• Palvelimen muutostöiden yhteydessä on palautettu eilisaamuinen varmuuskopio eli sen jälkeiset viestit ovat poistuneet.

HTC:n android 2.1 ilman nettiyhteyttä (esim ulkomailla)?

halcyon

Tunnettu jäsen
Rating - 0%
0   0   0
Joined
Oct 25, 2002
Messages
1,873
Reaction score
379
Googlen Android-kapulat ovat pääosin tarkoitettu toimimaan data-yhteyden päässä jatkuvasti synkaten ja ladaten tietoa pilvestä tai yleisesti webistä. Suuri osa Android-ohjelmista tuntuu toimivan samalla logiikalla (esim. sanakirjasovellus hakee selitykset webistä, eikä lokaalia sanakirjaa ole).

Tämä on monessa mielessä hienoa asia ja yksi syy, miksi itse harkitsen Android-laitetta nykyisen tilalle.

Mutta mietin sitten käyttöskenaariota ulkomailla, ilman data-yhteyttä.

Eli miten on:

1. Saako data-yhteyden helposti käännettyä pois KAIKILTA softilta parilla näppäilyllä?

2. Mitkä mukana tuleva sisäänrakennetut ohjelmat vielä toimivat päiviä, vaikka datayhteyttä ei ole (erit. kalenteri, muistiinpanot, todo/task, sms/mms, kontaktit/puhelinluettelo, navigoinniti) Siis toimivat ilman pinisemistä, jatkuvia Cancel/OK-varmistuksia?

Eli haen kokemuksia ihmisiltä, jotka ovat käyttäneet omaa HTC Android 2.1 rautaansa ilman datayhteyttä ulkomailla, tarviten kuitenkin sen puhelin/sms/muistiinpano/navigointi/kalenteri/kontakti-toimintoja.

Hypoteettinen spekulointi siitä, kuinka hyvin asiat voisivat toimia ei oikein kiinnosta. Käytännön kokemus yleensä on kuitenkin erilaista kuin teoria...
 

Qwertyi

Vuoden foorumilainen 2010, VIP vuodesta 2016
Rating - 100%
28   0   0
Joined
Dec 7, 2005
Messages
33,388
Reaction score
11,498
Phone model
Samsung Galaxy Note 8
1. Saako data-yhteyden helposti käännettyä pois KAIKILTA softilta parilla näppäilyllä?
Melkeinpä helpoimmalla pääsee kun soittaa operaattorille ja pyytää dataroaming eston päälle. Näin ollen ei dataa pitäisi liikkua puhelinverkossa kun ulkomaalaisen operaattorin tolpassa ollaan kiinni. WLAN toimii kuitenkin ettei ulkomaillakaan tarvitse ilman dataa olla.

Mikäli ulkomailla on tarkoitus dataa liikutella puhelinverkon välityksellä niin siitä osanee Android käyttäjät varmaan enemmän valaista. Kuten myöskin miten luuri toimii ilman datayhteyttä. Luulisi kyllä että toimii ihan normaalin tapaan. :)

Tuo dataroaming esto on vain siitä hyvä ettei tarvitse erikseen säätää mitään kun matkalle lähtee.
 
Rating - 0%
0   0   0
Joined
Jul 4, 2009
Messages
45
Reaction score
0
Itellä oli aikoinaan Motorola Milestone (Android 1.6) ja ennen ulkomaanmatkaa varmistin operaattorilta, että liittymässä oli päällä juurikin tuo qwertyi:n mainitsema dataroaming esto ja homma oli sillä selvä. Välistä pääsin sitten WLAN:iin kiinni ja puhelin synkkaili sillon. Mikään ohjelma ei sen kummemin valitellu, vaikka yhteyttä ei ollutkaan saatavilla koko ajan.

Helposti datayhteyden saa pois päältä myös esim. sotkemalla apn- tiedot. Tällöin puhelin ei pääse verkkoon. Tähän oli marketissa muistaakseni joku softakin, jottei tarvitse joka kerta niitä käsin sotkea ja korjailla tarpeen mukaan.
 

herkko

Tunnettu jäsen
Rating - 100%
4   0   0
Joined
Jul 4, 2002
Messages
148
Reaction score
2
Android 2.1:ssä löytyy valinta "Data-verkkovierailu: Yhdistä data-palveluihin, kun verkkovieraillaan". Kokemusta ei ole, mutta voisi kuvitella että tämä osaisi sulkea pois roaming-datan? Lisäksi voi myös valita käyttääkö puhelin muuta datayhteyttä kuin Wifiä, joten valitsemalla nuo kaksi pois päältä olisi melko turvassa.
 
Rating - 0%
0   0   0
Joined
May 15, 2007
Messages
821
Reaction score
0
Phone model
DNA, Htc Dream
Android 2.1:ssä löytyy valinta "Data-verkkovierailu: Yhdistä data-palveluihin, kun verkkovieraillaan". Kokemusta ei ole, mutta voisi kuvitella että tämä osaisi sulkea pois roaming-datan? Lisäksi voi myös valita käyttääkö puhelin muuta datayhteyttä kuin Wifiä, joten valitsemalla nuo kaksi pois päältä olisi melko turvassa.
Tuo ei vaikuta 3. osapuolen ohjelmiin. Niillä on tuonkin jälkeen oikeudet nettiyhteyteen, mikäli se oikeus on asennettaessa annettu.
 

halcyon

Tunnettu jäsen
Rating - 0%
0   0   0
Joined
Oct 25, 2002
Messages
1,873
Reaction score
379
Kiitos seikkaperäisistä vastauksista. Huojentavaa kuulla, että softat toimivat. Kun kokeilin Nexus 1:stä, niin se ei kunnolla toiminut ennen kuin eka google account synkki oltiin ensin tehty.
 

Qwertyi

Vuoden foorumilainen 2010, VIP vuodesta 2016
Rating - 100%
28   0   0
Joined
Dec 7, 2005
Messages
33,388
Reaction score
11,498
Phone model
Samsung Galaxy Note 8
Tuo murmelinpapanan vastaus oli kyllä hyvä. Varmasti tuollaisen tilanteen kanssa on tullut yllätyslaskuja.

Eikös tuossa Nexus 1 mallissa sitten toiminut jos vaikka hotellin WLAN-verkossa synkkasi ja sitten lähti nähtävyyksiä katselemaan?
 

njs

Tunnettu jäsen
Rating - 100%
2   0   0
Joined
Jun 19, 2002
Messages
595
Reaction score
20
Phone model
Pixel 3
Saahan tuolta asetuksista ihan pakettidatan pois, Desirellä: Menu->Settings->Wireless & networks->Mobile network täppä pois niin ei data liikku. Tuohon löytyy myös widgetti.
 

halcyon

Tunnettu jäsen
Rating - 0%
0   0   0
Joined
Oct 25, 2002
Messages
1,873
Reaction score
379
Löytyykö Google Mapsiin joku kilke/häkki, jolla sille saa ladattua lokaalisti puhelimeen karttoja eri mittakaavoissa valmiiksi?

Eli ns. "offline" Google Maps?

Tuo olisi kätevä.

Vaihtoehtoisesti joku kunnon kartoilla varustettu off-line softa (voi olla maksullinen).
 

halcyon

Tunnettu jäsen
Rating - 0%
0   0   0
Joined
Oct 25, 2002
Messages
1,873
Reaction score
379
Vastaan itselleni, sen mukaan mitä löysin hakemalla:

1. Google Mapsiin Androidissa ei saa off-line karttoja siirrettyä (en ainakaan löytänyt mgmaps.com:in tavoin tomivaa häkkiä Androidille)

2. Off-line kartoiksi voi sitten valita maksullisen karttasovelluksen, kuten esim:

http://www.sygic.com/

tai

http://www.alk.eu.com/copilot/android/
 

Ixi

Tunnettu jäsen
Rating - 100%
5   0   0
Joined
Jul 18, 2005
Messages
27
Reaction score
0
Erittäin hyvä ketju.
Oma Desire on vielä matkalla, mutta ihan samoja kysymyksiä tuli mieleen kun olin viime viikolla jumissa Euroopassa ja totesin kuinka huonosti Pariisista löytyy ilmaisia wifi -spotteja. Roaming estojen ollessa päällä joutui käytännössä olemaan ilman nettiä useita päiviä ellei halunnut mennä Starbucksiin synkkaamaan (+2e kahvin lisäksi tunnareista).
 
Top Bottom