Hintakilpailu

Keskustelu osiossa 'Operaattorit', aloittaja Lemes Gond, 17/11/04.

 1. Lemes Gond Vieras

  0   0   0

  Mietin vaan tässä että mitenkä pitkälle operaattoreiden hintakilpailu on menossa..? Ollaanko kohta siinä tilanteessa että puhelut ovat täysin ilmaisia..mutta kuka sitten nettoaa asiakkaista mitään,kysyn vaan... Ja toiseksi ihmettelen soneran asiakkaista:miksi ihmiset ottavat soneran liittymiä,kun se on suomen kallein operaattori ja miksi ihmiset eivät vaihda soneralta pois..ihmetyttää todella.
   
 2. Kotkis Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  14/7/02
  Viestit:
  11124
  Tykkäykset:
  18
  Puhelinmalli:
  IPhone 5S
  No siinäpä sitä onkin pieni pää ihan pyörällä. Älä nyt yöunias noiden visaisten pulmien takia menetä.
   
 3. Erkkimerkki

  0   0   0

  Liittynyt:
  22/1/03
  Viestit:
  223
  Tykkäykset:
  0
  Miksi ihmeessä joku juo Coca Colaa, kun on olemassa halvempaa Rainbow Colaakin?
   
 4. lassej

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  174
  Tykkäykset:
  0
  Itseasiassa Coca Cola on monesti halvempaa kuin Rainbow cola.

  Harvasen viikonloppu joku hypermarketti kauppaa coca colaa n. litrahinnalla 40 -50 snt. Rainbow Colan litrahinta taas on melkoisen vakio jossain reilussa seitsemässäkymmenessä sentissä.

  Eli sen puoleen vähän ontuva vertaus.
   
 5. veppis

  veppis Supermoderaattori

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  9562
  Tykkäykset:
  347
  En tiedä missä sinä käyt ostoksilla, mut kyllä ainakin minun asuinpiirissäni Rainbow Cola on lähes aina halvempaa. Eri asia jos joku iso marketti käyttää Coca-Colaa sisäänveto/kampanjatuotteena ja myy sitä tappiolla.

  Sori OT. ;)
   
 6. Juzt Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  3   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  3136
  Tykkäykset:
  133
  Riita puoliksi ja Freeway Cola peliin... (joskin kyllä se Rainbow minunkin havaintojeni mukaan on lähes aina halvempaa).

  Pointti lienee kuitenkin että hinta ei ole se ainoa kilpailuvaltti, halvin ei ole aina (tai itseasiassa harvoin on) paras. Sonerasta nyt voisi mainita aspan, pidemmän tähtäimen luotettavuuden, (omasta mielestäni) parhaan verkon (kuuluvuus + tekniikat), palveluvalikoima, edustajien verkosto, hyvät kampanjatarjoukset (Euron sunnuntai mm.), DNA:han verrattuna GSM900 verkko myös riihimäeltä etelään (mikä on juna-GPRS käytössä oleellista) jne.

  Enpä tuosta Suomen kalleimmastakaan menisi sanomaan... riippuu toki käytöstä... onkos Elisalla vieläkään kunnon vastinetta Maxille, Minille tai Active Datalle? Olkoonkin että Tandem Aina plus on sentillä nokitettu Oneen nähden.
   
 7. Masteri Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  2/8/03
  Viestit:
  4574
  Tykkäykset:
  1
  Puhelinmalli:
  iphone4 16GB Black
  Taitaa Elisa olla kalleimmasta päästä operaattoreita. Mutta hintahan ei tosiaankaan ole aina se numero 1 kilpailuvaltti.
   
 8. Ammattilainen Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  20/6/02
  Viestit:
  4939
  Tykkäykset:
  26
  Riippuu ihan miten puhelinta käyttää. Itselläni esimerkiksi sunnuntai on sellainen päivä, etten halua puhua puhelimessa ollenkaan. Kilpailu on tosiaan kovaa nykyään ja aina täytyy olla valppaana...
   
 9. Masteri Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  2/8/03
  Viestit:
  4574
  Tykkäykset:
  1
  Puhelinmalli:
  iphone4 16GB Black
  Kyllä kovaa on ja kovenee...Heikot sortuu elon tiellä ;)
   
 10. Rasbelin

  Rasbelin Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  17/8/03
  Viestit:
  500
  Tykkäykset:
  20
  Tässä olen parin päivän ajan aprikoinut TV:n ja painomedian erilaisia pakettiliittymien mainoksia ja niiden painopistettä.

  Ensin Cubio Pack- ja Saunalahti Paketti-mainokset keskittyivät tuomaan esille sitä kuinka paljon puheaikaa oikein saa tiettyyn kiinteään hintaan. Sitten tuli DNA Onni, DNA Helmen hyvän startin jälkeen. Selvästi DNA Onni laittoi muiden pakat sekaisin, vaikka DNA Finlandin toimitusjohtaja Makkonen jo alkusyksystä sanoi DNA:n vielä tulevan takaisin markkinoille uusien pelisääntöjen mukaisesti. Nyt se on tapahtunut. Saunalahti ja Tele Finland ovat jo yrittäneet nokittaa Paketti Plus- ja Puhepaketti-mainosten minuuttihintojen korostamisella ja kuukausimaksun näkyvyyden vähentämisellä.

  Ahaa! Tehdään siis niin, että saadaan liittymä näyttämään halvemmalta kuin mitä se ehkä omassa käytössä on. Toki hinnata alkaen X niiden mainosten mukaan, mutta mainoksen katsoja kuitenkin huomaa sen 0,4XX-hinnan. Eli kikkailemalla tehdään liittymästä halvemman näköinen.

  Onko tällainen keinotekoinen hintakilpailu tervettä kehitystä? Ei. Palataan taas pikkupräntin viilaamiseen. Toki joillekin pakettiliittymät ovat halpoja ja hyviä ratkaisuja, mutta koska ne ovat vähän käyttävälle kalliita ja niiden kanssa tulee voida ennakoida oma käyttönsä, on minusta kuluttajien viilaamista linssiin minuuttihinnan korostaminen. Jos kuukausimaksu olisi selkeämmin esillä ja mainittu minuuttihinta olisi tyyliin "jos käytät koko X€/kk maksavan paketin, maksat vain 0,4xx€/min puheluistasi", niin peli olisi reilumpaa.

  Hintakilpailu on hyvä juttu, mutta ei näin. Itse olen yhä perinteisen laskutusmallin kannalla.
   
 11. lasselusse Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  22/3/04
  Viestit:
  205
  Tykkäykset:
  5
  Puhelinmalli:
  android cell
  ollaan nyt menty taas takaisin päin hinnoittelun yksinkertaisuudessa kun noita pakettiliittymien minuutteja ruvettiin rukkaamaan.

  nyt on selvästi alue jossa dna onni ei ole halvin johtuen kahdesta kolumbus paketista. tuokohan dna oman pakettinsa?
   
 12. RR

  0   0   0

  Liittynyt:
  12/11/04
  Viestit:
  16
  Tykkäykset:
  0
  Paitsi tämä onkin jo vanha tieto ;)
  Elisa vapaa-aika, puhelut ja tekstarit iltaisin/viikonloppuna elisan ja kolumbuksen liittymiin 0,03 €.

  Sonera on (toistaiseksi) yksin kallein operaattori.
   
 13. O.J. Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  9496
  Tykkäykset:
  108
  Ehkäpä samat ihmiset eivät autokauppaan mennessään osta sitä liikkeen halvinta autoa?
   
 14. J2EE

  0   0   0

  Liittynyt:
  15/11/04
  Viestit:
  456
  Tykkäykset:
  0
  Kaikille ihmisille (suurin osa) hinta ei ole edes tärkeä. Varmaan pienituloiset (kuten vaikkapa opiskelijat) seuraavat hintoja paljon aktiivisemmin kuin joku 40 vuotias työssäkäyvä perheenisä, jolle tärkeämpää on esim. se, miltä huoltoasemalta saa halvinta bensaa autoonsa. Toisaalta en kyllä itsekkään halua tankata JET asemalta bensaa vaikka se halvempaa onkin.

  Ja sen takia, että ihmiset (suurin osa heistä) eivät ole hintatietoisia on operaattorille kannattavampaa tuoda markkinoille aina uusi liittymätyyppi kuin alentaa vanhojen hintoja -> suurin osa ihmisistä ei edes viitsi vaihtaa liittymätyyppiään vaikka se vaihdos olisi ilmainen ja siihen riittäisi soitto aspaan.
   
 15. Suomen Huippu Vieras

  0   0   0

  Pirkka Colasta nyt puhumattakaan! Se on ainakin Utsjoella 30-40% halvempaa kuin Coca-Cola. Pirkka Cola on kaiken lisäksi käytännössä Finn Spring Colaa! Näinpä siis kenelläkään ei voi olla mitään järkevää syytä ostaa enää Coca-Colaa, ja sen ostajat ovat vähintäänkin öykkärimäisiä maanpettureita.
  http://www.finnspring.fi

  "Finn Spring -virvoitusjuomat valmistetaan huippumoderneilla tuotantovälineillä uudessa Lestijärven tehtaassamme. Näissä juomissa tuntuu 'perinteinen limonadin maku'."

  "Raikkaan, luonnon suodattaman pohjaveden pumppaamme virvoitusjuomiemme raaka-aineeksi Lestijärven hiekkamaasta. Alueen puhtaudesta kertoo se, että Lestijärvi on Suomen harvimpaan asuttu kunta Oulun eteläpuolella.

  Kunnioitamme luontoa kaikissa tuotantovaiheissa. Vesi, jolla pesemme virvoitusjuomapullot, lämmitetään uusiutuvalla raaka-aineella, pelleteillä. Virvoitusjuomiemme valmistuksessa toteutuvat perinteisyys, luonnon arvojen kunnioitus ja huippuosaaminen."

  (taisi mennä vähän off-topiikiksi)
   
 16. Suomen Huippu Vieras

  0   0   0

  Mitä väliä sillä on? Asiakas on aina oikeassa! No minusta on kyllä kummaa, kun ikinä ei olla tyytyväisiä. Valitetaan että UMTSit ja muut hömpät on ihan turhia, ja nyt kun operaattorit todellakin panostavat hintoihin ja asiakkaiden peruspalveluihin, huolestutaan siitä ettei riitä rahaa tulevaisuuden investointeihin.

  No luulenpa kuitenkin ettei operaattorit alenna hintoja liikaa. Paitsi jos ne on ihan tyhmiä, ja semmoiset operaattorit saakin sitten kärsiä. Nähtiinhän se jo Kolumbus K5:n ja Saunalahti Simppelin kamppailussa, että hintoja ei alennella holtittomasti. Muutamia senttejä alensivat vuorotellen, ja siihen se sitten jäi.
  He eivät tiedä vaihtoehdoista (ehkä joku mummo), heitä ei kiinnostaa mahdollisesti pieni säästö (mikäli ei käytä puhelinta paljon), tai heidän mielestään Sonera on vain paras (hih).
   
 17. Niki K

  0   0   0

  Liittynyt:
  30/9/04
  Viestit:
  92
  Tykkäykset:
  0
  Sinäänsä hyvä kommentti, että se pitää ihmeen hyvin paikkaansa. Olin edustamassa Finnetin tuotteita Osaava Nainen 2004 messuilla ja siellä suuri osa kävijöistä oli juuri näitä mummoiksi tituleeraamiasi ihmisiä. KAIKILLA näillä oli yksi yhteinen asia. He käyttivät joko sitä ensimmäistä "Ratiolinjahan minulla on sieltä 90-luvun alkupuolelta... ;))" tai sitten Sonera... Vaihtaa eivät halunneet mistään hinnasta. Suurin osa sanoi syyksi sen, että puhuvat niin vähän ja ovat tyytyväisiä nykyiseen hintatasoon. Asiassa on tietysti perääkin, jos kapula on vain hätätapauksia yms. varten, niin eipä hinnoilla niin väliä ole... Monia "vaihtorumba" myös pelottaa, vaikka tosiasiassa ko. toimenpiteessä ei ole mitään rumbaa. Sinäänsä huvittavaa, että rumbasta puhuneet ihmiset eivät ole koskaan liittymäänsä vaihtaneet. Eivät varmaan edes tiedä, kuinka helppoa ja vaivatonta se (parhaimmillaan) nykyään on.
   
 18. deri

  0   0   0

  Liittynyt:
  8/10/04
  Viestit:
  218
  Tykkäykset:
  0
  Mitä vikaa Jet-bensassa?
   
 19. SYS 49152 Vieras

  0   0   0

  Jos se "vika" on hinnassa? ;D
   
 20. deri

  0   0   0

  Liittynyt:
  8/10/04
  Viestit:
  218
  Tykkäykset:
  0
  Liian halpaa?

  Täällä päin ei jet -asemia ole, mutta vaasassa olen jetillä tankannut ja siellä se hinta minusta oli halpa.
   

Jaa tämä viestiketju