HP ipaq H5550 Kokemukset ja kysymyksiä.

Keskustelu osiossa 'Datatuotteet', aloittaja jeesh, 15/2/04.

 1. jeesh Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  10/10/02
  Viestit:
  1649
  Tykkäykset:
  0
  Eli kokemuksia kaivattaisiin, varmaan 5450 kokemukset käyvät myös sillä kyseessä on suunnilleen sama laite.

  ELi onko hyvä? aika lavea kysymys mutta silti.
  Miten toimii, siis käytännössä, nettisurffaus? eli ideana olis hankkia kyseinen laite ja kytkeytyä himassa wlaniin pientä surffausta varten jne... Miten nettisivut näkyvät laitteella? Miten videoiden katselu? mediaplayer varmaan löytyy mutta toimiiko samalla tavalla kuin pc:llä, eli miten eri koodekin pyörivät? saako divx playerin, toimiiko streamaus kunnialla, eli vois kuunnella mp3 sia pc:n muistista kantoalueella. kauanko akku kestää?
  Onko hyvät kalenteriaominaisuudet?
   
 2. ebo Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  27/6/02
  Viestit:
  1500
  Tykkäykset:
  0
  Kysyit onko laite hyvä, joten vastaan +/- -pohjalta:

  + Bluetooth ja WLAN yhdessä
  + sormenjäljen lukija (tietoturvaa)
  + MMC-/SDID-muistikorttipaikka
  + laajennusliitäntä (esimerkiksi QWERTY-näppäimistölle tai CF-lukijalle, GPS-laitteille jne)
  + PPC 2003n ansiosta Bluetooth-käyttö toimii yleensä sujuvasti
  + PPC-softaa on laajasti saatavana

  - turhan iso ja raskas, yli 200 grammaa
  - akku ei kestä pitkään, käytöstä riippuen minulla 1-3 päivää
  - etenkin WLAN-käytössä laite kuumenee mielettömästi ja akku loppuu työpäivän sisällä
  - myös Bluetooth-käyttö vie paljon akkua
  - USB-telakka on 54xx- ja 55xx-malleissa hutera (voit synkata vaihtoehtoisesti Bluetoothin tai WLAN:n yli myös)

  Web-selailu

  Nettisurffaus toimii hyvin pääasiassa tekstipohjaisten sivujen kanssa. Minulla on aloitussivuna oma linkkilistani: http://lehto.net/pda-linkit/ . Pocket IE:ssä on toki "Fit to screen" -ominaisuus, mutta se ei ole yhtä hyvä kuin esmes P800/P900:n Operassa.

  Kuitenkin useimmat nettipankit, webmailit ym. palvelut toimivat aivan hyvin. Jos haluaa lisää "tehoa" web-selailuun, löytyy monia softavaihtoehtoja.

  * Virtual Display - kääntää näytön vaakasuuntaan:
  http://www.tietokone.fi/softa/tiedosto.asp?id=13015

  * Netfront for Pocket PC - monipuolisempi selain IE:n tilalle:
  http://www.tietokone.fi/softa/tiedosto.asp?id=12965

  Jos olet Soneran asiakas, kannattanee harkita Bluetooth- ja EDGE-kännykkää, kuten Nokia 6820 tai 6230, niin saat surffailuun kisää nopuetta Ipaqin kanssa.

  WLAN

  Kuten mainitsin, akku ei kestä kovin pitkää WLAN-käyttöä, mutta minä olen käyttänyt tätä siis kotona ja eri tilaisuuksissa langattomissa lähiverkoissa aivan hyvin. Käyttö on todella sujuvaa GPRS:ään verrattuna. Akkua säästää, jos et käytä WEP-salausta, koska se vaatii tietysti laitteelta laskentatahoa.

  Sellaista automatiikkaa en ole saanut toimimaan, että kotona/hotspoteissa toimisi WLAn ja muualla avaisi automaattisesti dialup-yhteyden kännykän kautta. Ehkä IPv6 ja Mobile IP joskus vielä tulevatkin. ;)

  Kevyt vaihtoehto: HP Ipaq H4150

  Jos haluat kevyemmän ja pienemmän laitteen, etkä tarvitse laajennuspaikkaa tai sormenjälkitunnistusta, HP Ipaq H4150 on noin 70 grammaa kevyempi, ja siinä on myös Bluetooth- ja WLAN-yhteydet. Softa on tietysti sama.

