Mobiili.fi HP:n supertehokas Windows-puhelin laajasti esillä – vie puhelin PC:nä -ajattelun...

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 22/2/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2163
  Tykkäykset:
  4
  HP esittelee Mobile World Congressissa tuoretta Windows-puhelintaan Elite x3:ää näkyvästi. Puhelin ja sen liitännäiset ovat suuressa roolissa HP:n osastolla.

  [​IMG]
  HP esitteli Elite x3:a MWC-messuilla suureen näyttöön kiinnitettynä Desk Dock -telakassa


  Elite x3:ssa HP on hyödyntänyt Microsoftin Continuumia kattavasti, sillä se tuo tarjolle puhelimen rinnalla myös Desk Dockin puhelimen pöytätietokonekäyttöä ja HP Mobile Extenderin liikkuvaan läppärikäyttöön.

  [​IMG]
  HP Elite x3:ssa on suuri 5,96 tuuman kosketusnäyttö.


  HP ei tähtää puhelimellaan kuluttajamarkkinoille, vaan yrityksiin, joissa Windows-puhelimella onkin parempi mahdollisuus menestyä. HP tuo puhelimeensa omia palveluitaan, kuten HP WorkSpacen, jonka kautta työntekijät pääsevät kiinni yrityksen käytössä oleviin sovelluksiin ja ohjelmistoihin.

  Siinä sivussa HP Elite x3 on kuitenkin yksi tehokkaimpia Windows 10 Mobile -puhelimia ja näin kiinnostava laajemminkin. Elite x3:stähän löytyy Qualcommin parasta mahdollista tällä hetkellä edustava Snapdragon 820 -järjestelmäpiiri, neljä gigatavua RAM-muistia, 64 gigatavua sisäistä tallennusmuistia sekä 5,96 tuuman kookas AMOLED-näyttö. Mukana ovat myös 16 ja 8 megapikselin kamerat

  Lisäksi yrityskäyttöön sopivasti HP on panostanut paljon käyttäjätunnistukseen: mukana ovat sekä iirisskanneri että sormenjälkitunnistin. Kovempaa käyttöä silmällä pitäen HP Elite x3 on myös veden- ja pölynkestävä IP67-sertifioidusti.

  Kädessä päällimmäinen tunnelma Elite x3:n osalta syntyy sen suuresta koosta, jota kuuden tuuman näyttö automaattisesti tarkoittaa. HP ei ole lähtenyt muotoilullisesti kovin villeille linjoille, vaan Elite x3 on varsin mitäänsanomaton tummanharmaa ilmestys. Edessä alureunasta löytyy reikäinen metallipinta, jonka alta löytyy kaiutin. HP on tehnyt Elite x3:n stereokaiutinten kanssa yhteistyötä Bang&Olufsenin kanssa.

  [​IMG]
  Elite x3:n etualareunasta löytyy maininta yhteistyökumppanina kaiuttimissa toimineesta Bang&Olufsenista.


  Elite x3:n lisäosista Desk Dock vaikuttaa järkevältä ratkaisulta, johon puhelin on helppo liittää halutessaan käyttää sitä suuren näytön kanssa. HP Mobile Extender on kevyt, koska se ei tarvitse niin suurta akkua ja paljoa elektroniikkaa toimiessaan vain johdon päässä tai langattomasti Elite x3:n laajennuksena.

  [​IMG]
  HP Elite x3 ja sen Mobile Extender.


  Mobile Extenderin osalta hyödyllisyydelle kokonaisuutena voi asettaa kuitenkin kysymysmerkin. Lähes samalla vaivalla kantaa mukanaan jo aivan aitoakin kannettavaa tietokonetta, eikä pienellä rahansäästöllä yrityskäytössäkään pitäisi olla vaikutusta. On tärkeämpää, että käytössä on toimivat työvälineet eikä monilta työntekijöiltä välttämättä löydy halua säätää Elite x3:n yhdistämisessä Mobile Extenderiin.

  Kokonaisuutena HP on Elite x3:n kanssa hieman vahingossa tuonut markkinoille todella tehokkaan ja muutenkin kyvykkään Windows-puhelimen. Olisi mielenkiintoista nähdä, miten HP onnistuisi myös kuluttajille enemmän suunnatun puhelimen tuomisessa tarjolle.

  [​IMG]
  HP panosti puhelimensa esittelyyn MWC-osastollaan.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju