Huawei E160 päivitys nopeammaksi?

Keskustelu osiossa 'Datatuotteet', aloittaja Xenonit, 26/7/09.

 1. Xenonit Tunnettu jäsen

  Palaute - 94.4%
  17   1   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  10056
  Tykkäykset:
  144
  Puhelinmalli:
  1520 &Totaalisen Saunalahti.
  Millaisiin yhteysnopeuksiin muilla tuo Saunalahden nettitukku yltää?
  Liittymänä 5M mutta nopeus jatkuvasti alle 1M vaikka ollaan 5M:n alueella..

  Saako tuota siis "juksattua" nopeammaksi vai meneekö vaihtoon eli kiertoon?
   
 2. Lehto Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  6/3/07
  Viestit:
  1000
  Tykkäykset:
  0
  Kyseinen tikku tukee maksimissaan 3.6 mbit/sek vauhtia, tarkoittaa käytännössä 2 megaa, eikä sitä voi päivittää nopeammaksi. Sinun tapauksessasi kannattaa ehdottomasti laittaa tikku kiertoon ja hommata toinen tilalle.

  Sekään ei välttämättä tee autuaammaksi, itselläni toimi sauniksen 5m mobiililaajakaista alta 1 megan nopeudella vaikka oli 7,2mbit/sek tikku käytössä. Riippuu vähän paikasta ja tikustakin millaisiin nopeuksiin pääsee. Jotkut ovat päässeet aina maksiminopeuksiinkin (5m) asti.
   
 3. Kiju

  Kiju Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  1/12/05
  Viestit:
  932
  Tykkäykset:
  26
  Tälle muuten olisi löytynyt valmis ketju ja mieluimmin tuolta Datatuotteet alueelta.

  Eipä välttämättä kannata investointi, riippuu tosiaan missä liikkuu ja oleilee. UMTS-HSDPA yhteyksiä pitkäään käyttäneenä sanoisin, että huippunopeudet eivät useinkaan toteudu ihan käytännön tasolla.

  Omien testailujeni mukaan on jo hyvä, jos pääsee tasaisesti 1 megaan. Minulle ainakin olisi selkeästi riittänyt max. 512 kbit/s liittymät, kun ei sitä nopeampia yhteyksiä saa useinkaan. Hyvin yleistä on muuten tuo perus UMTS-nopeus hieman alle 384 kbit/s.
  '
   
 4. Xenonit Tunnettu jäsen

  Palaute - 94.4%
  17   1   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  10056
  Tykkäykset:
  144
  Puhelinmalli:
  1520 &Totaalisen Saunalahti.
  Miksi operaattorit myyvät 5M ja laskuttavat siitä enemmän kuin 2M?
  Sehän on siis huijausta jos 98% tiedonsiirrtosta tapahtuu 2 ämmänä?

  Kyselee 3M kalvoja käyttänyt..
   
 5. Lehto Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  6/3/07
  Viestit:
  1000
  Tykkäykset:
  0
  Koska se voi kuitenkin toimia teoriassa sillä 5m nopeudella, sopivalla kokoonpanolla ja sopivassa paikassa. Kuluttajan pitää olla itse aktiivinen ja kokeilla mikä on käytännön nopeus omalla reviirillä ja sen mukaan hommata se sopivin vaihtoehto. Kuten totesin niin joidenkin kannattaa maksaa se 34,90/kk kyseisestä palvelusta.

  Yleisin nopeus mitä käytetään on varmaankin 1m mobiililaajakaista, sen saa alta kahdenkympin ja monesti se pitää kutinsa nopeuden suhteen.

  P.S. Ruotsissa ei myydä lainkaan 512, 1, 2, ja 5 megan nopeuksia, siellä käytössä on aina verkon maksiminopeus ja siihen sitten saa haluamansa paketin, joko 1/5/10 gigaa. Kiintiön tullessa täyteen nopeus laskee automaattisesti gprs nopeuteen. Seuraavan kuun alusta nopeus nousee taas entiselleen. Tämä onkin paljon reilumpi tapa koska verkon nopeus todellakin vaihtelee suuresti riippuen olinpaikasta. Mitään "täsmänopeuksia" ei ole olemassakaan. Se on hyvin tiedostettu ruotsissa, esim Telenor kertoo selvästi että verkon maksiminopeus on 6 megaa mutta käytännön nopeus jää useimmiten 1-1,5 megaan -->

   
 6. Xenonit Tunnettu jäsen

  Palaute - 94.4%
  17   1   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  10056
  Tykkäykset:
  144
  Puhelinmalli:
  1520 &Totaalisen Saunalahti.
  Ei kiinnostais yhtään tuo ruotsin toimintamallia ainakaan minua..
   
