Huaweille kaksijakoisia uutisia patenttirintamalla: rahaa tulee ja menee – tai myyntikielto...

Tila
Ei auki vastauksille.

Uutissyöte

Tunnettu jäsen
Palaute - 0%
0   0   0
Liittynyt
28.6.2015
Viestit
15391
Reaktiopisteet
103
Kiinalainen Huawei on nyt sattumalta noussut patentteihin liittyen otsikoihin kahdessa täysin erillisessä tapauksessa. Kiinassa Huawei on voittanut oikeusjutun, jossa se haki patenttikorvauksia Samsungin puhelimista. Isossa-Britanniassa puolestaan Huaweille on nyt määrätty maksuja.

Kiinalaisoikeus määräsi kolme Samsung Electronicsin paikallista tytäryhtiötä yhteensä 80 miljoonan juanin eli vajaan 11 miljoonan euron korvauksiin Huaweille, kertoo uutistoimisto Reuters.

Huawei on haastanut Samsungin oikeuteen useissa erillisissä kanteissa Kiinassa ja Yhdysvalloissa. Viime keväänä konfliktin syttyessä Samsung vastasi myös vastakantein.

Samsung on kertonut tutkivansa oikeuden päätöstä. Valitus korkeampaan oikeusasteeseen ei olisi suuri yllätys. Huawein Samsungilta voittamat korvaukset ovat varsin pieniä siihen verrattuna, että se haki korvauksia yli 30 miljoonasta myydystä laitteesta, joita on myyty yli 12 miljardin euron arvosta.

Isossa-Britanniassa puolestaan Huawei on käynyt oikeutta Unwired Planet International -yrityksen kanssa oikeasta 4G-verkkoteknologioihin liittyvien standardeille välttämättömien patenttien korvausten tasosta. Asiasta uutisoi The Register.

Huawei olisi ollut valmis maksamaan 0,034 prosenttia laitteiden myyntihinnasta, kun Unwired halusi 1,69 prosenttia 4G-puhelimista ja 2,29 prosenttia verkkolaitteista. Oikeuden päätös asetti korvaukset 0,052 ja 0,051 prosenttiin.

Huawei on kertonut tarkastelevansa nyt vaihtoehtojaan. Kokonaisuuteen liittyy Ison-Britannian myynnin lisäksi patenttikorvauksista sopiminen maailmanlaajuisesti. Pahimmillaan Huaweita saattaa uhata tuontikielto Isoon-Britanniaan, jos se ei suostu korvauksia maksamaan.

Mobiilialan patenttikiistat nostivat jälleen viime vuonna päätään, kun muun muassa tilanne Nokian ja Applen välillä eskaloitui. Apple kuten myöskään esimerkiksi Huawei eivät tällä hetkellä maksa Nokialle sen patenttien hyödyntämisestä.

Jatka lukemista...
 
Tila
Ei auki vastauksille.
Top Bottom