Huawei E1552 + Sonera Data Teho Plus

Keskustelu osiossa 'Datatuotteet', aloittaja jylppy85, 21/8/09.

 1. jylppy85

  0   0   0

  Liittynyt:
  24/7/06
  Viestit:
  173
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Saunalahti
  Tuli kyseinen liittymä hommattua kun rupesi rassaamaan tuo luurin pitäminen motukkana jatkuvasti kotonakin. Nyt ongelma on semmoinen että vaikka luvattiin asuinalueellani toimivan täysin moitteetta niin hsdp-wdcmi(tai joku vastaava) välillä hakee kenttää jatkuvasti noin 10-20% signaalilla. Tuohan ei siis haittaa mitään mutta esim. tiedoston vastaanotossa jos nopeus ylittää noin 250kb/s vauhdin niin tikku rupee vilkuttamaan valoa eli hukkaa verkon. Tuon jälkeen yhteys on aina katkaistava ja yhdistettävä uudelleen, tuota tekee kyllä ihan perus selailussakin tasasin väliajoin. Puhelimeni teki samaa jos piti johdolla koneessa kiinni mutta taasen joikuspotilla pystyi yltämään pätkimättä hieman tuostakin korkeampiin nopeuksiin.

  Mokkula on kumma malli kun ei valmistajankaan sivuilla tietoa siitä, missähän vika voisi olla kun pätkii vain usb.n kautta yhdistetyillä laitteilla!?
   
 2. Masteri Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  2/8/03
  Viestit:
  4574
  Tykkäykset:
  1
  Puhelinmalli:
  iphone4 16GB Black
  Oletko kokeillut muissa usb porteissa? Mitä nopeuksia usb portit tukee?
   
 3. jylppy85

  0   0   0

  Liittynyt:
  24/7/06
  Viestit:
  173
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Saunalahti
  Kokeiltu 3tai4 eri usb portissa, kaikki hi-speed nopeuksisia usb paikkoja. Jostain syystä vain tuntuu ettei usb väylät kestä noinkaan pientä nopeutta mutta ihmetyttää miten se hukkaa yhteyden aina mutta ei katkaise sitä vaan se pitää itse katkaista ja yhdistää uudelleen. Ehkäpä kokeilen asentaa xp.n koneeseen kun muutenkin aika formatoida jos siinä toimisi paremmin kuin windows 7 kanssa joka muuten on niin lupaava. Sonerahan tuskin sanoo tälläkään kertaa juuta taikka jaata tähän asiaan kuten yleinsä.

  edit. Myös usb host controllerit yms poistettu ja asennettu uudestaan jottei ole mitään vanhoja usb hässäköitä sotkemassa. Ulkoinen kovo kyllä toimii täydellä nopeudella ilman ongeelmia.
   
 4. irritus

  irritus Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  16/1/05
  Viestit:
  1818
  Tykkäykset:
  315
  Puhelinmalli:
  Nokia 6630, 700, N-Gage, Siemens M35
  Mahtaakohan tikulta loppua sähköt kesken, kun tilttaa juuri sopivasti silloin kun käyttö lisääntyy? Oletko kokeillut laittaa väliin omalla virtalähteellä varustetun USB-hubin?
   
 5. veppis

  veppis Supermoderaattori

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  9562
  Tykkäykset:
  347
  Lisäksi kannattaa kokeilla tikun lukitsemista 3G-verkkoon (verkkoasetuksista vain WCDMA valinta).
   
 6. jylppy85

  0   0   0

  Liittynyt:
  24/7/06
  Viestit:
  173
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Saunalahti
  Asetuksia ruuvattiin moneen otteeseen, ei tulosta. Nyt xp sisässä --> katkeaa aluksi pari kertaa jonka jälkeen täysin vakaa. Voisiko olla että windows 7 ei jostain syystä osannut jakaa usbi porttien virrankulkua tasaisesti?

  Kohta täytynee vaihtaa vistaan vielä ja toivoa että toimii silläkin kunnolla, ei oikein ole nätti tämä xp 37" ruudussa kun ei tuota directx 10 saa toimimaan moitteetta. Jotenkin grafiikkaa ei vain saa ajettua kuntoon.

  Pääasia että nettitoimivuus ratkesi.

  Edit. Se siitä sitten taas, vista illasta sisään ja ongelmat jatkuivat. Tuon mokkulanhan siis luvataan toimivan ennenkaikkea vistalla ja xp.llä. Pelkkä windows update päällä niin saattaa heitellä 2min välein mokkula vilkuttamaan valoja. Onko jotain ohjelmaa joka osaisi katkaista yhteyden ja yhdistää uudelleen kun signaali katoaa? Tässä sitä nautitaan jälleen kerran sitten 24kk sopimuksesta soneran kanssa vaikka vika ilmeisesti ei olekkaan sielä päässä.
   
 7. 3G-antennit.fi

  0   0   0

  Liittynyt:
  25/4/09
  Viestit:
  42
  Tykkäykset:
  0
  Testasin mielenkiinnosta omaa E1552 tikkuani 64-bittisessä Vista-koneessa ja yhteys on toiminut nyt puoli tuntia moitteetta joten sen perusteella sanoisin että Vista-ongelmasta ei ole kyse. Kokeilin myös ladata funetin ftp-palvelimelta 100Mt paketin eikä sekään aiheuttanut ongelmia.

  Ehkä tosiaan kyseessä on USB-portin virransyöttöongelma tai sitten tikku on viallinen? Jos pystyt, kokeile tikkua toisessa Vista-koneessa ja jos ei toimi siinäkään, koita vaihtaa tikku uuteen.

  - Mikko
   
 8. jylppy85

  0   0   0

  Liittynyt:
  24/7/06
  Viestit:
  173
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Saunalahti
  teknisellä tuella kaksivika ilmoitusta sisässä nyt kun ei kuulunut siltä suunnalta mitään, lopetti jo välissä kokonaankin toiminnan mutta boottasivat teknisestä sen koko yhteyden niin alkoi taas "toimimaan". Virransyöttö ongelmaankaan en välttämättä uskoisi kun pelaa kaikki ulkoiset kovot ja muut usbi laitteet täysin. Pysyi yön päällä kun ei ollut mikään verkkoliikennettä tarvitseva päällä, aamulla update päälle ja 20sekunnissa sammui taas. Tosin tuo usbi ongelma voisi olla mahdollinen koska puhelimeni dna yhteydellä teki samaa kun toimi modeemina, joikuspotilla taasen ei ongelmia. Tarkistettu että on kaikki portit hi-speed portteja ja biosista myös tarkistettu usbi asetukset. Pitänee kokeilla lisätä kaksi usbi porttia vielä takapaneeliin jos niistä jommastakummasta ratkeisi toimimaan.
   
 9. irritus

  irritus Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  16/1/05
  Viestit:
  1818
  Tykkäykset:
  315
  Puhelinmalli:
  Nokia 6630, 700, N-Gage, Siemens M35
  Olisikohan koneesta usb-liitännät rikki, kun noin pahasti tökkii? Tosin jos muut usb-laitteet kuin UMTS-tikut ja UMTS-puhelimet toimivat, vika vaikuttaa kahta kummallisemmalta. Etenkin tuo puhelimen yhteyden hyytyminen ihmetyttää, sehän ottaa sähkönsäkin omasta akustaan.

  Eihän tikku/puhelin ole ollut niin lähellä tietokonetta että tikun/puhelimen radiolähetin saa koneen sekoilemaan?

  Itse ostin viime vuonna riesakseni Acerin kannettavan, joka toimi muuten mutta heti kun yritti käyttää mitä tahansa usb-laitetta, kone joko hyytyi täysin tai kernel panikoi/siniruudutti. Ei toiminut kännykkä eikä edes omalla virtalähteellä varustettu ulkoinen kovalevy. Takuuhuollossa hajosi sitten näppis, mutta toisen kierroksen ja yhteensä kolmen viikon jälkeen sain toimivan, joskin naarmuisen, koneen takaisin :(

  Toistaiseksi mobiililaajakaistat ovat sen verran hitaita että full-speed usb-porttikin (12 Mbit/s) riittää. Jos koneessasi olisi myös noita vanhoja portteja, kannattaisi kokeilla niitä.

  Jos aika usb-härpäkkeiden kanssa leikkiessä loppuu kesken ja tarvitset pikaisesti toimivan ratkaisun, kannattaa varmaan siirtää nuo usb-härpäkkeet ullakolle ja hankkia Ethernet&WLAN UMTS-reititin, esim. Option GlobeSurfer III.
   
 10. kauha

  0   0   0

  Liittynyt:
  5/9/09
  Viestit:
  1
  Tykkäykset:
  0
  Oletko sinä (tai joku muu iPhonen omistaja) testannut, toimiiko E1552:n mukana tullut SIM-kortti (Soneran Data Teho Plus -liittymä) uudessa iPhone 3G S:ssä?
   
 11. veppis

  veppis Supermoderaattori

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  9562
  Tykkäykset:
  347
  Liikkuvan Laajakaistan mukana tulevat SIM-kortit ovat ihan samoja mitä puhelimienkin mukana toimitetaan, joten pitäisi toimia. En kylläkään ole itse testannut.
   

Jaa tämä viestiketju