Harvinaisempien Nokialaisten Osat

Keskustelu osiossa 'Nokia ja Microsoft', aloittaja rare, 26/1/08.

 1. rare

  rare Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/1/08
  Viestit:
  134
  Tykkäykset:
  5
  Mielestäni on uskomatonta, että ns. Suomessa tehtyihin matkapuhelimiin ei myydä varaosia Suomessa.
  Nettiä selaillessani esimerkiksi Kiinasta löytyy osia lähes joka lähtöön ja vieläpä halvalla, mutta ongelma on siinä että miten niitä osia saisi tänne Suomeen.
  Varsinkin Nokia 8910 Zipon osat tuntuvat olevan kiven alla. Kuoria ei löydy mistään ja samaten flex -kaapeleita tai pohjan latausliittimiä mikään Suomalainen firma ei tunnu myyvän.
  Nokian päähuollosta, Turussa kysyessäni pohjan latausliitintä 8910 puhelimeen he sanoivat että osia ei myydä erikseen, vaan pelkästään asennettuna. Mutta kuka on niin hullu että maksaisi pitkälti toistasataa euroa yli viisi vuotta vanhan puhelimen korjauksesta, varsinkin kun vika on sellainen minkä pystyisin itsekin korjaamaan.

  Eli hyvät puhelin gurut kertokaa nyt ihmeessä että mistä niitä osia kannattaa ruveta metsästämään. Lähinnä kaipaisin 8910 puhelimeen osia ja myös esim. 6300 kullan väriset kuoret kiinnostaisivat, näitäkin näkyy ebay olevan väärällään ja vieläpä edullisesti mutta kun niitäkään ei taida Suomesta saada.
  Ei luulisi että olen tällä palstalla ainoa joka tykkää korjailla vanhoja puhelimia.
   
 2. jake79 Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  6/3/03
  Viestit:
  1995
  Tykkäykset:
  1
  Puhelinmalli:
  Galaxy S4 Active ja DNA
  no liekköhän nuo kiinassa ja ebay:ssa olevat osat piraatteja? jos ne ei ole alkuperäisiä osia niin ei ole ihmekään jos ei suomesta saa...
   
 3. rare

  rare Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/1/08
  Viestit:
  134
  Tykkäykset:
  5
  Ainakin kovasti kehuvat vaikkapa juuri tuolla ebayssa esim. 8910 kuorisarjojen olevan 100% originaaleja Nokia tekeleitä.
  Ihmetyttää kun Suomesta ei saa alkuperäisiä varaosia.
   
 4. Qwertyi

  Qwertyi Vuoden foorumilainen 2010, VIP vuodesta 2016

  Palaute - 100%
  26   0   0

  Liittynyt:
  7/12/05
  Viestit:
  29306
  Tykkäykset:
  7559
  Puhelinmalli:
  Sony Xperia XZ1
  Oletko koskaan miettinyt montako osaa suomessa valmistetaan. Suomen markkinat Nokialla nyt on pieni kakka maailman kartalla.
   
 5. rare

  rare Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/1/08
  Viestit:
  134
  Tykkäykset:
  5
  Kyllähän minä sen tiedän ettei osia Suomessa valmisteta, mutta huvittavaa kuitenkin että kun ollaan aina niin ylpeitä siitä että, Nokia on "Suomalainen puhelin" ja sitten kuitenkaan osia ei saa yhtään mistään. -Paitsi jostain toiselta puolelta maapalloa.
   
 6. Qwertyi

  Qwertyi Vuoden foorumilainen 2010, VIP vuodesta 2016

  Palaute - 100%
  26   0   0

  Liittynyt:
  7/12/05
  Viestit:
  29306
  Tykkäykset:
  7559
  Puhelinmalli:
  Sony Xperia XZ1
  Suomalainen ja suomalainen. Osa puhelimista kasataan suomessa (E- ja N- sarja)
  muu tuotanto onkin sitten jossain muualla.
   
 7. rare

  rare Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/1/08
  Viestit:
  134
  Tykkäykset:
  5
  Näin juuri. Siksi olinkin ekassa viestissä kirjoittanut "ns. Suomalainen" ja vikassa laittanut sen sitaatteihin.

  Kuitenkin mielikuva kaikilla on Suomalaisesta matkapuhelimesta. Tyyppikilpeenkin laitetaan komeasti made in Finland. Tätä minä vain tarkoitin.

  Ja linkkejä tosiaankin kaivattaisiin jos joku tietäisi jonkun kotimaisen puljun josta saisi noita harvinaisempia osia. Vielä parempi jos joku tietäisi vaikkapa jonkun huoltoliikkeen joka pystyy toimittamaan tarvittavia varaosia ja myymään niitä muutenkin kuin asennettuna.
   
 8. vtormane

  vtormane Aktiivinen jäsen

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  4439
  Tykkäykset:
  0
  Nuo kiinassa myytävät osat eivät ole kovin laadukkaita pääsääntöisesti vaikka myyvätkin niitä alkuperäisinä osina. Tehdään jossakin kiinan pajassa. Laatu ei ole hyvä. Helppohan noita on vaikka ebaysta ostaa kunhan omistaa paypal tilin.
   
