HTC Hero vai Iphone 3GS

Keskustelu osiossa 'Minkä puhelimen ostaisin?', aloittaja puukotelo, 3/10/09.

 1. puukotelo

  0   0   0

  Liittynyt:
  3/10/09
  Viestit:
  86
  Tykkäykset:
  0
  Elikkä olisin ostamassa uutta kosketusnäyttö puhelinta ja ajattelin hommata HTC Heron. Mutta mietin, että olisiko sittenkin Iphone parempi. Luin jotain arvosteluja ja niissä Heroa moitittiin hidastelusta, mutta ne hidastelut ovat kai hävinneet uuden päivityksen ansiosta? Iphonen arvostelut kaikki varmaan tietävätkin. Ja Heroon olisi kait kohta tulossa suuremman luokan pävitys, joka nopeuttaa järjestelmää ja tuo uusia ominaisuuksia. (ehkä jopa suomen kielen!)Heroa on myös kehuttu jopa Iphonen tappajaksi. Hintaeroa ei laitteilla taida paljoa olla, joten päätös on aika vaikea. Herossa on pienempi näyttö, mutta valikkojen muokattavuus on todella hyvä. Iphonea ei taas pysty muokkaamaan, mutta esim. nettiselain on parempi. Osaisiko joku auttaa minua valinnassa? Onko kellään kokemuksia molemmista laitteista? Kiitoksia etukäteen kaikille.
   
 2. veppis

  veppis Supermoderaattori

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  9562
  Tykkäykset:
  347
  Ei ole kokemusta molemmista laitteista, mutta jospa tästä nyt jotain apua olisi...

  Itse päädyin aikoinaan reilun puolen vuoden pohtimisen jälkeen iPhonen kannalle kosketusnäytöllisten älyluurien segmentissä. Perusteluina suuri, kirkas, hyvän tuntuman tarjoava kosketusnäyttö. Ohjelmistotarjonta iPhonella on mykistävä ja käyttöliittymä on miellyttävä sekä tietojen, ohjelmien ja musiikin synkkaus iTunesin kanssa yllättävän sujuvaa. (No ehkä musiikin siirtäisin mielummin laitteen muistiin suoraan, mutta kuitenkin...)

  Ulkonäon suhteen olisi muuten aika lähellä tasapeliä, mutta sanotaan nyt näin että HTC Heron "leuka" ei todellakaan herättänyt suuria intohimoja. Siitä omalla kohdalla suuri miinus.

  Molempia luureja pystyy muokkaamaan omien taitojen puitteissa, iPhonessa täytyy tehdä jailbreak (onnistuu ainakin vanhemmilla ohjelmistoversioilla) ja hieman säätämistä vaikuttaa olevan Heronkin syvällisempi muokkaaminen.

  Oma valintani oli ja olisi edelleenkin iPhone.
   
 3. Juniper Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  4   0   0

  Liittynyt:
  28/7/07
  Viestit:
  713
  Tykkäykset:
  2
  iPhone on kivempi jos diggailet pelijutuista, androidille on aika köykäinen pelitarjonta. Hero vaatii myös käytännössä "jailbreikkauksen" jotta pääsee kikkailemaan luuria syvällisemmin. Herossa on paremmin muokattava ja nopeampi UI, sen saa myös roottauksen jälkeen täysin näyttämään iPhonelta jos haluaa vaihtamalla ikonikirjastoja. Ruudun käytös ja näppäily on täysin yhtä herkkää ja yhtä nopeaa. Netti ja wifi pätkii herossa (modaco 2.x) joskus enemmän kuin iPhonessa (tiety johtuu eri radioversioistakin). Nettiselainkin on edelleen iPhonessa parempi kuin missään Androidiversiossa. Androidille löytyy muutama uber juttu mitä iPhonelle ei, kuten suoran ikoneihin striimautuvat tiedot ja äänitoiminnot. Heron leuka on huono, kuten myös fyysiset napit. Appstore on parempi kuin Market. iPhonen tuki on helvetistä, mutta jos luuri toimii niin se on edelleen paras valinta. Jos ei, niin tulet vaihtamaan jossain vaiheessa leiriä. Osta kuitenkin Hero niin et tue Soneran diktatuurimaista, mielivaltaista ja monelta osin kuluttajasuojalain vastaista politiikkaa.

  EDIT: korjataan hieman, ei UIta ihan iPhoneksi saa tuosta alareunan palkista johtuen ;)
   
 4. puukotelo

  0   0   0

  Liittynyt:
  3/10/09
  Viestit:
  86
  Tykkäykset:
  0
  Pelejä tulisi pelattua jonkun verran, mutta niiden pitäisi olla ilmaisia. Onko App Storen ilmaisten pelien/ohjelmien tarjonta millaista? Onko laadukkaita, mutta ilmaisia pelejä paljon? Onnistuukos muuten niiden pelien lataus tietokoneella Itunesilla ja sitten niiden siirto kännykälle? Kun eikös se kännykällä lataaminen käytä jotain nettiyhteyttä, joka taas maksaa? Ja jos ostaisin Iphonen, niin saako sitä soneralta ilman liittymää, kun ois ennestäänkin yksi soneran liittymä? Ei kehtaisi toistakaan ottaa... Entäs onko Iphonen tilaus ajat millaisia? Olen lukenut että soneralla ois toimitusvaikeuksia. Heron saa ainakin Pixmaniasta 470€ varmaan viikossa.
   
 5. Juniper Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  4   0   0

  Liittynyt:
  28/7/07
  Viestit:
  713
  Tykkäykset:
  2
  Hmmm.. suosittelen sittenkin nokiaa.
   
 6. puukotelo

  0   0   0

  Liittynyt:
  3/10/09
  Viestit:
  86
  Tykkäykset:
  0
  Nokialaista olen aina ennen käyttänyt, mutta en enää. Aion vaihtaa joko siihen Iphonen tai Heroon,vaan en tiedä kumpaanko. Miksi muuten sanoit, että pitäisi valita Nokia?
   
 7. Mr.Tyson Vieras

  0   0   0

  Eihän sanonu, vaan suositteli sittenkin nokiaa.
   
 8. puukotelo

  0   0   0

  Liittynyt:
  3/10/09
  Viestit:
  86
  Tykkäykset:
  0
  Camoon, ei ruveta kinaamaan? Eli onnistuuko se pelin lataus Itunesilla ja sitten sen siirto tietokoneelta Iphoneen? Taidan kyllä päätyä Iphoneen. Android kyllä kiinnostaisi, mutta silti taidan jättää Heron ostamatta. Vai onko joku sitä mieltä, että Hero voittaa Iphonen?
   
 9. veppis

  veppis Supermoderaattori

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  9562
  Tykkäykset:
  347
  Ilmaisia pelejä löytyy, erityyppisiäkin, mutta laadusta ja vastaavista asioista on vaikea sanoa tarkemmin kun ne ovat makuasioita ja pelailen melko vähän. Sanotaan nyt vaikka niin, että iPhone oli ensimmäinen laite pitkästä aikaa jolla tuli kokeiltua pelailua.

  Tuota en ole kokeillut, mutta käsittääkseni pelit voi ladata AppStoresta ensin koneelle iTunesiin ja sitten synkronoida iPhoneen. Itse tosin lataan pelit suoraan iPhonella joko WLANin tai matkapuhelinverkon kautta.

  Joka tapauksessa iPhonen kanssa on suositeltavaa ottaa joku datapaketti, sillä lasku voi yllättää jos laite joutuu käyttämään matkapuhelinverkkoa eikä sopivaa palvelua ole.

  iPhonen saa myös olemassa olevalle liittymälle, mutta parhaimmat tarjoukset saa jos ottaa uuden liittymän. Toimitusvaikeudet iPhonen osalta johtuvat valmistajasta (Apple) joka ei suuren kysynnän vuoksi pysty toimittamaan tarpeeksi luureja.
   
 10. MGM

  MGM dıʌ

  Palaute - 100%
  10   0   0

  Liittynyt:
  17/11/08
  Viestit:
  16230
  Tykkäykset:
  5166
  Puhelinmalli:
  OnePlus 5 Black
  Riippuu siitä, mitkä on vaatimukset ja tarpeet. Mutta jos tykkäät pelata paljon puhelimella, niin iPhone voittaa varmasti pelipuhelimena.
   
 11. puukotelo

  0   0   0

  Liittynyt:
  3/10/09
  Viestit:
  86
  Tykkäykset:
  0
  Luultavasti pelaisin jonkun verran. Entäs maksaako Iphonen Karttojen käyttö jotain? Ja jos hankin Iphonen nykyiseen liittymääni, niin paljonko se tulisi maksamaan? Ainakin uuden liittymän kanssa Iphone 3GS 16gb:n hinta olisi 24kk sopimuksella 456€ muistaakseni.
   
 12. puukotelo

  0   0   0

  Liittynyt:
  3/10/09
  Viestit:
  86
  Tykkäykset:
  0
  Päädyin Iphoneen. Veppis sanoit, että "Joka tapauksessa iPhonen kanssa on suositeltavaa ottaa joku datapaketti, sillä lasku voi yllättää jos laite joutuu käyttämään matkapuhelinverkkoa eikä sopivaa palvelua ole".
  Eli katoin niitä datapaketteja ja läysin sieltä Data Tunti paketin:
  Data Tunti kuuluu automaattisesti liittymääsi, sitä ei tarvitse tilata eikä irtisanoa erikseen. Data Tunti on tarkoitettu satunnaiseen surffailuun, kun liittymällä ei ole muita tiedonsiirtopalveluja. Maksat 0,90 €/tunti. Maximihinta 24 tunnin käytölle on 6,90 €. Palvelulla ei ole kiinteitä kk-maksuja.
  Eli tarkoittaako tuo sitä, että voi esim. surffailla netissä niin paljon kuin jaksan tunnissa ja maksan siitä 0,90€??
   
 13. MGM

  MGM dıʌ

  Palaute - 100%
  10   0   0

  Liittynyt:
  17/11/08
  Viestit:
  16230
  Tykkäykset:
  5166
  Puhelinmalli:
  OnePlus 5 Black
  Sitähän se tarkoittaa.
   
 14. puukotelo

  0   0   0

  Liittynyt:
  3/10/09
  Viestit:
  86
  Tykkäykset:
  0
  Aika halpaa verrattuna minun n.2 vuotta vanhaan soneraan. Kerrankin kun kävin noin 20min wap-netissä, niin laskua oli lähemmäs 20€!
   
 15. -VJ- Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  3   0   0

  Liittynyt:
  7/11/04
  Viestit:
  407
  Tykkäykset:
  28
  Puhelinmalli:
  Galaxy S6, iPhone 4S
  Kyllä tarkoittaa. Ja kun käyt vilkaisemassa sähköpostisi niin se maksaa sen vajaan euron. Ja kun parin tunnin päästä vilkaiset karttaa niin se maksaa sen vajaan euron. ja kun illemmalla lähetät sen ottamasi kuvan sähköpostina niin taas se maksaa sen vajaan euron. Ja kun puhelin omia aikojaan tarkistelee ohjelmapäivityksiä niin taas menee vajaa euro.

  Vaimon tilaama iLuuri tuli ja liittymässä ei ole datapakettia. Mitään dataa käyttävää sovellusta ei ole käynnistetty ja silti oli jo 3*0,9 eur tullut laskua ensimmäisen illan aikana. Sitten poistettiin data-asetukset puhelimesta, saas nähdä riittääkö se.
   
 16. puukotelo

  0   0   0

  Liittynyt:
  3/10/09
  Viestit:
  86
  Tykkäykset:
  0
  Kiva tietää että laskua tulee omia aikojaan. Mistähän se mahtaa johtua? Kannattaisiko sittenkin joku datapaketti hommata? Miten yhden sähköpostin kattomisesta tulee laskua se vajaa euro? Minä ymmärsin että tunnissa saa esim. surfata netisä niin paljon kun jaksaa sillä eurolla. Vai onko se että, jos vaan käväsee netissä niin hinnaks tulee se euro? Eli sitten kannataisi surfata se koko tunti netissä ja hinnaks tulisi silloinkin euro. Osaisko joku viisaampi neuvoa?
   
 17. karvis

  karvis Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  10   0   0

  Liittynyt:
  19/4/06
  Viestit:
  4093
  Tykkäykset:
  485
  Puhelinmalli:
  S7 Edge
  Datapaketti kannattaa ilmanmuuta olla, edes jonkinlainen.
  Ja todellakin tuo hinnoittelu toimii niin, että se käväisy siellä sähköpostissa aloittaa tuon tunnin jakson ja hinta on sama vaikka sitten surffaisit sen tunnin täyteen. Sitä aikaa ei siis jää mihinkään varastoon...
   
 18. -VJ- Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  3   0   0

  Liittynyt:
  7/11/04
  Viestit:
  407
  Tykkäykset:
  28
  Puhelinmalli:
  Galaxy S6, iPhone 4S
  Soneralla ja TeleFinlandilla netin käyttö 0,9 eur/alkava tunti, maks 6,9 eur/vrk. Yksi sähköpostin tarkistus ja koko tunnin surfaus maksaa saman. Ja äly/puoliälyluurit haluavat yhtenään eri tilanteissa käyttää nettiä muutaman tavun edestä joten niissä datapaketti on oikeastaan käytännössä välttämätön.

  Vaimo kypsyttää iLuuria muutaman kuukauden vain vastausluurina ja sitten siirtää sen käyttöliittymäänsä Saunalahdelle jossa on datapaketti. Nyt poistelin siitä AP:t ja wap-asetukset joten pitäisi pysyä irti datasta.
   
 19. puukotelo

  0   0   0

  Liittynyt:
  3/10/09
  Viestit:
  86
  Tykkäykset:
  0
  Ok. Kiitos tiedoista. Pitää tilata se Iphone jonkun datapaketin kanssa.
   
 20. puukotelo

  0   0   0

  Liittynyt:
  3/10/09
  Viestit:
  86
  Tykkäykset:
  0
  Vielä niistä Soneran datapaketeista sen verran, että ajattelin valitan Data Portaan ja siihen sisältyy 20 mt tiedostonsiirtoa kuukaudessa. Eli onko se 20 mt kuinka paljon, jos surffailisin netissä aika paljon? Ei ole kokemusta näistä ollenkaan. Riittääkö se 20 mt?
   

Jaa tämä viestiketju