Mobiili.fi HS: Kymmenet saavat lähteä Microsoftilta Suomessa

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 10/2/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2120
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]Microsoft aikoo vähentää kymmeniä työpaikkoja Suomessa, kertoo Helsingin Sanomat. Työpaikkoja lähtee eniten markkinoinnin puolelta, mutta tarkkoja lukuja Microsoft ei vielä kertonut. Yhtiö aloittaa tällä viikolla yhteistoimintaneuvottelut, joiden jälkeen vähennettyjen työpaikkojen määrät selviävät. Suomessa Microsoftin puhelinliiketoiminta pyörii Microsoft Mobile Oy -yhtiössä.

  Vähennyksien syynä on puhelinliiketoiminnan heikko menestys, minkä seurauksena kuluja täytyy karsia. Viime vuoden viimeisellä neljänneksellä puhelinliiketoiminnan liikevaihto tippui peräti 49 prosenttia, joten kulujen karsiminen lienee välttämätöntä. Microsoft toimitti viimeisellä neljänneksellä vain 4,5 miljoonaa Lumiaa saaden noin 1,1 prosentin osuuden myydyistä älypuhelimista.

  Microsoft kertoi viime kesänä, että se leikkaa pahimmillaan 7 800 työpaikkaa, joista suurin osa oli puhelinliiketoiminnassa. Suomessa lakkautettiin Salon toimipiste ja työpaikkoja katosi noin 2 300 kappaletta. Myös monet entiset Nokia-pomot ovat siirtyneet eri tehtäviin tai joutuneet lähtemään yhtiöstä.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju