Hintakilpailu spekulointi.

Keskustelu osiossa 'Operaattorit', aloittaja Celleri, 9/7/05.

 1. Celleri

  0   0   0

  Liittynyt:
  13/8/04
  Viestit:
  903
  Tykkäykset:
  5
  Ja ennen kuin kukaan pabuaani ehtii urputtamaan että taasko uusi topic niin täällä voimme rauhassa keskutella miksi, miten jäljelle jäävät operaattorit voisivat hinata hinnat ylös. Ja pysytään niissä muissa topiceissa edes vähän linjalla.
  ***

  Omasta mielestäni ei noita hintoja kukaan pysty tuosta nostamaan perusteettomasti. Helpointa on siirtää suomessa nykytilanteesta asiakkaat siihen että myydään liittymiä joihin kuuluu puhelin ja hinnat korkeat.

  Onni, Netto, K1 jne. liittymien uusmyynti lopetetaan täysin ja näin saadaan pikkuhiljaa asiakkaat kytkyliittymien kautta siirrettyä kalliiden puheluiden pariin. Itse olen kyllä huomattavan varovaisella kannalla liikkeellä kun tuo uudistus tulee.

  Tässä yksi näkökulma miten asian voisi hoitaa. Tietysti se että riittääkö tämä tulojen nopeaan korottamiseen hinnoilla vai keksitäänkö jotain radiakaalimpaa.
   
 2. yepp

  yepp Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  32   0   0

  Liittynyt:
  30/10/03
  Viestit:
  2100
  Tykkäykset:
  68
  Puhelinmalli:
  Samsung galaxy S8+
  Itse en kyllä näe mitään syytä että halpis operaattori "lopetettaisiin" ja ei saisi ku vaan jotain 20c/min liittymiä Elisalta ja Soneralta.
   
 3. sipuli Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  28/8/04
  Viestit:
  575
  Tykkäykset:
  8
  No ajatellaan vaikkapa Cubion tai vastaavien tilannetta. Eli Cubio voi nykyisillä vuokrilla tarjota 0,065-hintaisia liittymiä ja se on oletettavasti kohtuullisen järkevää liiketoimintaa (?). Oletus perustuu ihan siihen, että yksikään Suomen operaattori tuskin kovin pitkään myy rökäletappiolla, eli ainakaan kaikkien operaattoreiden omistajat eivät kovin pitkään halua harrastaa hyväntekeväisyyttä.

  Saunan myynti tuskin voi mitenkään vaikuttaa verkonvuokrauksen hintaan. Eli ns. halpaoperaattorit voinevat tällä oletuksella edelleen vuokrata verkkoja nykyisellä hintatasolla. Jos SaunaLumbus, Tele ja Dna yhteistuumin hilaisivat hintoja vaikkapa 0,10-tasolle, niin johan alkaisi Cubio olla houkutteleva vaihtoehto.

  Eli luulen, että kytkyillä voisi saada hintatasoa nostettua, mutta eiköhän edelleen verkkojen, laitteiden ja myyjien suuri tarjonta pidä huolen siitä ettei kukaan revi ylisuuria katteita.
   
 4. rasanttu

  rasanttu Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  2089
  Tykkäykset:
  12
  Kyllä ala on edelleen kannattava, törkeä rahastus on vaan mennyttä aikaa ja nyt palveluiden laatu ja hinta alkavat kohdata toisensa.
   
 5. Anonymous

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  0
  Tykkäykset:
  1
  Itse asiassa noilla Cubioilla ja vastaavilla ei ole mitään merkitystä tämän asian kannalta. Muutama kymmentuhatta littymää sinne tai tänne... so what?
  Jos kolme suurta päättää nostaa hintoja, niin silloin ne nousevat ... ja nuo Cubiot nostavat myöskin hintojaan. Ja verkkovuokrat seuraavat muuta hintatasoa ihan kiltisti ... tärkein homma, hintahäiriköiden keulakuva ja johtaja on siististi imaistu yhteen suureen ja hiljalleen haudattu. Hiekkalaatikko on nätisti kolmen kovan komennossa ja uusia leikkijöitä päästetään vaan vähän reunalta katsomaan.....
   
 6. rasanttu

  rasanttu Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  2089
  Tykkäykset:
  12
  Tutustu Viestintäviraston ohjeistuksiin mobiiliverkoissa toimimisesta, vuokrauksesta + hinnoittelusta ja lopeta itse tuo hiekkalaatikolta kurkistelu. EI NE operaattorit voi nostella verkkojen tai puheluiden hintoja yhteisellä päätöksellä. Se on hintakartelli. Ja perusteita hintojen nostolle ei ole.
   
 7. Anonymous

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  0
  Tykkäykset:
  1
  Perusteita hintojen nostamiselle on tehty viimeisen puolentoista vuoden ajan parkumalla miten ruvelle ja kannattamattomaksi ala on kilpailtu ja miten epätervettä nykyinen hinnoittelu on. Kannattaa välillä vilkaista noita tiedotusvälineitä.... jopa viestintävirastossa on alettu uskomaan tähän hintahokemaan ja uskotaankin tätä nykyä....
  Ja sehän menee vuoden sisään nähtäväksi, nousevatko hinnat vai eivät. Mikään ei ole sen yksinkertaisempaa kuin odotella ja katsoa.... turha tästä on kiistellä, kaikki sen tulemme vuoden sisään näkemään puhelinlaskuissamme.

  Hehe .. eikai nekään tyhmiä ole, ei ole eikä tule mitään yhteistä päätöstä vaan kaikki nostavat yksitellen perusteena kustannustason nousu tms......

  ja ettei tämä ihan liian totiseksi menisi:
  http://palsta.saunalahti.fi/index.php/topic,3172.msg20567.html#msg20567
   
 8. Sami Koskinen

  0   0   0

  Liittynyt:
  14/4/05
  Viestit:
  6
  Tykkäykset:
  0
  Kolumbus ja Tele Finland olivat vain Soneran ja Elisan vastaiskuja Saunalahdelle. Sonera ja Elisa toteuttavat tietynlaista harmoniaa hinnoitteluissaan ja luultavasti Kolumbus ja Tele Finland tulevat näkemään loppunsa aivan kohta. Halpisliittymien uusmyynti loppuu heti ja entisiä Saunalahden, Kolumbuksen ja Telen asiakkaita tullaan erilaisilla verukkeilla siirtämään kalliimpien hintojen pariin, lisäillään jotain ihme palvelulisiä hintoihin pikku hiljaa ja pakotetaan vaihtamaan esim. 66snt-liittymien asiakkaat johonkin Aina Plussaan tai Sonera Oneen.
  Laajakaistamarkkinoilla ei enää nopeuksien nostoa tapahdu, hinnat jämähtävät entiseensä - kyllähän Saunalahti piristi adsl-markkinoitakin.
  Näin käy kun ainoa hinta- ja laajakaistamarkkinoilla nopeushäirikkö on poissa - jäljelle jää vain Soneran ja Elisan pyhä liitto. 2010 maksamme puheluista 20 senttiä minuutilta, käytämme vielä pääasiassa gsm:ää ja nettiyhteytenäkin on kivikautinen ja kallis adsl.
  Telealalla koko kilpailun aikakausi on nyt ohi, halvat tuotteet lakkautetaan. Saunalahti oli ainoa joka uskalsi tehdä asiakkaan olosta paremman. No, jäähän vielä kaikki dna:t ja Cubiot, mutta eihän näillä ole oikeasti mitään rahkeita.
   
 9. Anonymous

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  0
  Tykkäykset:
  1
  Ja turha on vedota tuohon viestintälakiin ja sen pykälään 84:
  Eli käytännössä tuo on yhtä leveää kuin pitkääkin ja teleyrityksellä on melkoisesti pelivaraa tuossa hinoittelussaan. Toista kertaa ei varmasti erehdytä noissa vuokrissa samalla lailla kuin tapaus Saunalahdessa.... eiköhän verkko-operaattorit oppineet kerrasta tämänkin asian.
   
 10. Anonymous

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  0
  Tykkäykset:
  1
  Lisätään tähän vielä (lukekaa ajatuksella tämän aamuista Hesaria):

  Matti Vilkkula:
  Matti Makkonen:
  Eikö tuo riitä, pitääkö ihan suoraan sanoa, että tulemme korottamaan hintoja kun kukaan ei enää häiriköi hintojen kanssa ...
   
 11. sipuli Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  28/8/04
  Viestit:
  575
  Tykkäykset:
  8
  Niin no, Cubioiden houkuttelevuushan riippuu ihan siitä, paljonko edullisemmin "cubiot" pystyvät myymään. Ihan niinkuin Sauna houkutteli minut asiakkaakseen kilpailukykyisillä hinnoilla, toisin sanottuna Lanka-liittymällä. Ja taas muut ovat houkutelleet hyvillä tarjouksilla kuten Kolumbus 0,069-liittymällä ja 150e puheajalla jne. Ja jos muut nostavat hintojaan ja Cubiot pystyvät pitämään nykyisen tason, varmasti alkaa tulla houkuttelevammaksi kuin "isot".

  Aikoinaan oli vain yksi ja muita ei päästetty edes reunalle. Ja sitten oli kaksi. Ja nyt kolme. Enkä tarkoita että kenelläkään olisi tällä hetkellä suurta intressiä tunkea kuumille markkinoille, mutta jos "kolme kovaa" alkavat rahastaa "ylihintaa", markkinoista tulee taas houkuttelevammat.

  Taatusti jokainen yrittää nostaa hintoja, mutta en usko että kukaan oikeasti onnistuu. Mutta syksy näyttää. Nautitaan nyt näistä hinnoista.
   
 12. Juzt Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  3   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  3136
  Tykkäykset:
  133
  Eikös ne ole lähinnä palveluoperaattorit kun ovat ulisseet, en verkko operaattoreilta ole mitään hirveää itkua kuullut.

  En oikeasti jaksa uskoa että hinnat nousevat (merkittävästi) tämän myötä, lasku toki luultavasti pysähtyy joksikin aikaa.
   
 13. MetalMama

  0   0   0

  Liittynyt:
  5/4/05
  Viestit:
  59
  Tykkäykset:
  0
  Musta tuntuu että koko historiansa ajan kaikki operaattorit on kitisseet ettei hintoja voi enää alentaa ja että hinnoilla ei enää kilpailla.

  Silti se jatkuu vaan...

  Mitä Saunalahden "piristysruiskeeseen" tulee niin kyllä niitä ruiskeita varmaan tulee jatkossakin. Heti jos joku haistaa että täällä kotomaassamme on otollinen markkinarako tulee varmasti ilmestymään uusia halpaoperaattoreita. Se on sitten eri juttu miten kauan ne pysyy hengissä.

  Saisivat nyt sitten tosiaan kilpailla niillä palveluilla. Esim. selkeä hinnoittelu on jo palvelu sinänsä, ja varmaan yks syy miksi ihmiset "lankeaa" halpisliittymiin on se että niissä on (yleensä) aina yksi hinta. Mua ainakin ihmetyttää tämä hinnoittelu, jossa taksa muuttuu sen mukaan löikö kello just 02.57 ja paistaako kuu vai mies kananmunia. Tai soitetaanko seisten, istualtaan, vai kesken juoksun ja klenkaten.
   
 14. lemon Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  1477
  Tykkäykset:
  0
  Tuo kuvaa erittäin hyvin tilannetta joka on ollut markkinoilla. Edelleenkään kaikkien nuppiin ei mahdu se mitä EU on ajannu. Verkot ja palvelut loppukäyttäjille on tapahduttava eri yritysten kautta. Edelleenkin saa sellaisen kuvat että verkko ja palvelun tuottaja loppukäyttäjälle on sama yritys ja yrityksillä on yhteinen kassa. Kun toisella menee huonosto voi toinen käyttää toisen kassaa vapaasti.

  Sekä sitä ihmetellään miksi itselle ei saa vuokrata verkkoa alle nimellishinnan ja kyniä huomattavasti ylimääräsitä muilta. Tilanne on vähän sama kuin kaupunki kilpailuttaisi julkisen liikenteen. Ehtona on vain se että kaupunginliikenneyhtiö saa käyttää vaapasti katsomiaan ajoneuvoja (rajaton valinta busseille), niin että ne ovat kunnossa, hoitavat polttoaine ja muut kulut veroineen. Muut kilailijat saavat sitten käyttä korkeintaan 8 hengen minibusseja ellei toisin määrätä. Kuitenkin valtaosa määräyksistä tulee koskemaan niin että vuorot on ajettava tavallisella 5 hengen autolla ja hiljaissimat reitit sitten 2 hengen miniautoilla. Kustannuksia sitten keksitään vaikka mitä. Tietullit, autot pitää maksaa samaan aikaa sekä suoraan rahoitusyhtiöön ja kaupungille. Sekä näiden lisäksi pitää vielä maksaa autojen käyttökulut ja siitä kun kaupungin omat autot ovat varikolla niiden hoitokulut. Tietysti valtaosa lipputuloista täytyy myös tilittää 125% kaupungille, jotta saadaan katettua laskenta ja tiliöintikulut. Tätäkö se reilu kilpailu on?

  Käsittääkseni Saunalahti nimenomaan itkee sen perään, kun itse ei saa verkkoa samaan hintaan kuin verkkoyhtion oman konsernin palveluntuottaja. Makkosen mieletä se on väärin että kaikille pitäisi tarjota verkkoa yhtälaisin ehdoin. Sekä se on väärin, jos kilpailija pystyy toimimaan edullisemmin eikä rahoitusta saa hakea verkkopuolelta palveluoperaattorille.

  Valitettavasti tässä verkkoasiassa otetaan askel taaksepäin ja paluu 90 -luvun ummehtuneeseen riistoideaan.
   
 15. Juzt Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  3   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  3136
  Tykkäykset:
  133
  Toisaalta on ihan ymmärrettävää että hinnoittelulla halutaan ohjata puheluja hiljaisempiin kellonaikoihin, ja vähentää näin verkon kuormitusta. Kapasiteettiä on koko päivän saman verran, mutta klo. 02.57 käyttöä on niin vähän että ylimäärästä kapaa voi myydä sitten vaikka vähän halvemmalla.

  Toisaalta toiseen operaattoriin soittaminen on kalliimpaa kustannuksiltaan (terminointimaksut), joten taas ihan perusteltua että vaikuttaa hinnoitteluun, eli ei nuo mistään päästä revittyjä yleensä ole nuo hinnoitteluajat.

  Toki tasahinnoittelu on toisaalta selkeää, muttei silti läheskään kaikille paras vaihtoehto (allekirjoittanut mukaanlukien). Oma lukunsa on sitten Soneran ulkomaanhinnaston mukainen "kaikki kalleimman hinnalla" tasahinnoittelu, joillekin vain tasahinnoittelu = halpa, ja tätä käytetään hyväksi. Muistaakseni täällä foorumillakin oli joku jonka mielestä on parempi selkeyden vuoksi maksaa kaikista puheluista 13snt/min, kuin 3,9-12,9snt minuutti operaattorista ja ajankohdasta riippuen...
   
 16. yellow Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  6/8/02
  Viestit:
  2919
  Tykkäykset:
  0
  Ihan näin lohduttomaan tilanteeseen en usko. Paluuta aivan entisen kaltaiseen tilanteeseen ei enää ole number portabilityn vuoksi. En usko, että kaikki kolme toimijaa tyytyvät nykyiseen markkinaosuuteensa. Kilpailu asiakkaista tulee jatkumaan. Hintojen lasku(vauhti) varmasti pysähtyy ja toivottavasti kilpailu siirtyy ainakin osittain palvelujen suuntaan. Hirveätä katsottavaa tämä nykyinen operaattoreiden palvelutaso suomessa. Jos vertaa esim Soneran ja Three UK:n tarjoamia palveluita, niin itku meinaa tulla.
   
