Hei hei Lumiat: Microsoftin puhelinmyynti romahti 81 % – hypetettyjä HoloLens-laseja myyty...

Tila
Ei auki vastauksille.

Uutissyöte

Tunnettu jäsen
Palaute - 0%
0   0   0
Liittynyt
28.6.2015
Viestit
15391
Reaktiopisteet
103

Lumia-puhelimista on tulossa historiaa.


Microsoftin loppuvuoden loka-joulukuun tulos täytti markkinoiden odotukset. Vahvasti pilvipalvelujen liiketoiminnassa sekä Azurella että Office 365:lla kasvavan Microsoftin puhelinliiketoiminnan kutistuminen sen sijaan vauhdittui.

Microsoft kertoi puhelinlaitteiden liikevaihdon laskeneen 81 prosentilla vuotta aiemmasta. Romahdus syveni edeltäviltä huhti-kesäkuun ja heinä-syyskuun neljänneksiltä, jolloin liikevaihto laski 71 ja 72 prosenttia. Huomioon täytyy ottaa Microsoftin myyneen Nokia-peruspuhelinliiketoiminan marras-joulukuun vaihteessa HMD Globalille, mikä myös osaltaan pienentää liikevaihtoa.

Microsoft ja jälleenmyyjät ovat koko loppuvuoden siivonneet kovin alennuksin Lumia-puhelimia varastoistaan. Pikku hiljaa varastot alkavatkin jo ehtyä. Microsoft kertoi viime kesänä strategiamuutoksesta puhelimissa, eikä ole vielä sen jälkeen julkistanut ainuttakaan uutta puhelinta. Huhuissa ja odotuksissa on myyttinen Surface-puhelin, jota odotetaan kuitenkin aikaisintaan loppuvuodesta 2017.

Microsoft ei enää kerro toimittamiensa puhelinten kappalemääriä, mutta Lumia-toimitukset lienevät olleet jo alle miljoonaa kappaletta vuoden viimeisellä neljänneksellä.


Microsoft HoloLens.


Myös Microsoftin paljon puhelimia paremmin menestyneiden Surface-laitteiden tuoma liikevaihto laski 2 prosenttia vuotta aiemmasta. Vuosi sitten Microsoftilla oli kaksi merkittävää Surface-uutuutta, kun sen sijaan tämän vuoden lopulla ei nähty uutta Surface Prota, Surface Book sai vain pienen päivityksen eivätkä uuden Surface Studio -pöytäkoneen toimitukset ehtineet vielä päästä vauhtiin. Liikevaihdon junnaamista lähes ennallaan voidaan näin pitää jopa hyvänä suorituksena.

Microsoftin laitteisiin lukeutuvat myös sekoitetun todellisuuden HoloLens-lasit, joiden menekki ei vielä juurikaan näy Microsoftin tulosnumeroissa. Microsoft ei kertonut laseista tulosjulkistuksensa yhteydessä, mutta HoloLensin kaupallinen johtaja Roger Walkden on BETT-tapahtumassa Lontoossa kertonut Microsoftin myyneen HoloLensejä vasta ”tuhansia”. Lasit on tarkoitettu toistaiseksi vasta kehittäjille ja yrityksille ja niiden hinta on yli 3 000 euroa.

Yhteensä Microsoft keräsi loka-joulukuulta oikaistun 26,1 miljardin dollarin liikevaihdon, 8,2 miljardin dollarin liikevoiton sekä 6,5 miljardin dollarin nettotuloksen.

Jatka lukemista...
 
Tila
Ei auki vastauksille.
Top Bottom