Mobiili.fi Huaweille uusi tutkimus- ja tuotekehitysyksikkö Tampereelle – jo 40 työntekijää ja lisää...

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 12/9/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2142
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]Huawein uusi Tampereen tutkimus- ja tuotekehitysyksikkö vihitään käyttöön tänään.

  Suomessa Huaweilla oli jo entuudestaan Helsinkiin vuonna 2012 perustettu tuotekehitysyksikkö. Tampereen yksikössä painopiste on kuluttajatuotteiden audio- ja kuvantamisteknologiassa.

  Huawei pyrkii hyödyntämään Suomesta löytyvää poikkeuksellisen hyvää osaamista, joka on nyt vapautunut Nokian ja Microsoftin irtisanomisten myötä. Myös Huawein Helsingin tuotekehitysyksikössä työskentelee merkittävä määrä ex-nokialaisia.

  ”Tampereella oli saatavilla runsaasti korkeasti koulutettua ja ammattitaitoista työvoimaa sopivilta tutkimusaloilta. He kehittävät kameraratkaisuja sekä kuvantamisen ja audion algoritmejä erilaisiin kulutuselektroniikkatuotteisiin”, sanoo Huawein Suomen tutkimus- ja tuotekehityskeskuksen johtaja Mikko Terho.

  Tampereen Huawein yksikkö tulee myös tekemään tutkimusyhteistyötä Tampereen yliopistojen kanssa. Toistaiseksi Tampereen teknillisen yliopiston (TTY) kampuksella sijaitsevalle Kampusareenalle on rekrytoitu Huawein mukaan jo neljäkymmentä henkilöä, ja yksikköön rekrytoidaan yhä lisää henkilökuntaa.

  ”Kaiken kaikkiaan Suomen tutkimus- ja tuotekehitysyksiköissä työskentelee tällä hetkellä jo yli 240 työntekijää”, Terho kertoo. ”Huawei on muutamassa vuodessa noussut Suomen suurimpien yritysten joukkoon. Kasvutahtimme ICT-alalla on ollut huima – viime vuonna se oli peräti 183 prosenttia.” Yhteensä maailmanlaajuisesti Huaweilla on yli 176 000 työntekijää, joista Euroopassa 9 900.

  ”Huawei on hyvä esimerkki siitä, kuinka pitkäjänteistä työtä uusien ulkomaalaisten investointien saaminen Tampereelle vaatii. Lähes viiden vuoden työ kantaa nyt hedelmää”, sanoo Tampereen kaupungin kehitysjohtaja Kari Kankaala. Huawein esimerkki voi houkutella myös muita. ”Se, että Huawein kaltainen globaali toimija valitsee tutkimusyksikkönsä sijainniksi Tampereen, on jo itsessään hieno viesti muille toimijoille ja vahvistaa seutua kokonaisuutena”, toteaa Tampereen kaupunkiseudun elinkeino- ja kehitysyhtiö Tredean Senior Manager Oula Välipakka.

  Huawein Tampereen tutkimuskeskus on perustettu yhteistyössä Tampereen teknillisen yliopiston, Suomen Yliopistokiinteistöjen, Tampereen kaupungin sekä Invest in Finlandin kanssa.

  Huaweilla on yhteensä 18 tutkimus- ja tuotekehityskeskusta kahdeksassa Euroopan maassa (Suomi, Belgia, Ranska, Saksa, Irlanti, Italia, Ruotsi ja Iso-Britannia).

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju