Mobiili.fi Hitaat Android-päivittäjät saattavat jatkossa saada Googlelta julkista sapiskaa

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 26/5/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2097
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]

  Android-alustan suurin vahvuus – mutta samalla myös riippakivi – on valmistajien ja laitteiden valtaisa määrä. Valikoimasta löytyy varmasti kaikille jotain, mutta samalla lukemattomat rinnakkaisversiot tekevät sopivan käyttökokemuksen löytämisestä haastavaa. Lisäksi valmistajien omat muokkaukset tekevät usein laitteiden päivittämisestä hidasta. Tämän ongelman korjaamiseen Googlella saattaa olla takataskussaan erityinen ase.

  Ajantasaisin päivityksiin ja tietoturvaan panostetaan Android-leirissä jatkuvasti enemmän. Monet valmistajat ovat esimerkiksi lähteneet mukaan säännöllisiin tietoturvapäivityksiin.

  Tästä huolimatta Androidin uusimmat versiot saapuvat käyttäjille hyvin vaihtelevasti. Valmistajasta ja laitteesta riippuen odotus voi kestää kuukausia.

  Bloombergin mukaan Googlen Android-pomo Hiroshi Lockheimer pitää tätä hajontaa ja hidasta päivitystahtia Androidin heikoimpana lenkkinä. Yhtiön suunnitelmia tuntevat lähteet ovatkin kertoneet, että Google ylläpitää listoja parhaiten ja huonoiten laitteensa ajantasalla pitävistä Android-valmistajista. Listaa on jo esitelty yhteistyökumppanien parissa ja nähtävästi Google harkitsee vakavasti listan julkaisemista. Tarkoituksena on luonnollisesti painostaa heikosti suoriutuvia nostamaan päivitystahtia kasvojen pelastamiseksi.

  Samalla Google pyrkii helpottamaan riippuvaisuutta suurista päivityksistä. Esimerkiksi osittaiset sovellusasennukset mahdollistava Instant Apps -uudistus tulee tarjolle myös vanhemmille käyttöjärjestelmäversioille.

  [​IMG]

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju