Mobiili.fi Huawei julkisti erikoisen Mate S:n – piilotettuja sovelluksia ja huippupuhelimesta vaikka...

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 2/9/15.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2139
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]Huawei odotetusti julkisti tänään uuden Mate S -puhelimen. Kyseessä on iso, 5,5-tuumaisella Full HD -tarkkuuden AMOLED-näytöllä varustettu Android-puhelin. Metallirakenteinen puhelin on tyylikkään yksinkertaisesti muotoiltu ja takaosastaan kaareva puhelin on reunoiltaan vain 2,65 millimetriä paksu. Myös näyttöä suojaava lasi on reunoiltaan kaareva, niin sanottu 2.5D-lasi.

  [​IMG]Julkistustilaisuudessa Huawei hehkutti laitteen muotoilua ja vertasi sitä iPhone 6:een ja 6 Plussaan, mainiten että Mate S:n antenniraidat ovat huomaamattomammat ja laite on ulkomitoiltaan pienempi kuin iPhone 6 Plus, vaikka näytöt laitteissa ovat samankokoiset. Takakamera Mate S:ssä on varustettu 13 megapikselin nelivärikennolla, f/2,0 aukolla, optisella kuvanvakaimella ja erillisellä kuvankäsittelypiirillä. Etukamera on varustettu kahdeksan megapikselin kennolla.

  Huawei Mate S:ssä on myös vaihdettavia käyttöliittymän teemoja, jotka muuttavat taustakuvia, kuvakkeita ja kotivalikon värimaailmaa.

  [​IMG]

  Pääosassa puhelimen julkistuksessa oli koskettaminen. Huawei kertoi sen tuotteiden koskettavan monien ihmisten elämää, ja samalla rakennettiin aasinsiltaa uuden puhelimen lukuisiin uusiin tapoihin käyttää sen kosketusnäyttöä. Yhtiö on käyttänyt esimerkiksi rystyskoputuksiin ja -piirtämisiin perustuvaa Knuckle Sense -teknologiaa jo aiemmin, mutta uudessa puhelimessa toiminnot menevät vielä pidemmälle.

  [​IMG]

  Knuckle Sense 2.0 mahdollistaa esimerkiksi kameran avaamisen piirtämällä näytölle c-kirjaimen ja musiikkisovelluksen avaamisen m-kirjaimella. Lisäksi käyttäjä voi määrittää kirjainoikoteitä omille suosikkisovelluksilleen.

  Takaosaan sijoitettua sormenjälkitunnistinta kehutaan nopeaksi, ja Fingerprint Sense 2.0:n ansiosta sitä voi käyttää myös esimerkiksi saapuneiden ilmoitusten käsittelyyn, kuvien selaamiseen tai puheluihin vastaamiseen.

  [​IMG]
  Huawei Mate S:n Force Toych -näyttö mahdollistaa sovellusten piilottamisen kotivalikosta.


  Etukäteen huhuttu uutuus on Force Touch, eli paineentunnistava kosketusnäyttö. Tämä tulee vain tietyillä markkina-alueilla myytäviin puhelimiin. Näyttö tunnistaa voimakkaan painalluksen, ja sitä voi käyttää esimerkiksi kuvien zoomaamiseen. Lisäksi puhelinta voi käyttää vaikkapa yksinkertaisena keittiövaakana esimerkiksi hedelmien punnitsemiseen, ja kulmia painamalla voi avata piilotettuja sovelluksia. Huaweilla on aikeissa kehittää järjestelmälle jatkossa lisää käyttötarkoituksia.

  [​IMG]
  Huawei Mate S:n paineentunnistava näyttö toimii vaikka hedelmävaakana.


  Huawei Mate S:n perusversio, eli ilman Force Touchia varustettu versio, tulee myyntiin 32 gigatavun tallennustilalla varustettuna titaaninharmaana ja samppanjanvärisenä, sekä 64 gigatavun tallennustilalla varustettuna joko korallin- tai kullanvärisenä. Niiden ennakkotilaukset Euroopassa alkavat tämän kuun 15. päivänä ja suositushinnat ovat 649 ja 699 euroa. Rajoitetusti myyntiin saapuvan Force Touch -version myyntiintulosta kerrotaan myöhemmin.

  Päivitämme artikkelia!

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju