HTC P3600? / Symbian / Nokia?

Keskustelu osiossa 'Minkä puhelimen ostaisin?', aloittaja Ayame, 20/10/07.

 1. Ayame

  0   0   0

  Liittynyt:
  20/10/07
  Viestit:
  5
  Tykkäykset:
  0
  Innostuin tuossa toissapäivänä katselemaan näitä uutukaisia puhelimia, silmiin kilahtivat selvästi Nokia ja erikoismallit. Muuta mahdollisuutta ei puhelinmarkkinoilla ole annettu, halvaksi valitaan Nokia ja symbianiksi, yllätys. Nokia. Se, miksi tämä erikoislaatuinen HTC painui niin kirkkaasti mieleeni, johtui siitä, että olen aina haaveillut kosketusnäytöstä. Onko tässä W-Pocketissa ollenkaan Symbian mahdollisuutta? Entä saako käyttöjärjästelmän päälle ihan oikeasti asennettua muuta kuin Windowsin sponsoroimia ohjelmistoja, joista niistäkin luultavasti maksat? En halua vastauksia, jossa kerrotaan kuinka huono windows on, vaan missä se häviää nokialle. Millaisia vaihtoehtoja nokian puolelta olisi? Hinta-arviooni sopivi hyvin N93i tai N77. Kytkykaupan perässä olen juoksennellut, osiksi senkin takia, että rahaa pitää tässä vaihessa elämää säännöstellä, kuten monesti on huomattu.

  Mitä muita mahdollisuuksia minulla on? Haluaisin toimivan järjästelmän, jossa olisi Symbian ja kuuluisi aikaisemmin mainitsemaani hintaluokkaan. Nouseeko iPhone tai Sony ericson parhaiden kännyköiden joukkoon vai pitäisikö pysyä Nokioissa? Kommentteja ihmiset, varsinkin tuosta HTC P3600:sen kannattavuudesta.

  Linkkejä

  HTC 3600:

  Afterdawn: http://fin.afterdawn.com/laitteet/laitteen_tiedot.cfm/1260/htc_p3600
  Saunalahti: http://saunalahti.fi/puhelimet/puhelin.php?id=56&type=handsetmodel

  Saunalahden muut 'Kytky-puhelimet': http://saunalahti.fi/puhelimet/
  Soneran muut: http://www.sonera.fi/Puhelin+ja+liittym%E4/Minun+Sonera+-liittym%E4/Rakenna+liittym%E4si
   
 2. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Pikaisesti harppomalla minulle ei selvinnyt miksi haluat Symbianin, vai tarkoitatko sillä S60 3rd alustaa?

  Jos haluat Symbianin ja kosketusnäytön niin se on jokin UIQ kone (*, esim SE P1

  WinMobile koneista on juttua Win osiossa. kannattaa lueskella kokemuksia.

  Jos halua pistaa 700e johonkin älykoneeseen, niin ei ehkä kosketusnäyttöön tarvitse erityisesti rakastua, mutta jos haluat sellaista kokeilla, niin kokeilumielessä kannattaa toki, esim SE P1

  (* tai käytetty s90)
   
 3. Tonidali

  Palaute - 100%
  3   0   0

  Liittynyt:
  2/10/06
  Viestit:
  284
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  WP
  Eh, eli en tiedä mikä käsityksesi on Symbianista kun kyselet sen mahdollisuutta Windows mobile luureissa. Eli kyse on kahdesta eri käyttöjärjestelmästä: Symbian (mm. S603rd, S40, S80, S60 UIQ) ja Windows Mobile 5&6. Eli mahdollisuutta ei liene.

  Mitä nyt noihin ohjelmiin tulee Windows luureihin, niin niitä on freewarena pilvin pimein. Eli joka käyttötarkoitukseen pitäisi löytyä ilmaiseksi softa netistä. Maksullisia toki saa melkein saman verran. Ja mitä käytettävyyteen tulee niin itselläni on ollut Nokialta mm. N73, E61i ja tällä hetkellä kakkosluurina roikkuu E50, niin kyllä tuo oma HTC pesee ihan kymmenen nolla Symbianilla varustetut luurit. Se mikä on erityisesti plussaa on kosketusnäyttö (nopeuttaa huomattavasti käyttöä), ohjelmien todella runsas saatavuus, kännykkää voi muokata omiin tarpeisiin paljon paremmin kuin esimerkiksi Nokioita. Eli en menisi ainakaan itse sanomaan, että WM häviäisi Nokialle missään, ennemmin se voittaa Nokian monessa asiassa. Kyseessä on kuitenkin PocketPC alustalle rakennettu puhelin, kun taas Nokia valmistaa puhelimia johon se tunkee multimediaa ja kaikenlaista lisäkilkettä. Eli perusajatus on kummallakin melko erilainen.

  Vaikeata sitten? Menee pari iltaa totutellessa uuteen käyttikseen, mutta sen jälkeen onkin kaikki hyvin. Eli kannattaa ihan vakavissaan harkita HTC:n puhelimia, omaan mieleen ainakin nappaa todella. Niin kuin Sovelias sanoi, niin kannattaa lukea tämän foorumin Windows Mobile osiota niin aukee vähän paremmin systeemien toiminta ja voit vähän vertailla esim. eri HTC-puhelimia. Löydät varmasti omaan käyttötarkoitukseen sopivan. Myös myyntipalstalla on koko ajan HTC TyTN:iä ja muita vastaavia laitteita myynnissä, kannattaa niitäkin tarkastella ennen uuden ostoa jos vaatimukset eivät ole juuri muutaman kuukauden sisällä julkaistuissa malleissa.

  Kiitos ja kumarrus.
   
 4. Karwin

  Karwin Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  14/8/06
  Viestit:
  39
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Note 2
  Ei mennyt montaa tuntia WM-puhelinhankinnastani, kun Nokia oli jäänyt henkilöhistoriaani "vain puhelimena" (sellaisena se toki on laadukas). Muita seuraamuksia: pöytäkoneen käyttö on romahtanut, kun kirjoitan jutut kännykälläni.

  Kosketusnäyttö: paitsi nokialaisista, se puuttuu myös pöytäkoneista! Kun on käsitellyt päivän tietoja kännykällä ja tekee jonkun monimutkaisemman pöytäkoneella, ensin vaistomaisesti tökkii ruutua sormellaan: Ai niin, tämä onkin wanhaa tekniikkaa. Piirtäminen esimerkiksi sujuu kosketusnäytöllä paremmin kuin millään piirtopöydällä.

  Ruutukokoa 320 * 240 suosittelen (niinkuin HTC 3600 on) sillä ohjelmat on tehty sille, ja mm. yksikään musiikkisekvensseri ei toimi kunnolla 240 * 240 -näytöllä.
   

Jaa tämä viestiketju