HELP!!! Kadonneen matkapuhelimen etsiminen

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelimet', aloittaja Jarzza, 19/2/08.

 1. Jarzza

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/2/08
  Viestit:
  6
  Tykkäykset:
  0
  Perheen pienimmäinen piilotti kotiin iskän kännykän ja nyt tarvittaisiin apua, miten kännykän olinpaikan voisi jotenkin tunnistaa.

  Pieneltä tuntuva ongelma, mutta kun kyseessä on kallis työpuhelin kaikkine asiakkaiden puhelinnumeroineen ja koti on kaksikerroksinen iso omakotitalo. Koko talo on käännetty kahteen kertaan ympäri, mutta ei löydy. Mahdotonta ei ole sekään, että neiti piilotti puhelimen jonnekin pihamaalle. Jos pystyisi edes onkimaan selville, missä huoneessa tai missä osassa taloa/pihamaata puhelin on, etsiminen olisi huomattavasti helpompaa.

  Voisiko Bluetoothia käyttää jotenkin hyödyksi, vaikka se ei ole puhelimessa aktivoitu ?? Puhelin on äänettömällä, mutta virta päällä. Entä jos akku on jo loppu ?. Lueskelin viime viikolla sanomalehteä jossa oli artikkeli kadonneiden ihmisten etsimisestä. Joku matkapuhelinexpertti sanoi ko. jutussa, että matkapuhelimen sijainnin voi paljastaa, vaikka virrat on pois tai akku loppu. Miten tuo käytännössä tapahtuu ????? Jos löytyisi sopivan herkkä ja huonosti häiriösuojattu radio, sitä voisi kai jotenkin hyödyntää.
   
 2. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Juu, metallinpaljastimella.
  Jos luurin voi soittaa, eli siis ei akku loppu, niin kyllä pörinä kertoo onko luuri lähellä, toki kannattaa huomioida jos soittaa toisella kännykällä niin sekin aiheuttaa niitä pörinöitä huonoon radioon/johonkin muuhun.
   
 3. Jarzza

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/2/08
  Viestit:
  6
  Tykkäykset:
  0
  Juttelin tuosta virrattoman matkapuhelimen etsimisestä paikallisen kännykkäkauppiaankin kanssa. Hänkin tiesi, että se on mahdollista ja arveli sen liittyvän jotenkin kännykköiden "varmistusparistoon". Tarkemmasta tekniikasta hänelläkään ei ollut kyllä hajua.

  Tässä vaiheessa kännykässä luulisi kuitenkin olevan virtaa, joten radiohäiriöt voisivat olla yksi keino jos löytyy sopivan herkkä käsiradio.

  Jossain tietoturvajutussa oli varoituksia siitä, että kännykän "pakottaminen" bluetooth-yhteyteen on käytännössä aika helppoa. Miten tuokin mahtaa käytännössä tapahtua ???
   
 4. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Justo joo, Trollaatko?
  ei pidä kaikkea uskoa mitä sanotaan. laite toki suurimmksiosaksi sammutetaan ennenkuin akku on aivan loppu, käymään jää lähinnä realiaika kelloa jne, radiopuolta ei voi jättää päälle, sen estävät jo tietyt turvatekijät, eikä siihen olisi edes virtaa ja jos olisi niin akku tyhjenisi niistä vähistäkin ja voisi vaurioitua.

  Jos tietoturva vaatimukset ovat tarpeeksi kovat, ei luoteta matkapuhelimeen, koska laite voidaan toki tehdä sellaiseksi että se on muka sammutettu. sillä nyt ei ole mitään tekemistä tämän asian kanssa.

  Verkossa voi olla tieto missä päin luuri on ollut viimeksi verkossa, mutta ilmeisesti tässä tapauksessa se tarkoittaisi lähinnä sitä onko luuri siinä kaupunginosassa missä sen kuvittelet olevan vai ei. Parhaimmillaankin tarkkuus ei riittäisi sitä löytämään suurehkoltkaan tontilta.

  Lyhyeltä etäisyydeltä voi toki nuuskia prosessorin ym. elektroniikan häiriösäteilyitä...
   
 5. Jarzza

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/2/08
  Viestit:
  6
  Tykkäykset:
  0
  No joo. Ihan totta, että kännykkätekniikasta tietämättömänä on vaikea tunnistaa faktatietoa ja mutujuttuja. Tässä aamun kuluessa olen selaillut kotimaisia ja ulkomaisia tekniikkapalstoja ja samasta aiheesta on hyvin erilaisia ja ristiriitaisia juttuja. Jollain erittäin luotettavalta vaikuttavalla palstalla annettiin käänteiseksi tietoturvaohjeeksi, että mikäli henkilö haluaa olla 100% luotettavasti "piilossa", kännykästä on poistettava sekä akku että sim-kortti. Samoin sanottiin, että kaikkien uudehkojen, alle 5v vanhojen puhelimien paikannus on mahdollista vaikka puhelimesta olisivat virrat pois.

  Mutta sepä siitä aiheesta. Ilmeisesti akuttoman puhelimen paikannus ei ole mahdollista, vaikka toisin väitetään.

  Onneksi puhelimessa pitäisi tosiaan olla vielä virtaa...

  Voisi tietysti vielä kokeilla, millä tarkkuudella operaattorien tarjoamat paikannuspalvelut toimivat. Kännykkämastoja on lähinurkissa pilvin pimein. Ainakin voisi saada tiedon, mahtaisiko kapula löytyä talosta vai tontin kauimmaisesta nurkasta...
   
 6. Euso

  Euso

  0   0   0

  Liittynyt:
  13/11/03
  Viestit:
  171
  Tykkäykset:
  4
  Miten nuori tämä perheen pienimmäinen sitten on? Eikö osaa vielä puhua? Helpointahan olisi, että lapsi näyttäisi mihin on puhelimen piilottanut.
   
 7. Jarzza

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/2/08
  Viestit:
  6
  Tykkäykset:
  0
  Puhuu puhuu. Ongelma vaan on, että ei itsekään ilmeisesti muista. Välillä puhelin löytyy kuulemma kellarista, varastosta, vintiltä, koirankopista, yms yms. Mutta mistään ei vaan löydy. Pikkumuksujen muisti on välillä tosi lyhyt. Toisinaan taas harmillisen tarkka :).

  Pahin mahdollisuus on se, että neiti pukkasi luurin roskikseen. Roskakuski nimittäin ehti tyhjentämään roskiksen. Olen yrittänyt löytää jonkinlaisen GSM-paikannuspalvelun, jolla saisi edes selvitettyä onko puhelin enää tontilla vai mahdollisesti jo kaatiksella. Ettei aleta turhaa tyhjentämään kolmatta kertaa taloa. Puhelin on oikeasti arvokas jo sisältönsä puolesta. Seuraavaksi pitää lähteä kolppaamaan paikallinen kaatopaikka jos ei muuta keksi :(.

  Tietääkö joku jotain paikannuspalvelua joka osaisi paikallistaa puhelimen edes puolen kilometrin tarkkuudella ??
   
 8. JPW™ Vieras

  0   0   0

  Jos puhelin on oikeasti arvokas, niin miten ihmeessä ensinnäkin:

  A.Olet voinut antaa puhelimen joutua lapsen käsiin
  B.Miten olet voinut laskea puhelimen edes silmistäsi
  C.Vähintäänkin varmuuskopio puhelimen sisällöstä pitäisi olla otettuna

  Eikö ihminen koskaan opi, ennen kuin jotain tapahtuu?
   
 9. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Vähän myähästä nyt, mutta jos operaattori tarjoaa (ei niitä muut tarjoa), siinä tosin se ongelma että täytyy olla liittymän omistajan lisäksi lupa laitteen haltijalta.... ja jos laite ei sinun hallussa ... (esim palvelu hyvkäsyntä saattaa vaati SMS hyväksynnän)

  Jos riittävän vakavasta rikosesta kyse, niin sitten ei tietenkään lupia kysellä kuin tuomarilta.

  Ennakkoon toinen vaihtoehto olisi ollut laitteesta riippuen asentaa laitteeseen sovellus joka kertoisi/tai lähettäisi laitteesta tietoja joiden perusteella sijaintia voi määritellä enemmän tai vähemmän hyvin. ei nämäkään sammuneena liikkuneen luurin paikasta mitään olisi kertoneet.
   
