Huawein uuden P10-huippupuhelimen näytön pinnassa omituinen ratkaisu – muistuttaa...

Tila
Ei auki vastauksille.

Uutissyöte

Tunnettu jäsen
Palaute - 0%
0   0   0
Liittynyt
28.6.2015
Viestit
15395
Reaktiopisteet
103

Huawei P10:n näytön pinta säilyi puhtaana vain hetken.


Huawein uudessa P10-huippupuhelimessa on yksi paha puute. Syystä tai toisesta puhelimen näytön lasipinnasta puuttuu nykypäivänä lähes kaikista korkeamman hintaluokan puhelimista löytyvä oleofobinen pinnoite.

Huawei toimittaa P10:n esiasennettuna muovisella suojakalvolla. Tätä kalvoa ei poikkeuksellisesti P10-puhelimessa kannatakaan välttämättä poistaa, sillä vaikka käyttötuntuma on sen kanssa huonompi, kalvon poistamisen jälkeen näyttöön tarttuu pinnoitteen puuttumisen takia tavallista huippuluokan puhelinta huomattavasti herkemmin rasvaa ja likaa sormista.

Saimme P10-puhelimen testikappaleen käyttöömme jo heti sen julkistuksen jälkeen Barcelonassa reilut puolitoista viikkoa sitten. Poistettuamme kalvon on oleofobisen pinnoitteen puuttuminen käynyt nyt ilmiselväksi: jos puhelinta vertailee vierekkäin esimerkiksi samoin vähän käytettyyn Honor 8 -puhelimeen, käy P10:n heikkous todella selkeästi ilmi – lika tarttuu puhelimen näyttöpintaan ja sitä on erittäin vaikea saada enää edes pyyhkimällä puhtaaksi, kun taas Honor 8:n näytön pinta tuntuu jatkuvasti silkkisen puhtaalta.

Oleofobinen pinnoite kuluu normaalisti pikku hiljaa käytössä, joten sen käyttömukavuutta parantava vaikutus heikkenee ajan myötä. Aivan upouudessa puhelimessa pinnan puutteen kuitenkin huomaa välittömästi.

Myös Android Central on ihmetellyt asiaa, mutta ei ole saanut Huaweilta kovin järkevää vastausta syystä omituiseen päätökseen jättää pinnoite pois. ”Huawei pysyy keskittyneenä tarjoamaan korkealaatuisia laitteita tarjotakseen parhaan kuluttajakokemuksen. P10 on maailman ensimmäinen älypuhelin kapasitiviisella lasin alaisella sormenjälkilukijalla saumattoman navigaation mahdollistamiseksi. Näytön suojaamiseksi olemme käyttäneet premium-materiaaleja, kuten Gorilla Glass 5:tä sekä tarjoamme näytön suojan osana integroitua tuotetta”, kuului Huawein kommentti asiaan.

Huawein kommentti saattaa myös vihjata mahdollisesta syystä ratkaisuun: kenties uusi sormenjälkitunnistutekniikka ei sallinut pinnoitteen käyttöä. Tosin tämä tuntuu varsin erikoiselta. Ilmeisesti sama ongelma koskee P10:n lisäksi myös P10 Plus -mallia.

Oli miten oli, niin valitettavasti tällaisenaan Huawei P10:n näytön pinta tuo mieleen huippuluokan sijaan selvästi halvemmat puhelimet. Kuusi sataa euroa maksavassa puhelimessa P10:n näytön lian tarttumiselle altis pinta on lähes anteeksiantamaton puute.

Jatka lukemista...
 
Tila
Ei auki vastauksille.
Top Bottom