Mobiili.fi HTC-pomo ennustaa: VR-myynti ohittaa älypuhelimet neljässä vuodessa

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 25/4/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2139
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]
  HTC Vive.


  Taiwanilainen HTC on viime aikoina ollut vaikeuksissa älypuhelinmyyntinsä kanssa, mutta yhtiö on toki laittanut paukkuja myös muille teknologian osa-alueille, kuten virtuaalitodellisuuteen. VR- eli virtuaalitodellisuusmarkkinoiden odotetaan kasvavan tulevaisuudessa merkittävästi, mutta erityisen luottavainen kasvuun on HTC:n Vive-virtuaalilaseista Kiinassa vastaava Wang Tsung-ching. Hänen mukaansa VR-laitteiden myynti ohittaa älypuhelimet vain neljässä vuodessa.

  HTC:n uusin huippupuhelin 10 on saanut paljon kehuja osakseen, mutta nähtäväksi jää, auttaako se piristämään yhtiön heikkoa puhelinmyyntiä. HTC on kuitenkin aloittanut jo Vive-virtuaalilasiensa toimitukset, ja yhtiö pääsikin mainiosti mukaan VR-buumin alkuhuumaan yhdessä kilpailija Oculuksen kanssa. Yhtiössä onkin syytä uskoa ja valaa uskoa tulevaisuuteen myös VR-markkinoilla, mutta Tsung-chingin arviota voidaan silti pitää poikkeuksellisen rohkeana.

  Tsung-ching mainitsee älypuhelimien myynnin kasvun hiipuneen. Älypuhelimia myydään silti tänä vuonna eräänkin arvion mukaan hieman yli 355 miljardin euron edestä. Samaisen arvion mukaan kasvua viime vuoteen on vajaat kaksi miljardia euroa. Älypuhelinmarkkinat ovat kuitenkin vielä huimasti VR-myyntiä edellä, sillä eräiden analyytikkoarvioiden mukaan VR-laitteita myytäisiin tänä vuonna noin 770 miljoonalla eurolla ja neljän vuoden kuluttua, eli vuonna 2020, noin 100 miljardin euron edestä.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju