Mobiili.fi HTC 10 on sittenkin hieman vesisuojattu – Tässä yksityiskohdat

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 13/4/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2109
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]
  HTC 10.


  HTC paljasti eilen uuden ja monilta osin varsin vakuuttavan älypuhelimen. HTC 10:n julkistustilaisuudessa ei erityisesti mainittu laitteen vedenpitävyyttä tai IP-luokitusta, mutta tämä ei onneksi tarkoita, että laite olisi täysin suojaamaton.

  [​IMG]HTC:n viestintäjohtaja Jeff Gordon kertoi kysyttäessä Twitterissä, että HTC 10:llä on IP53-luokitus. Uutuuspuhelin ei siis yllä esimerkiksi Galaxy S7:n nauttimaan IP68-luokitukseen, mutta toisaalta HTC-lippulaiva ohittaa LG G5:n, jolla ei ole minkäänlaista mainittavaa IP-luokitusta.

  G5:n tapauksessa luokituksen puute on ymmärrettävä seuraus laitteen avattavasta luonteesta. Gordonin mukaan HTC 10:ssä päädyttiin IP53:een ”parhaan mahdollisen metallidesignin saavuttamiseksi”.

  Mutta mitä IP53 käytännössä tarkoittaa. Luokituksen enismmäinen numero kertoo, kuinka tiivis laite on kiinteiden aineiden kannalta. Tasolla 5 laite on pölysuojattu. HTC 10 ei siis ole täysin pölytiivis, mutta mahdollisesti sisään kulkeutuvien määrien ei pitäisi häiritä laitteen toimintaa.

  IP-merkinnän jälkimmäinen numero kertoo nesteiden vastaisesta suojauksesta. Tasolla 3 laite on suojattu roiskevedeltä, joka saapuu enintään 60 asteen kulmassa pystysuorasta katsoen. Suuria loiskahduksia HTC 10 ei siis kestä, mutta pienten roiskeiden tai vaikkapa kylpyhuoneen ilmankosteuden ei pitäisi olla ongelma.


  @aleloverso IP53.

  — Jeff Gordon (@urbanstrata) 12. huhtikuuta 2016

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju