Huawei E169 liitin

Keskustelu osiossa 'Datatuotteet', aloittaja skye, 29/1/09.

  1. skye

    0   0   0

    Liittynyt:
    25/1/09
    Viestit:
    15
    Tykkäykset:
    0
    Elikä, tee-se-itse tarpeeseen kaivattais Huawei E169 Mokkulaan sopivaa liitintä sellaiselle piiska-antennille jonka entinen käyttö on ollut matkapuhelimen lisäantennina auton katolla. Antennihan lienee toimintaperiaatteiltaan sama, kun tuo mokkulaan tarvittava lisäantenni, mutta nyt pitäisi löytää vain sopiva liitin, jolla se saataisiin tuohon mokkulaan liitettyä, koskapa puhelimelle sopiva liitin on tarkoitukseensa liian suuri, eikä siis käy. Ajateltiin kokeilla tuota ennen suunta-antennin hankintaa, että riittäisikö tuollainen normaali "piiska-antenni" nopeuttamaan yhteyttä edes hieman... Ellei antennin johdon päähän tökättävää liitintä saa sinämoinaan mistään, että sen voisi sitten itse paikalleen laittaa, niin onko jotain sovitinta tmv olemassa, jolla saisi ilman muutoksia tuon kännykän lisäantennin liitettyä mokkulalle? Kiitos kaunis vastauksista :)
     
  2. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

    0   0   0

    Liittynyt:
    21/6/02
    Viestit:
    42687
    Tykkäykset:
    363
  3. skye

    0   0   0

    Liittynyt:
    25/1/09
    Viestit:
    15
    Tykkäykset:
    0
    Pitäisi näinkin yksinkertaiselle ihmiselle kertoa sen sopivan laitteen merkki ja malli ja tarkat tiedot :) Eli jonkinlainen sovitin vanhasta matkapuhelimen piiska-antennista mokkulaan tahi sitten pelkkä mokkulaan sopiva liitinpää, jonka voi itse rukkailla piiska-antennin johtoon paikoilleen :) Eli rautalangasta, kiitos :D
     
  4. pietini Tunnettu jäsen

    Palaute - 100%
    4   0   0

    Liittynyt:
    7/1/05
    Viestit:
    473
    Tykkäykset:
    0
    Puhelinmalli:
    Honor 8, Sonera/Saunalahti
  5. shaft

    0   0   0

    Liittynyt:
    10/12/04
    Viestit:
    192
    Tykkäykset:
    0
    Mokkulan päässä oleva liitin on tietääkseni nimeltään MMCX ja joskus kun katsoin valmiiden adapterikaapeleiden hintoja meinasin pudota tuolilta. Irtoliittimiä varmaan jostain saa, mutta tarvii tietysti puristustyökalun lisäksi.
     
  6. Ammattilainen Tunnettu jäsen

    0   0   0

    Liittynyt:
    20/6/02
    Viestit:
    4939
    Tykkäykset:
    26
    Elisa Shopitista saa E169:lle sopivan antennin 29 eurolla.
     
  7. pietini Tunnettu jäsen

    Palaute - 100%
    4   0   0

    Liittynyt:
    7/1/05
    Viestit:
    473
    Tykkäykset:
    0
    Puhelinmalli:
    Honor 8, Sonera/Saunalahti
    Juu, tuo linkittämänikin kaapeli 1m ja melkein € 30:-
     
  8. mle Tunnettu jäsen

    0   0   0

    Liittynyt:
    13/10/02
    Viestit:
    240
    Tykkäykset:
    1
    Puhelinmalli:
    Galaxy S5
    Tarkoittanet tätä?

    CSG Networks Dipoliantenni Nettitikku E169:lle

    http://www.elisashopit.fi/tuote/509?o=1&p=1&c=2&t[0]=55

    Ympärisäteilevänä ei hirveästi kantomatkaa kasvata.

    Vaikeisiin olosuhteisiin suunta-antenni ehdottomasti, ja 900 MHz toimivuus tulevaisuudessa tärkeää.
     
  9. skye

    0   0   0

    Liittynyt:
    25/1/09
    Viestit:
    15
    Tykkäykset:
    0
    Joo, eli tilanne on käytännössä sellainen että jopa pelkällä mokkulalla käy hetkittäin EDGE-verkossa, mutta putoaa auttamatta takaisin GPRSään. Nyt on ostettu pirun kallis sovitin, 32e, mikä ihme noissa oikein maksaa... ja antennina se vanha ympärisäteilevä matkapuhelimelle alunperin tarkoitettu piiska-antenni. Jatkokaapelia välissä 5m ja tuo ympärisäteilevä nostettu lähes katon harjalle, mutta ei, ei nouse edes EDGEen, mikä on omituista kun ottaa huomioon sen, että mokkulalla se sitä hetkittäin tekee. Jatkokaapeli on ostettu ihan Clas Ohlsonilta,kyseessä siis sellainen piiska-antennille tarkoitettu kaapeli, mutta tuo sovitin piti sitten käydä matkapuhelinkaupasta hakemassa. Ja sitäkin metsästin ensin ympäri maita ja mantuja...
    3G verkkoon on 10km matkaa jos kirkolle päin lähtee, tuossa meille tulevan tien risteyksessä häviää 3G puhelimen näytöstä. Jännittäväähän tässä on se, että DNAlta sanoivat että pitäisi nimenomaan suunnata tuonne kirkolle päin, mutta sitten taas pohjoispuolella taloa (eli nimen omaan siellä kirkolla päin) pätkii puhelinkin eikä mokkula ota verkkoon yhteyttä ollenkaan. Alan jo harkita 15m tolpan pystyttämistä pihalle ja suunta-antennin veivaamista sen päähän, josko sillä toimenpiteellä päästäisi pysyvästi edes siihen EDGEen.
     
  10. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

    0   0   0

    Liittynyt:
    21/6/02
    Viestit:
    42687
    Tykkäykset:
    363
    GSMllä mokkula on yleensä yhteydessä sinne mikä palikoiden mielestä paras valinta, se on sitten sattumaa onko siinä EDGE tukea.

    10km on pitkä matka, mutta sopivissa olissa mahdolista saadä hyväkin yhteys, eli jos mastonäkyy ja mastolla keila käyttäjää kohti niin toivoa on.

    Ymmärsin että sinulla ei ole suunta-anteni, vaan jokin piiska-antenni , joten se tuskin kovasti suuntaa ja jos suuntaa niin mihin päin... muutaman metrin siirtyminen voi vaikuttaa paljon suuntaan tai toiseen.

    Jutussa ei selvinnyt millä taajuuksilla teillä päin tuo 3G on, tai millä taajudella kuuluva EDGE verkko, jos tavoittelet 1800/2100 aluetta niin pienestä homma voi olla kiinni ja kannattaa varmistaa että antenisi ja muut ovat tuolla alueella parhaimmillaan. ja tuolla alueella halvoilla naruilla ja ympärisäitelevällä piiskalla ei välttämättä pääse parempaa tulokseen kuin pelkällä mokkulan omalla antenilla samassa paikkaan, vaan päinvastoin (siis siellä katolla, ikkunalla missä tuota anteni viritellyt).

    Tuo piiska sinulla ilmeisesti laitettu johonkin pellinpalaan, eikä johdon päässä vapaana heilu ?
     
  11. pietini Tunnettu jäsen

    Palaute - 100%
    4   0   0

    Liittynyt:
    7/1/05
    Viestit:
    473
    Tykkäykset:
    0
    Puhelinmalli:
    Honor 8, Sonera/Saunalahti
    Tuli mieleen kun kirjoitit että piiska on vanha matkapuhelimille tarkoitettu, eikö niissä ole eroja, eli jos on aikoinaan tehty vaikkapa NMT verkkoon, niin ei toimisi kunnolla sitten näissä nykyisissä taajuksissa.
    Eli kuinka vanha se piiska on, ja millaisella puhelimella on aikoinaan käytetty.
     
  12. skye

    0   0   0

    Liittynyt:
    25/1/09
    Viestit:
    15
    Tykkäykset:
    0
    Joo, tukevasti on kiinni.

    Eli sitä on käytetty ihan GSM-puhelimella, muistaakseni Nokian banaanilla(eli 8110), joten yksitaajuusaikaa on silloin eletty...ysisatanenhan se taisi olla se ensimmäinen GSM-verkko, joten luultavasti sitä aikaa ja perua on tuo.

    Seuraavana varmaan joudun marssimaan suunta-antennikauppaan, sillä nyt luulisi pääsevän edes EDGE-nopeuksille asti, kun sitä EDGE-aluetta sellaisena kivana U:n muotoisena alueena siinä meidän talon ympärillä on muutaman kilometrin päässä. Jos siitä voi mitään päätellä, että pelkkä mokkula ottaa hetkittäin verkoksi EDGEn niin ei kai se kovin kaukana voi olla.
     
  13. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

    0   0   0

    Liittynyt:
    21/6/02
    Viestit:
    42687
    Tykkäykset:
    363
    Jos ilmeisesti antenisi on 900Mhz alueelle viritetty, niin se ei varmaan ole parhaimillaan 1800/2100 alueella ja jos alueesi 3G ei ole 900sta niin huonot tulokset ovat ymmärettäviä.

    Sinun täytyy sillä saada se EDGE tukiasema paremmaki kuin alueellasi ilmeisesti paremmin toimiva GPRS, jos tukiasemat ovat eri suunnilla niin saattaa tuolla onnistua, elli se GPRS asema ole aivan ylivoimainen.

    Tulee mieleen että maastoesteet EDGE mastoon ovat, myötäileeko se myös 3G peittoa, eli onko kyse samasta tolpasta ?

    Se toivoa toki tuo, 900 antenikokeista voi arvailla että EDGE tuki on jossain 1800 tukiasemassa.

    3Gtä voi ytittää hyvistä korkeista paikoista yrittää ihan sillä mokkulalla, ensin vähän teet jossain rajamailla kokeita miten se suuntaa , eli missä asennossa kohti tukiasemaa saat parhaat tulokset.
     
  14. skye

    0   0   0

    Liittynyt:
    25/1/09
    Viestit:
    15
    Tykkäykset:
    0
    Noniin. Nyt on suunta-antenni Siptunelta ja löytyipä lähikaupungista aikaisemmin myös tuohon piiska-antenniin sopiva sovitin, joka maksoi suolaiset 32e. Nyt ongelmana onkin, että tuon sovittimen johto EI KÄY tuohon suunta-antenniin, koska molemmissa on urosliittimet. Onko nyt tosiaan niin, että joudumme TAAS ostamaan uuden sovitinjohdon, jossa naaraspää? Vai saisiko jostain pelkän naaraspään tuohon ja millainen siihen sitten kävisi... Kohta saa repiä hiuksiaan tämän kanssa, vaan eipä voi syyttää ainakaan sitkeyden puutteesta :D
     
  15. anttut

    0   0   0

    Liittynyt:
    11/3/09
    Viestit:
    76
    Tykkäykset:
    0
    Tällä voit muuttaa toisen uroksen naaraaksi, ja voila yhteys on siinä:
     

Jaa tämä viestiketju