Mobiili.fi Huaweilla on varasuunnitelma: oma mobiili käyttöjärjestelmä – ex-nokialaisia kehittämässä

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 23/6/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2129
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]
  P9:n Emotion UI 4.1:ssä on vielä jäljellä Huawein Applea matkiva tyyli.


  Vakuuttavaa nousua älypuhelinmarkkinoilla jo kolmanneksi suurimmaksi tehnyt Huawei kehittää myös omaa mobiilia käyttöjärjestelmää, kaiken varalta, raportoi The Information.

  Vaikka Huaweilla on projekti oman järjestelmän kehittämiseksi, toistaiseksi se aikoo pysyä kuitenkin Android-leirissä. Oma järjestelmä on ennemminkin ”henkivakuutus”, vaihtoehto, joka on hyvä olla olemassa takataskussa, jos tilanne markkinoilla muuttuu.

  Kuten jo aiemmin tällä viikolla kerroimme, aikoo Huawei uudistaa puhelintensa ohjelmiston ilmettä tulevassa Androidin päälle rakentamassaan Emotion UI -käyttöliittymän 5.0-versiossa. The Informationin mukaan design-työtä vetää Abigail Brody, aiempi Apple-suunnittelija. Tästä huolimatta jo aiemmat huhut ovat kertoneet nykyisin varsin paljon Applen iOS:ää muistuttavan Emotion UI:n ottavan suunnan kohti puhdasta Androidia ja Huawein omaa tyyliä Applen sijaan. Uudistettu käyttöliittymä on suunnattu erityisesti länsimaisten asiakkaiden mieltymyksiin sopivammaksi.

  Uudistettu Emotion UI on luvassa syksyllä.

  Huaweilla on Suomessa tuotekehityskeskus, jossa on tehty työtä myös Emotion UI:n parissa. The Informationin mukaan Huawein omaa mobiilikäyttöjärjestelmää kehittävät myös ex-nokialaiset ja tiimi sijaitsee jossakin Skandinavian alueella, mutta raportti ei yksityiskohtaisesti ota kantaa, tapahtuuko kehitystyötä täällä Suomessa.

  Oman järjestelmän kehitystyön kerrotaan olevan myös vasta varhaisessa vaiheessa. Nähtäväksi jää, ottaako Huawei varasuunnitelmaksi luodun järjestelmän joskus vielä käyttöön tuotteissaan. Uuteen tilanteeseen voitaisiin ajautua esimerkiksi, jos Google päättäisi rajoittaa Androidin nykyistä avoimuutta.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju