HP iPAQ h6315 PocketPC Phone

Keskustelu osiossa 'Datatuotteet', aloittaja kimitys, 14/1/05.

 1. kimitys

  0   0   0

  Liittynyt:
  2/12/04
  Viestit:
  67
  Tykkäykset:
  0
  käyttökokemuksia kyseisestä Ipaq:stä Kiitos !

  - ääni
  - akku
  - kamera ?
  - nopeus
  - office softat vakiona
  - www selain

  ja paljon maksoi
   
 2. ebo Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  27/6/02
  Viestit:
  1500
  Tykkäykset:
  0
  En osaa vastata kysymyksiin kovin tarkkaan, koska h6340:n (Euroopassa myytävä malli, h6315 on myynnissä USA:ssa) kokeilusta on jo paljon aikaa. Jotain muistan vielä.

  Akkukesto voi olla mitä tahansa kolmesta tunnista pariin päivään riippuen siitä käytätkö paljon GPRS:ää, WLAN:ia, soitatko puheluita jne. Minulta akku loppu pääasiassa yhdessä työpäivässä, mutta työmatkalla jatkuvassa WLAN-käytössä joissain tunneissa. Tilanne on sama kaikilla PDA-laitteilla.

  Puheluiden äänenlaatu oli minulla ihan OK, mutten käynyt hankalissa olosuhteissa. Minusta tuollaisella Pocket PC -laitteella on hankala puhua sellaisenaan, joten käytin Bluetooth-HF:ää, ja siinä äänenlaatu oli nappikuulokeella aika vaatimaton.

  Kamera oli kohtuullinen selkeässä päivänvalossa, mutta aivan turha vähänkin hämärässä. Näyttö toimii etsimenä, mutta päivittyy niin hitaasti, että on hankala seurata.

  Nopeus on kevyessä käytössä OK, mutta jos käyttää paljon sovelluksia yhtäaikaisesti, avaa isoja tiedostoja jne, hidastuu laite selvästi. Suoritin ei ole nykyisten tehokkaimpien PDA-laitteiden tasolla.

  Vakiona tulevilla Office-softilla voi lukea ja käsitellä Excel- ja Word-dokkareita, mutta monimutkaisilla tiedostoilla (esim. makroilla) muutokset eivät välttämättä avaudu Windowsissa oikein. Haluatko tarkentaa, mitä haluaisit tehdä?

  Selain on sama Pocket IE kuin aiemminkin, ei kovin erikoinen selain. Se näyttää tekstisivut hyvin ja nopeasti, mutta muunlaisten sivujen kanssa tulee vaakasuuntainen selauspalkki. Laite tukee vain pystysuuntaista 240 x 320 kuvapisteen tilaa, eli selaintakaan ei voi kääntää vaaka-asentoon (320 x 240). Selainta ja näyttötilaa voi toki parantaa maksullisilla kolmansien osapuolien laajennuksilla. Jos selain on sinulle tärkeä, katsoisin mieluummin jonkun VGA-resoluution mallin suuntaan.

  Kokonaisuutena sanoisin, ettei iPAQ h63xx:ää ole suunnattu puhelimeksi, vaan PDA-laitteeksi jossa GPRS-yhteydet ja SMS-viestit ovat integroituna. En siis ostaisi tätä ainoaksi laitteeksi, mutta PDA:na se on toki helppokäyttöinen.

  Taitava käyttäjä toki käyttää samalla vaivalla tavallisen Pocket PC:n ja Bluetooth-puhelimen yhdistelmää.

  t. tero
   
 3. spug

  0   0   0

  Liittynyt:
  16/9/04
  Viestit:
  193
  Tykkäykset:
  0
  Puhelin ja pda (erikseen) -yhdistelmässä taitaa vaan olla vähän ongelmia akunkeston kanssa. Ainakin itse totesin harmikseni aktiivisen bluetooth&gprs käytön kuluttavan muutaman erimerkkisen puhelimen täyden akun tyhjiin huonoimmillaan jopa reilussa tunnissa, kun taas yhdistelmälaitteella yhtäjaksoista gprs käyttöä kertyy helposti kuutisen tuntiakin riippuen tietysti laitteesta ja käyttöaktiivisuudesta. Onhan toki kaapelikin keksitty, mutta eikö mobiilitulevaisuus tulisi olla langaton.
   
 4. Jokke

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  50
  Tykkäykset:
  0
  Olen käyttänyt 3 viikkoa Qtek S100:sta, joka sekin on Pocket PC -puhelin uusimmalla käyttöjärjestelmällä (Windows Mobile 2003 SE Phone Edition), ja kokemukseni ovat pelkästään positiivisia. Mielestäni kaikki Teron mainitsemat puutteet on tässä mallissa korjattu. Kokokin on juuri sopiva - pienempi kuin entinen 3650:ni.

  Matkapuhelimet-osiosta löytyy Puonti-nimimerkin käyttökokemuksia, lue sieltä lisää.
   
 5. ebo Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  27/6/02
  Viestit:
  1500
  Tykkäykset:
  0
  Toinen puoli kolikkoa on se, että jos yhdistelmälaitteesta (Pocket PC Phone Edition, SE P900, Nokian kommari tms.) loppuu akku, sillä ei sitten tee enää mitään. Minulla loppuu nykyisin akku aiemmin PDA:sta, joten puhelin jää käytettäväksi.

  Tärkein perustelu erilllislaitteille on minulla se, että kun en tarvitse kalenteria, web-selainta ja erilaisa sovelluksia, voin ottaa mukaan vain pienen 100 gramman puhelimen. Molemmissa tavoissa on siis minusta etunsa ja haittansa.

  t. terio
   
 6. spug

  0   0   0

  Liittynyt:
  16/9/04
  Viestit:
  193
  Tykkäykset:
  0
  Kolikon kantiksi täytyy vielä noteerata, että erillislaitteissa on sitten kaksi laitetta joita pitää ladata. ;) Puhelin on tietysti se laite, josta viimeksi haluaisi akun loppuvan. Kyllä nykypäivänä löytyy yhdistelmälaitteita, jotka kestävät yhtäjaksoista gprs+pda käyttöä helposti kahdeksankin tuntia, kuten websurffailua, agile messengeriä tai tekstiviestin omaista sähköpostinkäyttöä. Akun kulutus on kiinni pitkälti omista tarpeista ja tottumuksista/käytöstä.

  Yhdistelmälaite (kuten 9300 tai ppc pe) on tällä hetkellä itselleni fiksuin vaihtoehto, koska juuri silloin kun pda laitetta eniten tarvitsisin se ei ole mukana ja silloin kun sen otan mukaan en yleensä sitä tarvitse. Samassa paketissa molemmat kulkevat aina kätevästi mukana. Mutta tämä on tietysti täysin henkilökohtainen näkökohta. Mutta kuten tuossa jo mainittiinkin niin molemmissa on omat hyvät ja huonot puolet kumpaakaan kokoonpanoa väheksymättä.

  Voisitko hieman raottaa, mitä puutteita tähän listaan kuuluu?
   
 7. Jokke

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  50
  Tykkäykset:
  0
  Mitäs siellä listassa Tero kirjoittikaan.. no koko on selkeä parannus, selkeästi pienempi kuin vanha 3650 ja muuten samaa kokoa kuin 6600 mutta ohuempi. Koko on myös varmasti parempi puhelinkäytössä - kokemusta normaalikokoisesta ppc-puhelimesta minulla ei ole. Mielestäni puhelinkäytössä ei ole muuta ongelmaa kuin näytön rasvoittuminen. Tero valitti äänestä omassa versiossaan, itse en huomannut muuta kuin että se ei ollut yhtä laaja taajuustoistoltaan kuin vanha 3650, mutta nyt ääni tuntuu aivan normaalilta. Pian siihen tottui.

  Näytön voi kääntää haluamaansa suuntaan ja selain, kuten muutkin ohjelmat toimivat siinä tilassa ilman ongelmia. Selain pystyy myös kutistamaan Operan tapaan koko sivuston näytön levyiseksi niin, että sivusuuntaista skrollausta ei tarvita.

  Office-softilla on tähän mennessä auenneet kaikki ne dokumentit joita sähköpostin mukana on tullut, ehkei aivan sen näköisenä kuin isolla ruudulla mutta luettavana kuitenkin. Mukana myös softat PowerPoint-tiedostojen ja pdf:ien lukuun. Nyt latasin juuri Adoben oman ppc-readerin, ja se toimii huomattavasti Clearvuen vakiosoftaa nopeammin.

  Akku riittää hyvin työpäivän omassa käytössäni (jatkuva gprs-yhteys sähköpostiin jos virta pda-puolella päällä, sammutettunakin 15 min välein, puheluita n. 1-2 h/pv ja ehkä 0,5-1 h pda-käyttöä). Sopivia kombinaatioita omalle käytölle voi varmasti laskea maahantuojan ilmoittamista akunkeston maksimiarvoista.

  Kamera toimii nopeasti, mutta hämärässä kuvista tulee rakeisia. Videot nauhoittuvat hyvin ja toistuvat QuickPlayerillä tietokoneessa.

  Synkronointi toimii mainiosti sekä piuhalla että kalenteri ja sähköposti OTA:na.

  Ehkä suurin ongelma on ollut laitteen käyttäminen usb-piuhan päässä olevana modeemina, se ei oikein luonnanut ja mahdollisesti joskus toimiessaankin vaatii liikaa nappulointia. Mutta bluetooth pelittää, joten sillä pärjää. Ja jos akku meinaa hyytyä ennen pc:tä, voi usb:tä käyttä lataukseen.

  Kaiken kaikkiaan hyvä kone, en vaihtaisi N9300:aan - no, ainoa vertailu jonka toistaiseksi olen tehnyt on koko. N on liian iso.
   

Jaa tämä viestiketju