HTC Desire C "kuiva kosteusvaurio"

Keskustelu osiossa 'HTC', aloittaja Delic, 6/8/12.

 1. Delic

  0   0   0

  Liittynyt:
  6/8/12
  Viestit:
  5
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  HTC Desire C
  Eli tilasin noin 2kk sitten Markantalosta kyseisen puhelimen. Kyseessä oli ensimmäinen älypuhelin kun piti tehdä puhelimen vaihdos. Saunalahden kätevä myyjä onnistui myymään liittymän johon tuil mobiililaajakaista. Vanhassa puhelimessa ei ollut 3g:tä Puhelin toimi loistavasti 3-4 viikkoa ilman mitään ongelmia.

  9.7 maanantai aamuna heräsin ja ihmettelin miksi puhelin ei ollut herättänyt. Otin puhelimen laturista ja ihmettelin miksi akku tyhjä, mutta en kerennyt tutkia asiaa koska oli kiire lähtiä töihin.

  Töistä päästyäni aloin tutkia puhelinta enemmän. Puhelin ei lähtenyt päälle, eikä puhelimen laittaminen laturiin tuonut puhelimeen mitään eloa. Kun kytkin puhelimen pelkän USB johon tietokoneeseen, näyttöön ilmestyi punainen huutomerkki ja vihreä patteri. Tutkittuani syytä sain selville, että ongelma johtui akusta. Otin puhelimen takakannen irti ja huomasin että akku oli levennyt. Akusta oli siis vuotanut tuollaista mönjää. Pyyhei akun päätä topspuikolla ja laitoin puhelimen akun takasin varmistaakseni että akku varmasti vuottaa. Laitoin laturiin ja annoin ladata ja otin akun irti ja huomasin että akku oli vuotanut lisää.

  Seuraavana päivänä kiikutin puhelimen lähimpään Giganttiin ja kerroin mikä on ongelma. Paikan päällä kattoivat akun ja näytin että akku vuotaa. Puhelin lähti korjuuksille.

  30.7 varapuhelimeen tuli viesti SCF huollolta viivästysilmoitus: kustannusarvio ilmoitetaan asiakkaalle. Ihmettelin että miten akun toteaminen rikkinäiseksi kestää noin kauan ja mikä ihmeen kustannusarvio.

  Samalla viikolla soittivat Gigantista että ovat huollossa katsoneet puhelinta ja tulleet siihen tulokseen että kosteusvaurio rikkonut puhelimen. Sanoin että kiistän mahdollisen kosteusvaurion, sillä puhelin ollut suojattuna kosteudelta. Ei ole ollut märissä housuntaskussa, kostunut hiestä, uinut joessa/järvessä/meressä jne... Ja puhelin ollut täysin kuiva kun aloin tutkimaan miksi se alunperin oli sammunut.

  2 viikkoa olen laittanut viestiä Gigantin ja SCF huollon kanssa, kysellyt miten voinut "kostua kuivana", onko akku sattumoisin vuotanut ja kastellut puhelimen, onko puhelin saanut oikosulun ollessaan yön laturissa ja rikkonut osia ja saanut ne hapettumaan jne. Ainut mitä olen saanut vastaukseksi huollosta on että kastunut, kastunut ja kastunut.

  Onko muilla foorumin käyttäjillä ollut samaa ongelmaa HTC puhelimilla tai millään muilla merkeillä. Harmittaa pirusti kun 3 viikkoa toimi uusi puhelin ja hajoaa itsestään kosteusvaurioon. Ei oikein vakuuta huollon vastus eikä puhelimen laatu.
   

  Liitetyt tiedostot:

 2. n_kurki Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  2   0   0

  Liittynyt:
  29/10/07
  Viestit:
  235
  Tykkäykset:
  66
  Puhelinmalli:
  Huawei P10
  Kosteudelta tuo ikävä kyllä näyttää :( ei esim. akkuhapon vuodolta...
   
 3. NeoAdec Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  12/2/07
  Viestit:
  362
  Tykkäykset:
  34
  Puhelinmalli:
  LG G3
  Valitettavasti tuo on ihan selvä kosteusvaurio jolloin ei ole takuuta. Kyseiset hapettumat ovat veden/kosteuden aiheuttamat. Puhelimessa on myös tarroja jotka muuttavat väriä "pinkiksi tai punaiseksi" jos kosteus tapaturma sattuu, myös takuu lähtee samalla. Onko suojakoteloa edes käytetty?. Voi kokeilla kotivakuutuksen kautta mahdollisesti?.
   
 4. nysvääjä Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  13/8/04
  Viestit:
  313
  Tykkäykset:
  35
  Juuei. Kaikki kotivakuutukset yhtiöstä riippumatta lähtevät siitä että omaisuudelle pitää olla käynyt joku äkillinen ja ennalta-arvaamaton vahinko. Hitaasti tapahtuvat ilmiöt (kuten hapettuminen, ts ruostuminen kosteuden takia) on erikseen suljettu pois vakuutuksen piiristä. Jos kosteus hajottaa puhelimen pitemmän ajan kuluessa ilman että mitään vahinkotapahtumaa voidaan osoittaa, se ei ole vakuutuksesta korvattava. Olisi eri juttu jos puhelin olisi pudonnut kädestä esim pönttöön, kylpyammeeseen, uima-altaaseen tai ihan vaan vesilätäkköön. Silloin olisi selkeästi osoitettava vahinkotapahtuma. Pidempiaikaisen kostumisen kohdalla näin ei ole.

  Toki yksittäistapauksissa ja korvauskäytönnöissä yhtiöiden kesken saattaa olla eroja, mutta ehtojen mukaan näin.

  T, Toistakymmentä vuotta alalla ollut ja useita kymmeniä (ellei satoja) hylkääviä korvauspäätöksiä kosteuden takia rikkoutuneiden puhelimien, kameroiden jne takia antanut.
   
 5. n_kurki Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  2   0   0

  Liittynyt:
  29/10/07
  Viestit:
  235
  Tykkäykset:
  66
  Puhelinmalli:
  Huawei P10
  Sanoo että puhelin tippui vaikka rintataskusta käsiä pestessä, kävi huollossa jossa todettiin kosteusvaurio ja puhelin on käyttökelvoton -> kelpaa vakuutusyhtiölle. Työkaverille NEUVOTTIIN vakuutusyhtiöstä näin, kun kyseli mitä tehdä kun N97 lakkasi itsekseen lataamasta ja huollossa todettiin kosteusvaurio normaalista käytöstä.
   
 6. JanneP

  JanneP

  Palaute - 100%
  12   0   0

  Liittynyt:
  10/7/12
  Viestit:
  391
  Tykkäykset:
  3
  Puhelinmalli:
  1+3T128
  Ei takuuta, selkeät kosteusvauriot. Kannattaa vähän katsoa missä puhelinta pitää, esim. lavuaarin reunalla kun pesee käsiä tms...
   

Jaa tämä viestiketju