HTC Diamond, viilaanko käyttistä vai Android? Vai muu luuri?

Keskustelu osiossa 'HTC', aloittaja mick, 5/2/10.

 1. mick

  0   0   0

  Liittynyt:
  10/12/02
  Viestit:
  35
  Tykkäykset:
  0
  Elikkäs 4 vuotta tuli Nokia e70 kanssa räpellettyä. Keskinappi alkoi toimimaan huonosti, ja oli pakko ostaa uusi puhelin. Ja nyt on pahaa alkukankeutta havaittavissa!

  Siirtyminen uuteen luuriin ei todellakaan sujunut helposti. Pidin kovasti qwerty -näppäimistöstä tuossa e70 luurissa, ja siksi sitä tulikin pidettyä noin kauan käytössä.

  Yritin soittaa tuolla Diamondilla, ja se tuntui jotenkin niiiin vaikealta. Varmasti vaikuttaa uusi käyttöliittymä asiaan eniten, ja valmiit ennakkoluulot... Mutta nyt kun puhelin on täysin vieras minulle, kannattaisiko heti laittaa esim kaverini kovasti hehkuttama Android luuriin, vai olisiko järkevää muokata jotenkin "omanlaiseksi" tuota nykyistä käyttöliittymää?

  Minulla on aika harvoin sellainen tilanne, että istun hyvin tuolilla, toimistopöydän edessä ja voin keskittyä vain puhelimeen. Yleensä istun kaivurin kopissa, ja töitähän ei keskeytetä puhelimen takia. Joten nakkisormet ja kosketusnäyttö ei ole kovin hyvä yhdistelmä. Ja kuinkas töitä voi tehdä, jos pitää jokin kynä etsiä esille välillä?

  Olenko nyt valinnut täysin vääränlaisen luurin käyttööni? Menikö rahat hukkaan? Vai saako tuosta jotenkin, joillain lisäpalikoilla tms käyttökelpoisen minullekkin?
   
 2. HateBreeder Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  3   0   0

  Liittynyt:
  21/1/09
  Viestit:
  715
  Tykkäykset:
  5
  Puhelinmalli:
  Huawei Honor 8
  No minun mielipiteeni on, että android android luureissa et tarvitse kynää, koska napit ovat tarpeeksi isot. Ja esim. motorola milestone:ssa on qwerty näppis jos tarvitset sitä.
   
 3. fmatic

  fmatic Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  9/8/03
  Viestit:
  145
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Sony Xperia Z1 Compact
  Onnistuu toki Androidin virittely joten kuten Diamondiin. Enpä sitten osaa sanoa miten mahtaa siinä toimia? Joku sovelias viritelty ROM vois olla Timantissa hip ja pop. Sen mitä itse olen kokeillut WM 6.5 - pohjaisia ROM:a Diamondissa ovat ne poikkeuksetta tahmanneet melkoisesti, joten jokin WM 6.1-pohjainen vois olla toimiva vaihtoehto jos et puhelinta halua vaihtaa? Omassa Timantissa Gen.Y on pelittänyt vallan mainiosti ja jos erittäin vikkelää ja vakaata ROM:a haluaa niin sitten wanha kunnon Dutty's
   
 4. mick

  0   0   0

  Liittynyt:
  10/12/02
  Viestit:
  35
  Tykkäykset:
  0
  Hmm, outoja bugeja puhelimessa.

  Vihdoin viimein otin tuon luurin kunnolla käyttöön, ja nyt parin viikon käytön jälkeen olen törmännyt muutamiin inhottaviin bugeihin. Pahin niistä on herätyskello, tai oikeastaan normaali kello. Aamulla on alkanut tuntumaan siltä, että kello on jo vaikka mitä. Ja totta tosiaan, näytön valon kun laittaa päälle niin minuutit alkaa puhelimen näytöllä juoksemaan hurjaa kyytiä, ja kohta hälytyskin pärähtää soimaan. Perjantaiaamunakin olin myöhästyä töistä, kun yli vartin myöhässä päätti puhelin alkaa herättämään.

  Eilen illalla oli akku täysi, ja laitoin luurin yöpöydälle. Jotenkin pelotti, herättääkö puhelin taas aamulla ollenkaan. Joten jätin näytön valon päälle. Sehän normaalisti sammuu jonkin ajan päästä. Nyt ei sammunut, mutta annoin kuitenkin olla. Aamulla kun heräsin, oli akku loppunut ja puhelin sammunut!

  Yksi asia mikä myös haittaa on puhelimen hälytysääni ja värinähälytys. En saa luuria soittamaan hälytysääntä aluksi hiljaisella ja siitä koko ajan voimistuen, vaan luuri kajauttaa melodia niin että paskat pärähtää housuihin! Ja värinähälytystä ei saa säädettyä niin että värinä alkais ja loppuis vaikka koko ajan, vaan värinä jää päälle niin kauaksi aikaa kun puhelin soi.

  Auttaisiko ohjelmiston päivitys? Mites nuo aikaisemmin mainitut Gen.Y ja Dutty's, onko ne "alkuperäisiä" tai niistä viriteltyjä vai jotain ihan omia systeemejä? Miten päivitän ohjelmiston? Rautalankaa....

  /lisäys
  Niin joo, luurissa on GPS, tai näin ainakin käsitin myyntipuheista. No, miten sen saa näyttämään, missä ollaan? En ole löytänyt kuin jonkin päivityshommelin, mutta mitään ohjelmaa en...
   
 5. mick

  0   0   0

  Liittynyt:
  10/12/02
  Viestit:
  35
  Tykkäykset:
  0
  Niin joo, kun koftat päivittää, niin häviääkö kaikki asetukset, kalenterihommelit, puhelinnumerot yms?

  Miten ne saa talteen?

  Ainiin, ja jälleen tänäaamuna herätys myöhässä, 9 minuuttia tällä kertaa...
   
 6. mick

  0   0   0

  Liittynyt:
  10/12/02
  Viestit:
  35
  Tykkäykset:
  0
  Apua!
  En osaa päivittää softaa!

  Latasin sen Dutty's paketin, purin sen, nimesin DIAMIMG.nbh ja kopioin puhelimen sisäiselle muistille. Sitten käsketään resetoimaan luuri, ja ei vain onnistu. EN OSAA! Evotan. perkele.

  Eli mitä tässä nyt pitäisi tehdä? Pitääkö jotain tietoja ottaa ylös ennen päivitystä? mac? jotain?

  /lisäys
  Miten tästä luurista saa estettyä datayhteydet? Kun ei ole kiinteällä maksulla olevaa dataliittymää, vaan latausten tai ajan mukaan... Vituttaa kun sillointällöin huomaa että datayhteys on käytössä. Laskua tulee :(
   
 7. Juniper Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  4   0   0

  Liittynyt:
  28/7/07
  Viestit:
  713
  Tykkäykset:
  2
  Etsi XDAn diamondin alaosiolta ohjeistus miten kokkirommit asentuu.

  Alkuperäiseen kysymykseen. Kyllä olet valinnut väärän luurin. Kaivurissa jos räpläät luuria niin sulla pitää olla joku nokian karvalakkiversio. Kosketusjutut on enemmän webbiräpläämiseen sisätiloissa.
   
 8. Pikkuhannu

  Pikkuhannu Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  11   0   0

  Liittynyt:
  13/6/07
  Viestit:
  1371
  Tykkäykset:
  38
  Puhelinmalli:
  Nokia Lumia 830
  Onhan HardSPL asennettu? Tulee kallis verkonpaino jos et tuota ensin asentele...
  Kannattaa tosiaan käydä hiukan lueskelemassa Xda:n sivuilta ja Mpf:n timanttia koskeva ketjukaan ei pahaa tekisi...
   

Jaa tämä viestiketju