 17. Anonymous

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  0
  Tykkäykset:
  1
  Ei kai kukaan oikeasti usko, että mentäisiin siihen takavuosien Radiolinja/Tele riistokauteen, mutta kyllä hinnat korjaantuvat ylöspäin. Ja tuo Number portability, se saadaan kuriin juuri tuolla kytkykaupalla ... paljonko luulet numeron siirtoja tapahtuvan UK:ssa, Saksassa, tai Hollannissa (muutama esimerkki) .... valitettava maailmalla todettu tosiasia on, että juuri tämä operaattorilta toiselle vaeltava porukka on sitä, joka ensimmäisenä tartuu noihin "hienoihin" tarjouksiin: Tee hyvä sopimus, saat hienon puhelimen ja puheaikaa sekä tekstareita .... ja jengihän tekee. Harvempi ymmärtää sitä pienellä painettua tekstiä jossa kerrotaan paljonko ylittävät minuutit, tekstarit ja soitot lankapuhelimeen/toisen operaattorin verkkoon loppujen lopuksi maksavat ... kannattaa käydä vaikka lukaisemassa vaikkapa noiden Englantilaisten operaattorien tarjouksia ... ja yrittää hahmottaa mikä onkaan se lopullinen hinta/puhelu.... Ei ole ihan yksinkertaista.
  Harvempi täälläkään kirjoittava todella kykenee näkemään tuon kytkykaupan ihan oikeita vaikutuksia. Teleoperaattorit kyllä tietävät, ja siksi juuri Finnetillekin tuli vallan pirunmoinen kiire saada 3G verkkonsa pystyyn ennen kytkykaupan alkua ... lähdössä myöhästyneet eivät markkinaosuuksilla juhli.
  Onko kukaan ajatellut miksiköhän juuri noista kytkykauppamaista puuttuvat tuollaiset Sauniksen kaltaiset isohkot virtuaali/palveluoperaattorit ... mikähän mahtaa olla syynä, vaikka samat EU:n direktiivit sielläkin määräävät kilpailusta ja kilpailulainsäädöstä kuin täälläkin. Miksiköhän niissä maissa ei ole hintahäirikköjä, vaikka kartellit ovat vielä tiukemmin valvottuina kuin täällä kotosuomessamme ....
  Ja sitten voisi vaikka ajatella, olisivatko meidänkin operaatorimme alkaneet ajatella samoja asioita, eli kuinka kerätä rahaa itselle eikä pääsääntöisesti yrittää torpata toisen operaattorin businessta....
   
 18. yellow Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  6/8/02
  Viestit:
  2919
  Tykkäykset:
  0
  Ei saada. Number portability on paljon käytetty myös UK:ssa. Toki niitä tapahtuu vähemmän kuin Suomessa, missä asia on vielä varsin tuore. Kytkykaupalla kuluttaja saadaan sitoutumaan, mutta vain hetkeksi.

  Käy katsomassa vaikka Three UK:n hinnoittelu. Ei se niin vaikeata ole. Nykyään myös muut pääoperaattorit ovat yksinkertaistaneet hinnoittelua UK:ssa.

  Kukaan ei voi tietää niitä varmasti. Suomalaiset operaattorit eivät ainakaan. Aliarvioivat täysin number portabilityn vaikutukset. En usko, että heillä kykyä ennustaa tätäkään. Varsinkin kun meille tulevat säännöt näyttävät poikkeavan muiden maiden järjestelmistä. Kuluttaja on lisäksi täysin arvaamaton.

  Kyllä niitä on sielläkin (Telmore, Virgin jne). Ota huomioon, että monessa maassa prepaid asiakkaiden osuus on erittäin suuri (esim Italia). Heitähän ei kytkykaupalla saada "kuriin".
   
 19. Anonymous

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  0
  Tykkäykset:
  1
  Niin, ihan malliksi tuossa sinun mallimaassasi (UK) jossa numeron siirto ja virtuaalioperaatorit toimivat ja "kilpailevat hintoja alas", kuten annat ymmärtää. Esimerkiksi vakkapa 3UK:n tavallinen liittymä sieltä halvimmasta päästä:
  http://threestore.three.co.uk/plans.aspx/
  tuolta voi tarkistaa jos allaoleva tuntuu hurjalta:

  12kk sopimus, kuukausiveloitus £15 (=reilut 21€)
  lankapuhelimiin 3UK:n alueella 0.145€ ja ulkopuolelle 0.21€
  3UK:n matkapuhelimiin 0.073€ ja muihin verkkoihin 0.36€
  vastaajaan 0.073, tekstarit 0.145€ ja kuvaviestit 0.36€
  ja videopuhelut 0.29€

  Ja todella tämä on ko. operaattorin halvin 12kk sopimus (Videotalk100) eikä siihen ole edes kytketty puhelinta....