 10. Jarzza

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/2/08
  Viestit:
  6
  Tykkäykset:
  0
  *Paukuttaa päätään seinään*. Tietysti kotona ei tule hirveästi vahdittua puhelinta, kun siihen ei yleensä ole ollut tarvetta. Lapset nyt vaan yksinkertaisesti saa välillä päähänsä jotain älytöntä. Ja varmuuskopioinnin tarpeellisuus on sanomattakin selvää. No.. siperia opettaa.

  Ihme juttu että kännykkäteknologian ihmemaasta ei löydy apukeinoa tuollaiseen paikannusongelmaan. Joka puolella maailmaa markkinoidaan erilaisia paikannuspalveluja, mutta Suomessa toimivia en ole löytänyt ensimmäistäkään. Yksi Englantilainen firma mainostaa ympäri maailman toimivaa palvelua, mutta ongelmana on se, että palvelu täytyy ensin hyväksyä siitä etsinnän kohteena olevasta puhelimesta.

  Radiolla ei onnistuttu ainakaan vielä pyydystämään mitään häiriötä. Pitäisi kai löytää joku vanha rakkine, missä on olematon häiriösuojaus..
   
 11. Jarzza

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/2/08
  Viestit:
  6
  Tykkäykset:
  0
  tuo sms-hyväksyntä siitä palvelun käyttöönotosta juuri vaadittiin...
   
 12. R-Pelle

  0   0   0

  Liittynyt:
  15/8/02
  Viestit:
  329
  Tykkäykset:
  0
  Tuohan auttoi paljon. Shit happens.
   
 13. tumbeliina Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  2   0   0

  Liittynyt:
  15/7/02
  Viestit:
  377
  Tykkäykset:
  0
  Meidän juniori aikoinaan piilotti kännynsä sukkalaatikkoon, josta se löytyi vasta usean kuukauden päästä. Tiedä sitten onko tuosta mitään apua, mutta kerrompa kuitenkin ;)
   
 14. Euso

  Euso

  0   0   0

  Liittynyt:
  13/11/03
  Viestit:
  171
  Tykkäykset:
  4
  Nyt täytyy sitten vaan yrittää ajatella kuin lapsi. Ei muuta kuin konttaamaan pitkin taloa ja etsimään :D

  Ehkä pienen porkkanan avulla lapsenkin muisti paranisi.

  Tai ongitte tiedon penskalta hypnoosin avulla :D
   
 15. eralumi Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  3/1/05
  Viestit:
  4956
  Tykkäykset:
  30
  Ja yleisöähän kiinnostaa, että onko puhelinta löytynyt, ja jos on niin missä se oli piilossa?
   
 16. kimmo Vieras

  0   0   0

  Ja tänään viimeksi mietiskelin tätä asiaa. Edesvastuuttomia nämä tällaisten viestiketjujen aloittajat, kun postaavat ongelmansa, eivätkä sitten kerro ratkesiko ja miten.
  Itse uskon että puhelin löydetty sohvatyynyjen välistä, minne pudonnut kun katsottu Kauniita&Rohkeita. Helposti vaan nämä omat mokat menevät viattomien luontokappaleiden syyksi, josta johtuen sitten ahdistuvat ja ovat jo 10n vanhoina Salen kulmalla mummoja potkimassa ja keskikaljaa ottamassa.

  PS käyttäjä käynyt viimeksi samana päivänä kun ketjun aloitti, joten uskon puhelimen löytymiseen.
   
 17. Pomppa

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  13/1/05
  Viestit:
  351
  Tykkäykset:
  1
  Ei mitää enään..homma päättyi onnellisesti jos joku tätä nyt kerkesi edes lukemaan :)
   
 18. Qwertyi

  Qwertyi Vuoden foorumilainen 2010, VIP vuodesta 2016

  Palaute - 100%
  26   0   0

  Liittynyt:
  7/12/05
  Viestit:
  29306
  Tykkäykset:
  7559
  Puhelinmalli:
  Sony Xperia XZ1
  Kyllähän tätä on luettu jo 1 487 kertaa tähän mennessä.
   

Jaa tämä viestiketju