 7. Lehto Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  6/3/07
  Viestit:
  1000
  Tykkäykset:
  0
  No onhan se vähän hankalaa kun pitäisi tietää aika tarkalleen oma käyttö. Tuossa saa muistaakseni tilattua uuden paketin kesken kauden jos tuntuu ettei saldo riitä. Jäljellejäävä data siirtyy sitten seuraavalle kuulle.

  Ruotsissahan löytyy 3G jokseenkin joka kolkasta joten tuo systeemi sopii sinne muutenkin paremmin kuin suomeen.
   
 8. Xenonit Tunnettu jäsen

  Palaute - 94.4%
  17   1   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  10056
  Tykkäykset:
  144
  Puhelinmalli:
  1520 &Totaalisen Saunalahti.
  Eli vaihtamalla vanhan E169 niin nopeus nousee ainakin teorissa, myös saunalahden verkossa?
   
 9. Kiju

  Kiju Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  1/12/05
  Viestit:
  932
  Tykkäykset:
  26
  Voi nousta tai laskea 3G tikkujen verkkohekkyydessä ja antennitoteutuksessa on eroja, vaikka tukisivatkin samoja nopeusluokkia. Niin on 3G päätelaitekorteissakin ja jopa firmis voi tuohon verkkoherkkyyteen vaikuttaa, on meinaan tuostakin tuore kokemus...
  '
   
 10. Xenonit Tunnettu jäsen

  Palaute - 94.4%
  17   1   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  10056
  Tykkäykset:
  144
  Puhelinmalli:
  1520 &Totaalisen Saunalahti.
  ^olisko tarjota uutta firmistä huawei e160e palikkaan?
  (nyt sisällä ohjelmaversio: 2.0.3.819, liekö uusin/nopein?)

  Mistä muuten saa tarkistettua että asetukset on "maksimillaan" ?
   
 11. dongeli

  0   0   0

  Liittynyt:
  12/2/09
  Viestit:
  320
  Tykkäykset:
  0
  Saunalahden sivuilla sanotaan heidän mobiililaajakaistojensa nopeudesta seuraavasti:
  Yleispätevästi sanottuna saavutettavissa oleva maksiminopeus siis riippuu em. kolmesta seikasta operaattorista riippumatta.

  Maksimitiedonsiirtonopeuden saa selville tietyllä paikalla vain käytännössä testaamalla.
   
 12. InsOmnia Aktiivinen jäsen

  Palaute - 100%
  3   0   0

  Liittynyt:
  26/6/09
  Viestit:
  604
  Tykkäykset:
  30
  Tuo mainitsemasi on ajurin versio, ja jos tarvitset, niin minulta saat 11.608.08.02.156 firmiksen, joka tosi on Huawei E160X firmis, mutta toimii moitteetta ainakin minun mokkulassa. Ja löytyy myös MobilePartner ohjelmiston uusin versio jonka itse vaihdoin Elisan vastaavan mainosrahoitteisen tilalle, eikä enään tarvitse tuijotella heidän turvapalvelumainoksia.

  Ei kai tuossa paljon viilaamista ole, jos 3G:nä toimii, niin siinäpä ne maksimit sitten taitaa olla.
   
