Mobiili.fi Helsinkiläinen 10-vuotias Jani nappasi 10 000 dollarin palkkion Instagramilta – liian nuori...

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 4/5/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2125
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]

  Helsinkiläinen 10-vuotias Jani on onnistunut niittämään mainetta ja kunniaa useita ulkomaisia uutissivustoja myöden, kun hän löysi Instagramista haavoittuvuuden, kertoi siitä Instagramille ja pokkasi 10 000 dollarin eli reilun 9000 euron palkkion.

  Iltalehti uutisoi Instagram-haavoittuvuuden löytäneestä Janista eilen tiistaina. Tietoturvasta kiinnostunut Jani huomasi maaliskuussa, että voi haittakoodilla poistaa ihmisten kommentteja Instagram-kuvista. Hän laittoi aiheesta sähköpostia Instagramille, joka vastasi pari päivää myöhemmin, että haavoittuvuus on paikattu, ja ”bug bounty” -ohjelmansa puitteissa palkitsi Janin 10 000 dollarin palkkiolla.

  Kyseessä ei ollut suinkaan ensimmäinen haavoittuvuus, jonka Jani on jostain palvelusta löytänyt, mutta ensimmäistä kertaa hänet palkittiin löydöksen ilmoittamisesta. Palkkiorahoilla Jani aikoo ostaa uuden polkupyörän ja jalkapallon, ja mielessä siintää tulevaisuus tietoturva-asiantuntijana.

  Janin tarinasta ovat kiinnostuneet paitsi tietoturvayhtiöt, myös isot ulkomaiset uutissivustot. Aiheesta uutisoi muun muassa Forbes, ja esimerkiksi Gizmodo sekä Engadget mainitsivat hauskana yksityiskohtana sen, että Jani on vielä muutaman vuoden liian nuori edes liittyäkseen Instagramiin.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju