Mobiili.fi Huawei vastasi P9-kuvakohuun: ”Jaoimme kuvan inspiraatiota varten”

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 5/7/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2142
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]
  Huawei P9


  Eilisen uutistarjontaa väritti Huawein kuvakömmähdys sosiaalisessa mediassa. Nyt yhtiö on ottanut suoraan kantaa tapaukseen, jonka tiimoilta monet ovat syyttäneet yhtiötä valheellisesta mainonnasta.

  Huawei jakoi Google+:ssa erittäin näyttävän kuvan naisesta auringonnousun aikaan. Kuvatekstissä puhuttiin P9:stä ja viitattiin ohessa olleeseen kuvaan suoraan toteamalla, että P9 tekee kyseisissä olosuhteissa kuvaamisesta helppoa.

  [​IMG]
  Kohua herättänyt Huawei-mainoskuva.


  Yhtiö ei siis suoraan väittänyt kuvan olevan peräisin P9:stä, mutta vihjaus oli kiistatta vahva ja antoi monen ymmärtää kuvan liittyvän suoraan P9:ään. Ikävä kyllä komean kuvan EFIX-tiedot paljastivat, että todellisuudessa lempeässä valossa kylpevä nainen ikuistettiin yli viiden tuhannen euron ammattitason kamerakalustolla.

  Nyt Huawei on ottanut kantaa tilanteen herättämään kohuun ja harmiin. 9To5Googlen mukaan yhtiö kertoo lausunnossaan kuvan olleen tarkoitettu yhteisön inspirointiin: ”Ymmärrämme, että kuvatekstin olisi pitänyt olla selkeämpi. Tarkoituksemme ei koskaan ollut johtaa käyttäjiä harhaan. Pahoittelemme tapahtunutta ja olemme poistaneet kuvan palvelusta.”

  Vastaavia esimerkkejä pieleen menneestä markkinoinnista on nähty aiemminkin. Eräs kuuluisimmista lienee Lumia 920 -mainos, joka pyrki esittelemään puhelimen kuvanvakausominaisuuksia täysin toisella laitteella kuvatun videon avulla. Kyseisessä tapauksessa oli kyse kuitenkin huomattavasti suoremmasta huiputuksesta.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju