HTC P3300, Rommin varmuuskopiointi ja mistä WM6?

Keskustelu osiossa 'HTC', aloittaja Olotila, 26/1/09.

 1. Olotila

  0   0   0

  Liittynyt:
  25/1/09
  Viestit:
  14
  Tykkäykset:
  0
  Olen ehtinyt leikkiä kyseisellä kapulalla viikon, nyt voisi jo vähän viritellä sitä. Mukava peli tuntuu olevan.

  En ehtinyt saada HTCeen kotisivuilta ilmaista WM6 päivitystä, voiko sen vielä jostain saada?

  Millä varmuuskopioin rommin? Sprite backup ei taida ottaa rommista kopiota, tai sitten en vain osaa käyttää sitä.

  Saako tähän jotenkin skandinäppäimistön?

  Ja kysytään nyt tämäkin vielä: saako herätyksen toimimaan äänellisesti, vaikka laitan kapineen äänettömälle nukkumaan mennessä? Nyt se vain vilkkuu.
   
 2. K@rtsa Vieras

  0   0   0

  http://wiki.xda-developers.com/index.php?pagename=HTC_Artemis
  Täältä löydät kaikki mitä tarvitset P3300, tiivistettynä yhdelle sivulle


  Kato kohta Artemis Uploads "WWE Roms". ja sieltä löytyy orginali WWE 6.0 rommi


  Täältä xda forumi laiteesta
  http://forum.xda-developers.com/forumdisplay.php?f=316

  Vanhassa wm6 ei ole ominaisuutta että herätys toimisi/äänimerkki kuuluisi kun on äänettömällä (suuri puute), eikä muistaakseni wm6.1,ssä kyseiselle laiteelle
  vaan se on tullut nyt uudemmissa HTC laiteissa, esim diamondissa tämä jo löytyy


  Skandinäppis löytyy tästä
  http://vvv.epocket.no/tastatur/default.aspx

  ota se Norsk :)-> Pocket PC niin saat sen .cab tiedoston suoraan
   
 3. arivi Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  13/7/02
  Viestit:
  7875
  Tykkäykset:
  7
  Puhelinmalli:
  Mate 7 / Mate 8
 4. paja76

  0   0   0

  Liittynyt:
  28/1/09
  Viestit:
  2
  Tykkäykset:
  0
 5. K@rtsa Vieras

  0   0   0

  Ei toimi, sillä on eri laite ja rommit ei sovi keskenään
   
 6. paja76

  0   0   0

  Liittynyt:
  28/1/09
  Viestit:
  2
  Tykkäykset:
  0
  No sattusko joltain löytymään p3600 malliin suomenkielinen rommi?
   
 7. K@rtsa Vieras

  0   0   0

  Siihen sai suomenkielisen WM5 rommin, mulla oli se mutta ei ole enään. Virallista WM6.sta.kaan ei ikinä euroopan markkinoille ilmestynyt. Joutui lataamaan Aussi wm6.sen joka oli tarkoitettu rinnakkais mallille Dopod 810 mutta sehän kävi P3600 ihan mallikkaasti
   
 8. Olotila

  0   0   0

  Liittynyt:
  25/1/09
  Viestit:
  14
  Tykkäykset:
  0
  Rom backup

  Kiitos K@rtsa, on tullut kahlailtua tuota foorumia. En vain löytänyt tarvitsemaani, vanhentuneita linkkejä kyllä.

  Ja kiitos arivi, laitoin viestiä.

  Eli tällaista nyt mielen päällä:

  Saanko *kaiken* (rommin ja tiedot ja viestit ja kontaktit yms) varmuuskopioitua Sprite- tai Spb -backupilla? Tai vähintään ainakin rommin? Vai onko jokin muu hyvä softa tähän?

  Ja varmuuskopioinnin jälkeen jopa myös palauttamaan varmuuskopioin niin, että laite toimii jos uudessa rommissa on jotain häikkää?

  Esim. flässäys menee läpi mutta mms ei toimi. Onnistuuko wm5 palauttaminen?

  Miten voin yleensäkin varautua virheiden varalta? En halua kohtuullisen isoa läjää euroja muuttuvan tiiliskiveksi :)
   
 9. K@rtsa Vieras

  0   0   0

  Hyvä softa viestien, kontaktin backup.iin on PIMbackup ohjelma
  http://www.pocketpcfreewares.com/en/index.php?soft=1806

  Juuri mainitsemasi backup ohjelmat on hyviä kun haluat laajemman kopsun, itse käytän Sprite.a, Itse rommia ne ei kopio vain system settings, omat asetukset ja niin edelleen. Rommin kopion varmaan löysit xda forumilta?? joten siitähän ei tarvi kopio

  Jos uudessa rommissa on jotain häikkää niin sitä ei korjaa mikään.

  WM5 voit palauttaa ihan normaalisti, sillon kun sulla on se hard-spl luurissa voit ladata siihen minkä rommin tahansa. Muuten ei onnistu. (tai onnistuu jos osaa kokata noita rommeja)

  Ainahan voi jotain sattua vaikka olisi kuinka monta kertaa tehnyt kaiken samallalailla, joten 100% varma et ikinä voi olla, yhteys usb/puhelin voi katketa...

  Yhden jutun olen aina itse tehnyt kun olen rommin vaihtanut ja se on että menee bootloader-mode.n manuaalisesti. Ja en esim. lataa rommia sisään kun puhelin on valmiustilassa. Muuten voi käydä niin että jos lataat orkkis rommin (.exe) sisään, niin se myös ajaa sisään sen alkuperäisen SPL.än ja seuraavan kerran kun taas vaihdat niin on ihmeissään että mitä nyt?? kun tulee joku "error" teksti ja homma ei onnistu. Siksi käytän tuota manuaali systeemiä sillä opin sen aikoinaan kun oli HTC P3600 puhelin ja noita rommeja vaihtelin, voihan olla että on jo vanha kikka mutta ei ole vielä mikään mennyt mönkään (kop kop) ja monta sataa fläshiä tehnyt. Plus virheitten minimoimiseksi kannattaa ehdottomasti lukea kaikki ohjeet Xda sivuilla esim.. niistä oppii muutenkin paljon

  Jos uusi rommi meni sisään niin onko MMS niin tärkeä toimonto että palaat takaisin vanhaan??
   
 10. Olotila

  0   0   0

  Liittynyt:
  25/1/09
  Viestit:
  14
  Tykkäykset:
  0
  Ok, tsekkaan tuon.

  Minulla on muutamia rommeja, toivottavasti uskallan jonkin niistä flässätä lähiaikoina. Pitää vielä tutustua lisää tähän aiheeseen.

  Onko siis niin, että Sprite, SPL ja PIM ovat kaikki kyvyttömiä varmuuskopioimaan rommin? Jos näin on, niin onko rommin varmuuskopiointi merkityksetön asia? Niin, ettei sen tekemiselle ole olemassakaan ohjelmaa? Maksullista tai maksutonta?

  Mitä tarkoittaa "normaalisti"? Yritin myös selvittää, mitä tuo spl tarkoittaa, mutta en saanut siitä otetta. Kokkaus on ilmeisesti omaa virittelyä.

  Olen aika uusi näissä asioissa, siksi niin varovainen. Ymmärrän kyllä konseptin, tullut jopa kirjoiteltua flässäysohjeita pceelle :)

  Tuo menee minulla pahasti yli. XDA:n "ongelma" ei ole tiedon puute vaan päin vastoin. Yritin saada tolkua tuosta hard-spl-hommasta, ensimmäisessä viestissä oli jo puolenkymmentä vierasta termiä. Ja ketjua riitti 101 sivua ...

  Jos vertaa tätä hässäkkää pceen biosin flässäämiseen, niin kaikkein hankalinta on löytää yksinkertaista perusohjetta. Jossa mielellään olisi termit selitettynä tai ainakin linkitettynä. Esim. Wikipediasta en löytänyt aiheeseen liittyvää termiä "spl".

  Ehdin viikonloppuisin pikkuisen tutustua aiheeseen, mutta ihan määrättömään läjään foorumien viestejä en millään pysty.

  No ainoa esimerkki minkä yhtäkkiä keksin, koska minulla on jo nyt sen kanssa ongelmia. Voihan tästä mennä esim. puhelintoiminto.

  Asian ydin lienee tässä:

  Jos esim. puhelintoiminto menee pilalle flässäyksessä, miten saan takaisin alkuperäisen tilanteen?

  Jos tuohon saan ymmärrettävän vastauksen, sitten varmaan uskallan flässätä. Ja sitä varten olisi hyvä minun tietää:

  Miten flässään puhelimeen uuden rommin?

  Ihan vaiheittain ja selitettynä, vaikka tähän tyyliin: http://www.devhardware.com/c/a/Hardware-Guides/Why-and-How-to-Flash-Your-BIOS/ (ei tosiaankaan ole minun tekstiäni :))

  Puhelin kertoo tällaiset detaljit buuttiessa:
  IPL 1.12.0001
  SPL 1.12. 0000
  GSM 02.67.90
  OS 1.12.0.0

  Miten nuo voi ymmärtää rautalankatasolla? PCeessä ymmärrän biosin, hardiksen, käyttiksen ja softan. Löytyykö kuinka hyviä analogioita näihin puhelimen juttuihin?
   
 11. K@rtsa Vieras

  0   0   0

  "Onko siis niin, että Sprite, ja PIM ovat kaikki kyvyttömiä varmuuskopioimaan rommin? Jos näin on, niin onko rommin varmuuskopiointi merkityksetön asia? Niin, ettei sen tekemiselle ole olemassakaan ohjelmaa? Maksullista tai maksutonta?"

  En oikein ymmärrä ;) (ei mikään uutinen ) mitä tarkoitat varmuuskopioda rommin? Siis tuo Sprite ja SPb backup tekee rommin asetuksista, asetuksista mitkä olet itse laittanut aktiiviksi, ja kontakteista ja viesteistä. Ja esim jos teet backupin WM5 ja asennat vaikka WM6.en niin en suosittele käyttämään samaa backuppia ettei rekisteristä tule yhtä solmua.

  "Mitä tarkoittaa "normaalisti"? Yritin myös selvittää, mitä tuo spl tarkoittaa"

  Normaalisti, tarkoitan normaali fläshi. SPL on htc.n laittama "lukitus" puhelimeen jolla estetään että ei voi laittaa muuta tietyn nro.inen rommi. Jokaisessa rommi on omille maa osille esim FIN rommi on 414. Eli jos sulla esim. on tou 3.13.414.1 Suomi rommi niin et voi fläshätä puhelimeesi muita kuin 414.1 rommia. Eli kerta sulla on ilmeiseti ollut alkuperäinen WWE WM5 rommi? luurissasi ja rommin maaosa tunnus on ollut 405.1 et pysty laittamaan esim 414.1 numeroista rommia siihen, SPL estää sen. Mutta kun poistat "lukon" ja laitat Hard_SPL.än joka poistaa lukon. Voit Fläshätä minkä rommin tahansa! eli voi myös palata WM5 jos haluat normaalisti fläshäämällä. Onko tässä tolkkua? :)

  HTC WM6 English 3.13.405.1
  HTC WM6 German 3.13.407.1
  HTC WM6 Netherlands 3.13.404.1
  HTC WM6 Finland 3.13.414.1
  HTC WM6 France 3.13.406.1
  HTC WM6 Norway 3.13.409.1


  Miten rommi laitetaan?
  Jos sulla on alkuperäinen Rommi mikä on .exe tiedosto, pura se vaikka winzip tai muulla ohjelmalla niin löydät Read Me tiedoston sisällä joka kertoo miten se tehdään


  Jos fläsh.in yhteydessä jokin menee pieleen, niin tuskin mikään osio toimii puhelimesta. Vaan voi olla ihan kaput. Sillä se image-filen sisään ajo pitää onnistua, muuten puhelin ei käynnisty ollenkaan, ihan sama jos vaihdat käyttöjärjestelmää PC.hen, ei sekään saa tökkiä
   
 12. K@rtsa Vieras

  0   0   0

 13. Olotila

  0   0   0

  Liittynyt:
  25/1/09
  Viestit:
  14
  Tykkäykset:
  0
  Kiitos, ainakin spl vähän selkeni.

  Rom ja tuo uusi termi "imagefile" ovat minulla nyt sekaisin. Mikä vastaa biosia ja mikä käyttistä? Vai miten ne menevät?

  Unohdetaan vähäksi aikaa nuo termit (kun ne menevät sekaisin). Haluan siis tähän vastauksen:

  Tuo versiohomma on hyvä tietää. Nyt kun tässä on eng rom, tarvitsen jonkin hard-spllän. Tähän tarvitsisin sitä rautalankaohjetta. Kun en näköjään käsitä eroa edes rommilla ja imagefilellä :)

  Varmaan ensin laitan hard-spl (mikä mistä miten)? Ja sitten flässään rommin. Ja jos jotain menee pieleen, nakkaan puhelimen jorpakkoon kun en tiedä miten saan alkuperäisen tilanteen palautettua.

  Huh, ei hyvältä vaikuta.

  Voihan käyttiksen asentaa helposti uudestaan. Tai palauttaa aiemman varmuuskopion jollain imagointiohjelmalla, joita löytyy esim. täältä pilvin pimein: http://www.download.com/windows/backup-software/3150-2242_4-0.html.

  Tämä ihmetyttää tässä eniten, että puhelimelle (joka on käytännössä tietokone) ei löydy vastaavaa varmuuskopiointiohjelmaa kuin pceelle. Eikä näin ollen pääse rauhallisin mielin leikkimään kapineen kanssa :)
   
 14. Olotila

  0   0   0

  Liittynyt:
  25/1/09
  Viestit:
  14
  Tykkäykset:
  0
  Kas, niinpäs onkin. Törmäsin tuohon aiemmin, eri ketjussa, silloin vain eivät tunnus ja salis toimineet. Löytyvät muuten siitä ketjusta.
  login htc_us
  passw htc_us_0426

  Kiitos, laitoin valumaan.
   
 15. Olotila

  0   0   0

  Liittynyt:
  25/1/09
  Viestit:
  14
  Tykkäykset:
  0
  No niin, nyt olis rommi valmiina.

  Optimistina uskon, että jostain löytyy varmuuskopiointiohjelma.

  Jos/kun sen saan, varmuuskopioin tämänhetkisen tilanteen.

  Sitten, jos/kun osaan laittaa hard-spllän, laitan sen.

  Sitten, ehkä, ajan uuden rommin tähän.

  Tarvitsen siis vielä tietoa ja rohkeutta, mistä saisin apuja ... :)
   
 16. K@rtsa Vieras

  0   0   0

  http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=308242 tästä löydät myös alkuperäisen WWE rommin, jos siihen tarvii palata, eli siinä rommin kopio

  Ja tämä varsinkin

  http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=311403


  eli tuon hard-spl ajat sisään että puhelin on yhteydessä Active synciin ja on valmius tilassa.

  Ja sitten kun se on sillällä (tarkista menemällä bootloader-mode) jos menee vähänkin samallalailla kuin HTC P3600 niin painat molempia näytön alla olevia näppäitä samaanaikaan ja sitten pidät reset nappia alhaalla styluksella. (tarkistan asian)

  Rommin asennuksessa menet sitten aina B-T tilaan manuaalisesti
   
 17. K@rtsa Vieras

  0   0   0

  Niin unohdin mainita että muistikortti kannattaa ottaa pois


  Google kääntäjällä käännetty miten mennään manuaalisesti bootloader-mode (neliväri näyttö ilmestyy)

  Power ja Voicedialer painikkeita samanaikaisesti ja käyttämällä kynää samalla paina RESET-painiketta vasemmalla puolella. Jatka painamalla kahta painiketta vasta muutaman sekunnin kuluttua painamalla ja vapauttamalla reset-painiketta,
   
 18. K@rtsa Vieras

  0   0   0

 19. K@rtsa Vieras

  0   0   0


  Eli jos haluat palauttaa käyttiksen niin laitat vaan sen vanhan rommin takaisin, muulla tavalla sitä ei saa takaisin. Jos sulla esim menee WM6 asennuksessa joku pieleen tai haluat jostain syystä palata siihen vanhaan niin se ei tapahdu millään back-upilla vaan laitat sen vanhan rommin takaisin ja sitten mahdolliset backupit tekemistäsi asetuksista. Tätä palautus juttua mitä pc.llä on ei ole näissä, nyt hoksasin mitä ajat takaa....luulen ainakin :) .on se sen verran erilaisia
   
 20. K@rtsa Vieras

  0   0   0

  Katsoitko lataamasi ,exe tiedoston sisälle? unzippaamalla sen löytyy se Read Me=ohje miten tehdään
   

Jaa tämä viestiketju