  Videoiden striimaus

  Media Player 9.0:lla voi katsoa videoita vain klikkaamalla linkkejä. GPRS-nopeuksilla ei juuri mistään videoista saa mitään irti, mutta WLAn-käytössä esmes tämäntasoiset striimit toimivat jo nykimättä: http://windowsmediamobile.theplatform.com/wifi.asp (muutama 300 kbit/s esimerkki).

  Olen asentanut PPC:hen myös RealOne Playerin, jolla esmes Ylen uutisten katselu onnistuu GPRS-yhteyksilläkin... joskus. Nokian UMTS-kännykällä toisto oli jo sujuvaa ilman videon pätkimistä.

  Muita kodekkeja en ole asennellut, koska videoiden katselussa PPC:llä ei minusta ole juuri mieltä. Akku loppuu nopeasti ja se on sitten pois hyötykäytöstä.

  Jotain DivX-tarjontaa näyttää Pocket PC:lle olevan:

  http://www.google.fi/search?q=Divx+codec+Pocket+PC

  Musiikin kuuntelu

  Ainakin WMA-musiikin kuuntelu WLANin yli strimattuna on toiminut minulla hyvin. Yleensä kuuntelen musiikkia SD-muistikortilta.

  Kalenteri

  Kalenteri on sangen hyvä, tässä on otsikko-, paikka-, aika-, status-, hälytysääni-, lisätieto- ja muut kentät kuten oikeassakin Outlookissa. Jos synkkaat tiedot esmes MS Outlookin kanssa, voit luottaa että pysyvät järjestyksessä.

  Muita sovelluksia

  Sähköpostiohjelma on parempi kuin PPC 2002:ssa, sillä nyt tähän saa useita IMAP4- tai POP3-tilejä käyttöön. Jos haluat sähköpostiliitteistä avata esmes MS Office -dokumentit, tarvitset erillisen softan. Pocket PC osaa avata Office-dokumentit vain Activesync-synkkausen ja -muunnoksen jälkeen. Itse käytän Clearvue Suitea: http://www.tietokone.fi/softa/tiedosto.asp?id=13023 .

  MSN Messenger toimii aika mainiosti: Kun lähden toimistolta, kulkevat pikaviestit kätevästi mukana. Softaan ei tarvitse laittaa muuta kuin sähköpostiosoite ja salasana, jonka jälkeen toimii hyvin. Tämä on helpoin näkemäni pikaviestitoteutus.

  t. tero

  P.S. Sorry typot, en ehtinyt nyt oikolukea.
   
 3. John Cooper

  John Cooper Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  4/11/02
  Viestit:
  2425
  Tykkäykset:
  0
  H4150:ssa on SD-korttipaikka, jota itse kutsuisin laajennusmahdollisuudeksi ;) Lisää H4150:sta HP:n sivuilta http://www.hp-expo.com/fi/fin/commercial/handhelds/fa174a.html.

  Akunkesto vakioakulla pari kolme päivää käytöstä riippuen, mutta wlan-käytössä virta hupenee varsin vauhdikkaasti. Onneksi tähän on saatavissa tehoakku (mikäli pitää pysyä pitkään reissussa/käyttää paljon wlania..)
   
 4. ebo Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  27/6/02
  Viestit:
  1500
  Tykkäykset:
  0
  Niin, tiedän kyllä, oli H4150 neljä viikkoa testissä juttua varten. Ilmaisin ilmeisesti laajennuspaikan vähän epäselvästi.

  H54xx:n ja H55xx:n laajennuspakkkaan saa esmes todella kätevän näppäimistön ja muita lisävarusteita, joita ei SDID-korttipaikkaan saa. Ja toisaalta minulla ainakin on muistikorttipaikka lähes aina käytössä... muistikortille.

  t. tero
   
 5. jeesh Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  10/10/02
  Viestit:
  1649
  Tykkäykset:
  0
  Kiitos ebo, erittäin hyvä kirjoitus, juuri tuota kaipasin, iso kiitos.

  Harkinnan alla on vielä kannettavan ja pda:n välillä, juu, kyllä, eihän niitä voi sillälailla verrata kun toinen on iso ja toinen on pieni ja käyttötarkoituksetkin ovat erilaisia.

  homma on vielä 50/50 vaiheessa joten juuri tuollaista "arvostelua" kaipasin.
   

Jaa tämä viestiketju