MobiiliBlogi Huawei Honor 7 -vinkit: enemmän irti puhelimestasi

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 6/12/15.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2173
  Tykkäykset:
  4
  Kiinalainen Huawei on sulattanut suomalaisten sydämet ja vaikka lippulaivat eivät ole aivan pystyneet kilpailemaan Applen ja Samsungin huippumallien kanssa, ovat erityisesti keskihintaluokkaan sijoittuneet Honor-mallit menestyneet hyvin. Ne tarjoavat hyvän hinta-laatusuhteen, tasapainoillen laadukkaan rakenteen sekä monipuolisten ominaisuuksien kesken. Hyvä esimerkki on Honor 7, jonka myyntihinta liikkuu Suomessa tällä hetkellä edullisimmillaan 350 euron tuntumassa. Se tarjoaa kahdeksasta suoritinytimestä koostuvan Kirin 935 -järjestelmäpiirin, kolme gigatavua käyttömuistia, 16 gigatavua tallennustilaa, 5,2 tuuman full hd -kosketusnäytön, Android 5.0 Lollipop -käyttöjärjestelmän EMUI 3.1 -käyttöliittymällä ja SIM-telakan, johon voidaan asettaa kaksi SIM-korttia tai vaihtoehtoisesti yksi SIM ja yksi microSD-muistikortti laajentamaan sisäistä tallennustilaa. Pakettia täydentävät 20 megapikselin kamera sekä sormenjälkilukija.

  Tähän artikkeliin olen koonnut muutamia käteviä vinkkejä, joiden avulla omasta puhelimestaan saa entistäkin enemmän irti. Osa niistä voi olla jo entuudestaan tuttuja, mutta toivottavasti mukana on uutta myös edistyneemmille käyttäjille. Jos listastani jäi mielestäsi uupumaan joku erityisen hyödyllinen vinkki, jaa tietosi kommenteissa.


  Siirrä useita kotinäkymän sovelluskuvakkeita kerralla


  [​IMG]

  Tämä on erityisen kätevää, jos kotinäkymä on tarkoitus saada uuteen uskoon helposti ja vaivattomasti. Avaa kotinäkymän muokkaustila (pitkä painallus kotinäkymää tai nipistys kahdella sormella ruudulla) ja valitse halutut sovelluspikakuvakkeet niitä koskettamalla. Tämän jälkeen voit siirrellä niitä näkymästä toiseen sen sijaan, että vetäisit ne perinteiseen tyyliin yksi kerrallaan näkymästä toiseen.

  Helpota laitteen käyttöä yhdellä kädellä


  Honor 7:ää ei välttämättä nykymittapuun mukaan voida aivan lukea niin sanottujen phablettien kategoriaan, mutta siitä huolimatta sen käyttäminen yhdellä kädellä voi toisinaan olla hieman haastavaa. Onneksi tähän ongelmaan on ratkaisu. Aktivoi yhden käden käyttö: Asetukset -> Yksikätinen käyttö -> Yhden käden asettelu.

  Ominaisuuden aktivoinnin jälkeen voit pienentää ruudun sisällön haluamaasi reunaan. Tämä onnistuu pyyhkäisemällä näyttöä vasemmalta oikealle tai oikealta vasemmalle navigointirivin päällä. Sisällön saa jälleen koko ruudulle koskettamalla näyttöä sisällön ulkopuolella (mustalla alueella).

  Muokkaa navigointipainikkeiden asetelmaa


  [​IMG]

  Siirrytkö Honor 7:ään Samsungin puhelimesta, jossa takaisin- ja moniajopainikkeet ovat Huawein puhelimeen nähden toisinpäin tai haluatko lisätä navigointiriville uusia toimintoja? Tämä onnistuu erittäin helposti: Asetukset -> Navigointirivi. Aivan vapaasti painikkeiden toimintoja et pääse hallitsemaan, mutta asetukset mahdollistavat painikkeiden paikkojen vaihtamisen ja lisäämisen mukaan neljännen näppäimen, joka tuo esille ylhäältä esiin vedettävän ilmoituspaneelin.

  Hyödynnä sormenjälkilukijan tarjoamia eletoimintoja


  Huawein puhelimessa on yksi markkinoiden nopeimmista ja tarkimmista sormenjälkilukijoista. Jo pelkästään tämä ansaitsee suurta kiitosta, mutta kiinalaisvalmistajan taakse sijoitettu sormenjälkilukija osaa useita muitakin kikkoja. Navigoi Asetukset -> Sormenjälkitunniste ja löydät useita vaihtoehtoja, joilla muokata sen toimintaa. Sitä voidaan käyttää esimerkiksi takaisin-painikkeena, puheluihin vastaamisessa, ilmoitusvalikon esiin tuomisessa sekä moniajonäkymän avaamisessa. Ehkä eräs suosikeistani on kuvan ottaminen (Asetukset -> Sormenjälkitunniste -> Tallenna kuva/video). Kun toiminto on päällä, onnistuu kuvan tallentaminen pitkällä kosketuksella sormenjälkilukijaan. Tämä toimii muuten erityisen hyvin omakuvien kanssa!

  Käytä puhelinta hansikkaat kädessä


  [​IMG]

  Talvi on täällä ja niinpä ulkona liikutaan usein hansikkaat kädessä. Näin ollen on miellyttävää, jos puhelinta on mahdollista käyttää ilman, että hanskoja tarvitsee poistaa kädestä. Tämä onnistuu Honor 7:llä Asetuksien ”Älykäs avustus” -otsikon alta koskettamalla Lisää-painiketta. Sen taakse kiinalaisvalmistaja on piilottanut sellaisen valinnan kuin Käsine-käyttö. Sen aktivoimalla esimerkiksi puheluihin voi vastata kovalla talvipakkasella käsineet kädessä.

  Anna sovelluksien toimia taustalla


  Paketista vedettynä Honor 7 on varsin aktiivinen sulkemaan sovelluksia akkukeston nimissä. Liika on kuitenkin liikaa, kun puhelin lukee käytännössä kaikki ohjelmat (Twitter, Facebook jne.) paljon virtaa kuluttavien sovelluksien joukkoon ja estää niiden taustatoiminnan ruudun ollessa sammuksissa. Jos haluat itse päättää, mitkä sovellukset saavat pyöriä taustalla, niin on sekin mahdollista: Asetukset -> Suojatut sovellukset. Sieltä napsi päälle ne sovellukset, jotka haluat, että saavat pyöriä taustalla myös ruudun olessa sammutettuna.

  Akku lopussa? Aktivoi Ultra-virransäästötila


  [​IMG]

  Monien muiden valmistajien tavoin myös Huawei tarjoaa erilaisia virransäästötiloja puhelimelleen. Suositeltavaa lienee käyttää Älykästä-tilaa, mutta jos eteen iskee tilanne, että akku on vähissä ja käytettävissä olevalla virralla pitäisi selvitä vielä muutamaa tuntia pidempään. Tässä apuun astuu Ultra-virransäästötila. Se tekee laitteessa käytännössä peruspuhelimen, sillä käytössä ovat vain puhelut, viestit ja yhteystiedot. Aktivoi tila käyttöön: Asetukset -> Virransäästötila -> Ultra.

  Älynäppäimellä helpotusta jokapäiväiseen elämään


  [​IMG]

  Honor 7:ssä on muutamista muistakin puhelimista löytyvä niin sanottu ylimääräinen painike, joka voidaan ohjelmoida toimimaan käyttäjänsä haluamalla tavalla. Kiinalaisvalmistaja kutsuu puhelimen vasemmasta kyljestä löytyvää painiketta älynäppäimeksi, johon voi ohjelmoida kolme toimintoa: tavallinen painallus, kaksi nopeaa painallusta sekä pitkä painallus. Eri painalluksille voi aktivoida muutamia eri pikatoimintoja (taskulamppu, kuvakaappaus, äänitys) tai sitten avautumaan määrätyn sovelluksen. Joka tapauksessa kyseessä on erittäin kätevä ominaisuus, joka kannattaa aivan ehdottomasti ottaa mukaan päivittäiseen rutiiniin.

  Lukitusruudun pikavalikko


  Tämä valikko tai paneeli jää varmasti monilta huomaamatta, sillä harvat Android-käyttöliittymät hyödyntävät pyyhkäisyä ruudun alaosasta ylöspäin. Huawei tämän on kuitenkin ottanut käyttöön, mutta vain lukitusruudussa, jossa pyyhkäisy alhaalta tuo esiin paneelin, jossa on muutamia käteviä pikakuvakkeita sovelluksiin ja toimintoihin, kuten taskulamppuun ja laskimeen.

  Soittoäänen voimakkuus ja värinä tehokkaammaksi puhelimen olessa taskussa


  [​IMG]

  Monelle on varmasti käynyt niin, että puhelimen olessa taskussa esimerkiksi kaupungilla kävellessä ei saapuvaa puhelua yksinkertaisesti kuule. Yleensä äänenvoimakkuutta ei kuitenkaan viitsi pitää jatkuvasti täysillä, sillä hiljaisessa tilassa puhelin ”huutaa”, kun siihen saapuu puhelu. Huaweilla on tähän ongelmaan ratkaisu, joka on nimeltään Taskutila. Se kohottaa automaattisesti soittoäänen voimakkuutta ja tehostaa tärinää, kun laite on taskussa. Ominaisuuden voit aktivoida Asetuksista. Etsi Sovellukset-alaotsikko ja paina Lisää. Avautuvasta sivusta valitset puhelut ja sieltä pääset aktivoimaan taskutilan.

  Ota käyttöön liikeohjaukset


  Kuten useat muutkin Android-puhelimet, tarjoaa Huawei Honor 7:n useita liikeohjauksia. Kyseessä on siis erilaisia toimintoja, jotka voidaan hoitaa liikuttamalla puhelinta. Esimerkiksi saapuva puhelu voidaan mykistää kääntämällä puhelin näyttö pöytää vasten, vastata puheluun nostamalla laite korvalle ja aktivoida ruutu kaksoisnapautuksella. Liikeohjauksia pääset säätämään: Asetukset -> Liikeohjaus.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju