Huawei P10:n testitulokset paljastavat osan puhelimista olevan varustettu heikommilla...

Tila
Ei auki vastauksille.

Uutissyöte

Tunnettu jäsen
Palaute - 0%
0   0   0
Liittynyt
28.6.2015
Viestit
15391
Reaktiopisteet
103

Huawei P10.


Huawei P10 -puhelinten muistitestituloksista on syntynyt Kiinassa ainakin pienimuotoinen kohu. Osa puhelimista näyttäisi olevan varustettu huomattavasti toisia heikommin komponentein.

GizmoChina on esitellyt AndroBench-testituloksia, jotka eroavat erittäin merkittävästi eri puhelinyksilöiden välillä. Esimerkiksi luku- tai kirjoitusnopeus voi olla vain murto-osa parhaimpaan tulokseen verrattuna.


AndroBench-testi näyttää huomattavia nopeuseroja eri P10-yksilöiden muisteissa.


Ilmeisesti Huawei toimittaa P10-puhelimia erilaisin vaihtoehtoisin komponentein. Tallennusmuistin on epäilty olevan eMMC 5.1, UFS 2.0 ja UFS 2.1 -tyyppejä ja RAM-muistin puolestaan joko LPDDR3- tai LPDDR4-tyyppiä. Nopeuserot eri muistityyppien välillä voivat olla erittäin huomattavia.

Toistaiseksi ei tiedetä, onko erilaisia muistikomponentteja käytössä P10-puhelimissa myös Kiinan ulkopuolella vai rajoittuuko hässäkkä vain Huawein kotimarkkinoille.

Huawei ei ole varsinaisesti kertonut tarkemmin P10:n muistien tyypistä, joten sinällään erilaisten komponenttien löytymisessä laitteista ei ole mitään väärää. Toki Huawei on yleisluontoisesti korostanut P10:n suorituskyvykkyyttä, jolloin rajut erot eri yksilöissä ovat vähintäänkin kyseenalaisia – varsinkin erojen ollessa näin mittavia.

Eri valmistajien tai erilaisten komponenttien käyttö älypuhelimissa ei ole millään tavalla poikkeuksellista, mutta yleensä siitä ainakin jossakin määrin kerrotaan selkeästi. Esimerkiksi Samsung käyttää yleisesti eri markkina-alueilla samoissa puhelinmalleissa omia Samsung Exynos tai Qualcommin Snapdragon -järjestelmäpiirejä, minkä lisäksi myös uusissa Galaxy S8 -puhelimissakin muun muassa käytetään sekä Samsungin että Sonyn kamerakennoja. Apple puolestaan käyttää iPhone 7 -puhelimissaan eri ja osittain myös samoilla markkinoilla sekä Intelin että Qualcommin modeemipiirejä, joista Qualcommin on osoittautunut testeissä huomattavasti paremmaksi.

Jatka lukemista...
 
Tila
Ei auki vastauksille.
Top Bottom