Mobiili.fi HERE sanoo hyvästit Nokialle

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 8/12/15.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2183
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]Kesän ja syksyn pitkä huhumylly sai elokuussa päätöksensä, kun Nokia ilmoitti myyvänsä HERE-liiketoimintansa. Kolmen autovalmistajan yhteenliittymälle siirtynyt HERE suuntaa uusimmassa blogikirjoituksessaan katseensa tulevaisuuteen.

  Eilen julkaistussa tekstissä HERE sanoo virallisesti hyvästit Nokialle. Noin 6500 työntekijän firman uudet omistajat ovat Audi AG, BMW Group ja Daimler AG.

  Kolmen autonvalmistajan tukemana HERE uskoo voivansa kasvaa ja kehittää todellisia tulevaisuuden karttapalveluita. Eräs näkymä kuvaa lähes reaaliaikaista ja tarkkuudeltaan hyvin yksityiskohtaista karttaa, jollaiselle perinteisessä karttapalvelussa ei välttämättä ole käyttöä, mutta josta esimerkiksi itse-ajavat autot ja muut koneet voisivat hyötyä. ”Kartta kehittyy eläväksi tosimaailman kuvaukseksi, tarjoten meille kunakin sekuntina näkymän kaupungeista ja tieverkostoista”, HERE-johtaja Sean Fernback selittää.

  Tällä hetkellä HERE-kartat saavat datansa esimerkiksi 3D-kartoittavista autoista ja monista dynaamisista lähteistä. Jatkossa yhtiö haluaa kuitenkin hyödyntää nimettömäksi muutettua käyttäjädataa. Ensimmäisiksi tietolähteiksi suunnitellaan Audin, BMW:n ja Daimlerin autoja. Näitä seuraamalla HERE uskoo kiihdyttävänsä seuraavan sukupolven karttojen – ja sitä myötä itsenäisten autojen – kehitystä.

  Nokia ilmoitti HEREn myynnistä elokuun alussa. Velattomaksi kauppahinnaksi muodostui 2,8 miljardia euroa.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju