännyköiden ostoon? Lisäksi kun nyt kerta halutaan pelkkää verkkopuolta, niin miksi maksaa Nokian tapauksessa aivan helkkarin paljon turhasta, eli kännyköistä ja myydä ne sitten eteenpäin. Eikö olisi yksinkertaisempaa ostaa vain puhdas verkkoyhtiö, kuten vaikka Erkki tai pelkästään jonkun pelurin verkkoyhtiö? Sitten on vielä se hinta, eli Nokian markkina-arvo on jotain 70 miljardia ja Cicon n.120 miljardia. Kun tuohon Nokian hintaan pistetään normaali 40-50 prossan preemiot kylkeen, niin ollaan jo niin isoissa luvuissa, että tulee Ciscollekin haastetta osakevaihdon suhteen. Onnistuu tietysti niin halutessaan, mutta aikamoinen laimennus tulee vanhoille osakkeenomistajille.

  Paska juttu tämä olisi tietysti Suomelle, kun pääkonttori häipyisi, verotulot romahtaisivat ja tietyllä aikavälillä aivan saletisti kiihtyisi myös työpaikkojen katoaminen Suomesta.
   
 14. juppelis Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  5/9/02
  Viestit:
  5482
  Tykkäykset:
  18
  Voisihan sitä perustaa jonkun yhteisyrityksen tai muuten tehdä hommia yhteistyössä niin ei tarvitsisi tehdä yrityskauppoja.
   
 15. juhilus

  juhilus Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  4/6/03
  Viestit:
  2417
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  SE K750i ja SE P800
  Ei oikein analyytikotkaan asiaan usko.
   
 16. Saukki Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  2966
  Tykkäykset:
  0
  Nokia: Cisco-huhu perätön

  Uutistoimisto Reutersin haastattelema Nokian tiedottaja kiistää huhut, joiden mukaan verkkojärjestelmäjätti Cisco Systems harkitsisi Nokian verkkoliikennetoimintojen ostamista.
  Tiedottaja Arja Suominen sanoi maanantaina, että brittilehden tiedot ovat pelkkää sepitelmää, joka perustuu vain huhupuheisiin internetissä. Cisco ei ole kommentoinut lehden väitteitä.
  Nokian osakkeet ampaisivat nousuun pörssissä sen jälkeen, kun juoru mahdollisista kaupoista lähti liikkeelle.

  Business-lehti kirjoitti uusimmassa numerossaan, että internet-laitteistaan tunnettu Cisco on jo jonkin aikaa etsinyt sopivaa langattomien yhteyksien osaajaa, jonka kanssa se voisi yhdistää voimansa.

  Reuters–HS
   
 17. Rasbelin

  Rasbelin Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  17/8/03
  Viestit:
  500
  Tykkäykset:
  20
  Jos jotain myydään, niin Nokia Networks. Kuten teidän viittaamista lähteistä hyvin käy ilmi, ei Ciscolla ole mitään intressejä iskeä myös kuluttajamarkkinoille. He eivät niihin markkinoihin ole koskaan kajonneet aiemminkaan, joten mitään syytä ei ole. Ennemmin heidän kannattaa pönkittää omaa globaalia monopoliasemaansa tele- ja dataverkkojen laitteistotoimittajana. Jos nyt kuitenkin jostain syystä Cisco ostaisi koko Nokian, mikä olisi uhkarohkea veto Ciscolta, se saattaisi sysätä Nokian matkapuhelinmonopolin entistäkin jyrkempään laskusuhdanteeseen. Muutenkin koko juttu nielisi tolkuttomasti rahaa. Eli todellakin olisi äärimmäisen erikoinen veto Ciscolta mielestäni. Jos niin kävisi, on selvää, että nimi Nokia jäisi puhelimiin, sillä Nokian kaltaisen imagoon perustuvan brändin luominen on kallista ja pitkäjänteistä puuhaa. Ei Nokian asemaan päästä noin vain enää, joten olisi kamikazemaista mennä ja tehdä Cisco-luureja.

  Minusta tässä on kyseessä jokin turha markkinoiden kuulopuhe tai jotain mikä saattaa tapahtua vielä jossain vaiheessa, mutta siinä tapauksessa vain Nokia Networks. Voisi sopia Nokian aiemmin harjoittamaan fokusointipolitiikkaan, eli näytöt, yms. veks ja lähinnä tehdään puhelimia.

  Itse heittäisinkin mihinkään lähteeseen perustamattomana heittona ilmaan sellaisen teorian, että jos Nokia karsii pois verkkolaitetuotannon ja haluaa ainoastaan keskittyä puhelimien valmistukseen, niin siinä lähtee kyllä vetämään myös Saksassa oleva multimediapäätteiden väsääminen. Eli sille lähdettäisiin hakemaan erikseen uutta vetäjää.
   
 18. eissi

  0   0   0

  Liittynyt:
  12/3/04
  Viestit:
  108
  Tykkäykset:
  0
 19. juhilus

  juhilus Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  4/6/03
  Viestit:
  2417
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  SE K750i ja SE P800
  Joo pitää äkkiä pistää varaukseen ainakin cokia.com, noscon.com ja ciskia.com;)

  Täydeltä ankalta tämä alkaa vaikutta yhä enemmän. Ciscohan on pitänyt politiikkanaan lähinnä ostaa lupaavia pieniä yrityksiä eikä niinkään isoja. Lisäksi tämän kokoluokan fuusioilla on viimeaikoina ollut tapana mennä lähes täysin puihin esim. HP-Compac, AOL-TimeWarne ja Daimler-Crysler. Isojen organisaatioiden ja yrityskulttuureiden yhteensaaminen kun on yleensä todella vaikeata.
   
 20. temppa200

  0   0   0

  Liittynyt:
  5/5/05
  Viestit:
  519
  Tykkäykset:
  0
  joku näyttää olevan oikee pisnesmiäs. ;)
   

Jaa tämä viestiketju