  Mitähän tähän sanoisi.... NO ELÄMÄ ON!

  Ja sitten kykettynä Nokia 6680 puhelimeen (18kk) ...ensin on halpaa, mutta pommi pamahtaa 6kk jälkeen jolloin kk maksu nousee 25.5 ekestä 51 ekeen .... eikä kuluttaja ilman sakkoja saa sopimustaan puretuksi alle tuon 18kk...

  no nyt se ELÄMÄ TODELLA ON....

  ja tämä ihanuushan se kangastelee näiden kotomaistenkin operaattorien unelmissa. Alkaisi tuo operaattoribusiness kannattaa kummasti.....
   
 20. sipuli Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  28/8/04
  Viestit:
  575
  Tykkäykset:
  8
  Niin no riippuu mihin vertaa. Ohessa kolme pakettia, jotka kannustavat ostamaan uusia luureja, niinhän kytkykaupalla halutaan:

  Carphone Warehouse myy seuraavaa SE k750i pakettia osoitteessa http://www.carphonewarehouse.com/co...play?S=30&PN=MONTHLY&filter_partModel=SEK750I

  Vodafone Anytime 275 sisältää 275 min joka suuntaan mihin aikaan tahansa, vuoden sopimus. Arvioituna oma käyttöni:
  luuri SE k750i 0£
  perusmaksut 12*35 £ = 420£
  puhelut: 200-250 min/kk = 0£
  sms:t 100 sms/vuosi *0,12$ = 12£
  gprs 1 mt/kk * 12 * 2,35£/mt = 28£
  tekee 488 £ vuodessa eli noin 700e

  Suomen 0,069-hinnoilla:
  luuri SE k750i 400e
  perusmaksut 0,66e * 12= 7,9e
  puhelut ja smst samalla arviolla (225 min*12kk + 100 sms) *0,069 = 193e
  gprs 1mt/kk * 12 * 1,50 = 18e

  eli noin 720 e/vuosi. Siis käytännössä sama hinta, jos ostaa uuden hyvän luurin. Jos puhuu vanhoilla rotiskoilla niin toki Suomen hinnat ovat huomattavasti halvempia.

  -----------------
  Vähemmän käyttävälle ja halvempaa luuria hakevalle
  http://www.carphonewarehouse.com/co...play?S=30&PN=MONTHLY&filter_partModel=NOK2650

  Nokia 2650 Anytime 125, sisältää 125 min/kk kaikkiin suuntiin ja 6kk kuukausimaksu 0£:
  Luuri 0£
  kuukausimaksut 6*0£ ja 6*25£ = 150
  puhelut 100 min/kk = 0
  smst 50/vuosi = 6£
  yhteensä siis 156£ vuosi = 223 egeä.

  Suomessa
  luuri 100e
  perusmaksut 0,66e * 12= 7,9e
  puhelut ja smst 1200 min + 50 sms *0,069 = 86e
  eli 194e, siis 20e vähemmän kuin Priteissä.

  ------------------------

  Ja vielä 3g- luuria erikoistarjouksessa: Nokia 6680:
  http://www.carphonewarehouse.com/co...MONTHLY.PMOFFER1&origin=SPECIALOFFER&tabname=
  6680 luuri 0£
  Vuoden maksut 6*4,99 + 6*30 = 210£
  puhelut: max 500min kaikkiin suuntiin = 0£
  smst 100 sis kk-maksuun (oletetaan 50/kk) = 0£
  yhteensä 210 puntaa, 301 euroa!!!!!!!! jos nyt oikein tulkitsin.

  Suomessa
  6680 Puhelinkioski 545e
  vuoden kk-maksut 0,66e * 12= 7,9e
  Puhelut 500 min paketti 17,90 * 12 = 215
  smst esim 50-paketti 2*12 = 24
  yhteensä 790e.


  Eli toki siellä operaattorit myy hyvin eri hintaisia paketteja, vertailu on tuskaisen vaikeata ja kytkykauppa kannustaa ostamaan vuoden välein uuden luurin.
   

Jaa tämä viestiketju