 13. Panda Vieras

  0   0   0

  Tuossa ruotsinmallissa ei minusta ole mitään järkeä, se olisi aika iso paluu menneisyyteen. Itse en ihan vapaaehtoisesti alkaisi kytätä tiedonsiirtomääriä kun ajan kyttäämisestäkin on jo päästy eroon. Parempi se on tuo kattonopeushinnoittelu, ottaa sen verran kaistaa kuin saa. Tästäkin on tehty paljon vaikeampi asia kuin se oikeasti on, ei ota 5megaa jos alueella on vain perus 3G ja sillä siisti. Nopeutta voi myös pienentää jos ei pääse lähellekään maksimia.
  Posted via Mobile Device
   
 14. Juzt Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  3   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  3136
  Tykkäykset:
  133
  No toisaalta esim. viimeaikoina paljon hehkutettu datatehotarjouksellinen Sonera määrittelee yli 3Gt käytön kohtuuttomaksi, ja varaa oikeuden rajoittaa palvelua tuosta eteenpäin. Tarkoittaako tämä sitten sitä että Soneralaisten tarvitsee kytätä tiedonsiirtomääriä?

  Ei sinänsä olisi minusta ollenkaan huono idea jos esim. perus 0,3M paketteihin saisi ostaa x megaa/gigaa rajoittamatonta johonkin kohtuuhintaan normaalipaketin päälle, ja tämän kuluttua loppuun palaisi nopeus alkuperäiseksi. Netti toimisi vaikka raja ylittyisikin, mutta toisaalta normaalikäyttäjien ei tarvitisi maksaa p2p käyttäjien verkonkulutuksesta (juu, p2p kielletään ehkä käyttöehdoissa, mutta käytännössä tätä on mahdoton valvoa, ja tuollaisen osittain määrään pohjaavan hinnoittelun jälkeen ei moisia rajoituksia tarvisi enään pitää).
  Kuitenkin paljon enemmän se verkkoa rasittaa (lue: tuottaa kustannuksia) jos 0,3M mobiililaajakaista huutaa yötä päivää bittiä molempiin suuntiin, kuin jos 5M kaistalla lataillaan silloin tällöin winukan päivityksiä yht. 100M kuussa verkon maksiminopeudella.
  Toki kalliimpi rajoittamaton täysi nopeus voisi silti olla saatavilla.

  Muutenkin olisi hyvä jos mobiililaajakaistoihin vanhan Saunaverkon ADSL:n Turbonappulan tapaan saisi täyden nopeuden esim. vuorokaudeksi käyttöön muutamaa euroa vastaan hitaampiin laajakaistoihin. Tällä voisi myös samalla helposti testata missä iskussa verkko omalla alueella on ja kannattaako jo päivittää nopeampaan. Nyt voi käydä niin että asiakas toteaa kerran että kotonaan päästä yli 1M nopeuksiin ja ei sitten ikinä nopeampaa osta, vaikka verkon kapasiteettiongelmat korjattaisiin (kun helppoa tapaa tätä todentaa ei oikein ole).
   
 15. Panda Vieras

  0   0   0

  Siitäkin on monta mielipidettä onko tuota 3Gt rajaa Soneralla olemassa...
  Posted via Mobile Device
   
 16. Lehto Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  6/3/07
  Viestit:
  1000
  Tykkäykset:
  0
  Myöskin dna:lla on mainittu kohtuukäytön raja toimitusehdoissa. En nyt muista oliko se 3 vai 5 gigaa jonka jälkeen operaattorilla on oikeus sorkkia nopeutta. Nämä ehdot on piilotettu niin hyvin etten edes löytänyt niitä äkikseltään kun etsiskelin. Mutta tiedän että siellä jossain ne ovat. Suureen ääneen kyllä kerrotaan jotta "rajoittamaton tiedonsiirto" kun myydään näitä paketteja..

  Täällähän on mm. Veppis jo aiemmin kertonut että 3 gigaa riittää vallan mainiosti ns. "normikäyttäjälle" ja niinhän se onkin. Kuka käyttää ahkerasti erilaisia streaming palveluita niin tuo raja tulee hyvinkin pian vastaan. Itselleni tuo 3 gigaa ei välttämättä riitä.

  Tele kakkosella saa ruotsissa verkon maksiminopeuden ~15e/kk ja siihen kuuluu 5 gigaa tiedonsiirtoa. Suomessahan tuo on normaalitaksa 512 yhteydelle rajattomalla tiedonsiirrolla. Jos pitäisi valita niin kyllä ottaisin ensimmäisen vaihtoehdon. 5 gigaa ei välttämättä riittäisi kuukauden käyttöön mutta kyllä ne muutamat päivät menisi ihan hyvin sillä gprs nopeudellakin..

  Paljon selkeämpihän tuo ruotsin systeemi on, ei sitä käy kieltäminen. Ei tarvitse arvuutella leikkaako operaattori vauhtia vai ei. Kuten suomessa. Täällähän väitti eräs käyttäjä kivenkovaan että dna:lta oli tullut tekstari jollekulle käyttäjälle että vähentää käyttöä kun tuo "maaginen" raja oli reippaasti ylittynyt..

  Edit: Suomi taitaa pistää pohjat datapaketin hinnassa koko Euroopan mittakaavassa kun katselee noita Globetelin hintoja -->

  GPRS ja 3G -datahinnat:
  Perus: veloitus liikennemäärän mukaan 0,99 €/MB
  Laaja 1: 2,90 €/kk/20 MB, ylimenevä osuus 0,99 €/MB
  Laaja 2: 13,90 €/kk/100 MB, ylimenevä osuus 0,99 €/MB
  Laaja 3: 59,90 €/kk/500 MB, ylimenevä osuus 0,99 €/MB

  Ja mitenkäs tämä enää liittyy tuohon Huawei e160 päivitykseen voisi joku kysyä (aiheellisesti). No eipä mitenkään..
   
 17. irritus

  irritus Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  16/1/05
  Viestit:
  1818
  Tykkäykset:
  315
  Puhelinmalli:
  Nokia 6630, 700, N-Gage, Siemens M35
  Yksityisille / Matkaviestintä / Ohjeet ja asetukset / Toimitusehdot ja palvelukuvaukset, josta DNA Finland Oy:n matkaviestipalveluiden yleiset toimitusehdot, kohta DNA:n tiedonsiirtopalveluiden erityisehdot, 7. Palvelun käyttö. (Sivu 21)

  Lisäksi kohtuuttomasti verkkoa kuormittava vertaisverkkoliikenne on kielletty. dna pidättää myös oikeuden teknisin ja muin mahdollisin rajoittein estää PoC ja VoIP-käyttö.
   
 18. InsOmnia Aktiivinen jäsen

  Palaute - 100%
  3   0   0

  Liittynyt:
  26/6/09
  Viestit:
  604
  Tykkäykset:
  30
  Tämähän menee jo niin ohi aiheen, että jatketaan sitten samalla linjalla. :)
  Onhan se hienoa että verkkopohjaisia palveluja tulee kokoajan lisää, varjopuolena onkin sitten lisääntynyt datansiirto. Itse katselen aika paljon nettitelkkua ja katsoin juuri mokkulan yhteyshistorian viime seitsemältä päivältä, yli 10 Gigaa sisäänpäin, eikä mitään vertaisverkkoja tai muitakaan ylimääräisiä latauksia tehty. Tulipa nyt rikollinen olo, onkohan KGB:n ukot kohta kolkuttelemassa ovea?
   
 19. Panda Vieras

  0   0   0

  Ihan tavallisen netinkäyttäjän tiedonsiirtomäärät nyt tuskin tulevaisuudessa ainakaan laskevat, tuntuu ihan kummalliselta noin alhaiset "kohtuukäytön" rajat. Nyt landeillessa olen kuunnellut Nokia internet radiota ja ihmetellyt YouTubea jonkin verran, kokeilkaa ja katsokaa paljonko esim nettiradion kuuntelu vie megoja... Yllättävän paljon. En tosiaan ymmärrä miten jonkun mielestä vaikka 5Gb:n raja on oikein riittävä "normaalikäyttöön" näin äänen ja videon aikakaudella. Ja kuten sanoin streaming ei tästä ainakaan vähene. Joku maksimi voidaan toki määritellä mutta sen olisi syytä olla enemmänkin 30Gb kuin 3.
  Posted via Mobile Device
   
 20. Xenonit Tunnettu jäsen

  Palaute - 94.4%
  17   1   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  10056
  Tykkäykset:
  144
  Puhelinmalli:
  1520 &Totaalisen Saunalahti.
  [​IMG]

  Käytössä Saunalahden Totaalimax jossa kyljessä Mobiililaajakaistanen 5M
  Suoritusikkuna on Optionin tulosta..
  "puolinoputeen siis päästään?"
   

Jaa tämä viestiketju