 9. rare

  rare Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/1/08
  Viestit:
  134
  Tykkäykset:
  5
  Niinpä. Harmi vaan että en omista Paypal -tiliä, ja muutenkin olisi mukavampi ostaa kotimaisesta liikkeestä.

  OT. Hieno Scorpioni muuten sulla, ukkolla oli joskus samanlainen, paitsi musta.
   
 10. J.J-75 Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  22482
  Tykkäykset:
  230
  Se joka ostaa harvinaisen autonkin, joutuu osansa tilaamaan muualta. Ostakaa valtamerkkejä ja malleja, niin ei ole ongelmia. 8910 on zippo tyyppinen, alkuperäisen zippon 8810 sillä ei ole mitään tekemistä. Se olisi ollut niin älytön paska, etten tajunnut oikeen miten se oli kasattu ;))

  Kerroin jo taanoin, että sen kun kasasin 8810, jäi jotain ihmeen metalli lirpukkeita yli, joku ruuvi ja muuta sälää, ja silti puhelin toimi mainiosti.

  8910 on niin kaunis puhelin ja todella hyvä, että se kannattaa korjata jo senkin takia. Tiedän joitakin ihmisiä kellä vanhempi puhelin on, niillä on huoltamatta olleet käytössä 8910 ja siis ne on toimineet erittäin luotettavasti. 8310 muuten on myös sellainen.

  8890 ei ole paljon myyty Suomessa ja sen takia on tärkeää hallita, se mitkä osat siihen käy ristiin muista puhelimista. Valitettavasti en muista ulkoa kyseisen mallin kaikkia osia, 2 kertaa olen semmosen purkanu atomeiksi niin sanoakseni. Sen aikaisista puhelimista ja sen aikakauden pienimmistä malleista voisi saada ristiin käyvän osan. 8310 menisi lähimmäs, josta kannattaisi etsiä.. 6510 voisi myös olla jotain. 8210 voi olla jo liian vanha malli mutta se on kyllä pieni, siinä voi olla jotain komponenttitasolla ja pari liitintä. Katso niistä ensin herranen aika, ettei Kiinasta tarttis lähtee tilaamaan. Mutta samankokosista ja tyyppisistä, kannattaa lähteä liikkeelle. Modaus on viiminen vaihtoehto, sillä tarkotan jo alkuperäsen osan korjaamistakin. Lopuksi heitän 1100 sarjaa pöytään, en tiedä mitä semmosesta sais, myyty 100 miljoonaa, kannattaa avata ja katsoa se kanssa... semmosia saa heti.

  Nokian huolloissa on valitettavasti vieläkin ja entistä asennevammasempia päättäjiä töissä, jotka omaavat nihlistisiä taitoja ihmisen manipuloimiseksi. Suosittelen huollossa käymistä myös ja sitäkautta tilaamista. Väilillä olen joistakin huolloista saanut puuttuvia osia toisista kaupungeista. Tavallisempi huolto saa paremmin osia tilattua ainakin. Syytän suoraan Nokian huoltoa, Nokia tuotteiden korjaamisen vaikeuttamisesta ja "piratismin" lisääntymisestä.
   
 11. rare

  rare Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/1/08
  Viestit:
  134
  Tykkäykset:
  5
  Voisitko kertoa tarkemmin että missä huoltoliikkeessä olet asioinut? Ilmeisesti ovat kuitenkin myyneet osia ihan irtotavarana?
  Itse en ole saanut kuin kädessä pitää tarvittavia osia Turun Nokian päähuollossa. Eivät suostuneet osia myymään, vaikka heillä niitä siellä oli.

  Palatakseni vielä sinun viestiisi, niin 8910 pohjaan ei käy mikään muu latausliitin. On vielä siitä erikoinen että siihen on integroitu vibra.
  Huoltoliikkeessä kädessä pitämäni osa oli täydellinen paketti latausliittimineen, vibroineen ja flex -kaapeleineen. -Ei tarvitse juottaa.

  Olen ennenkin korjannut Nokia 8910 vaihtamalla siihen juuri tuon flexin, joka tuntuu olevan juuri se osa minkä tee-se-itse kotikorjaajat saavat ensimmäisenä hajalle, kun eivät osaa avata puhelinta. Voin vihjeenä kertoa, ettei se takakannessa oleva Nokia -logo ole siellä pelkästään ulkonäöllisistä seikoista, vaan asennuksen kannalta sillä on merkittävä rooli.
   
 12. J.J-75 Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  22482
  Tykkäykset:
  230
  Ahaa.. mjoo.. no tuota.. korjasin hiukan tuota tekstiä, 8810 sälästä oli kyse siis et jotain jäi yli ;p

  Mjoo, se on paska homma jos eivät suostu antamaan.. tietty kannattaa kun käy jossain huolloissa, vähän vaivihkaa kysellä. Kyllä ne sitte myy. Mä en oikeen tiedä mikä siinä hommassa mättää, mut ne ei kauheesti huutele asioista, niin en viitsi sen takia mainostaa tässä.. laitan kyllä YV:nä mistä kannattaisi kysellä.. mutta veikkaan, että et lähde paikanpäällä käymään jolloin sen voisi saadakin... lähettämään ne tuskin alkaa. Sitte on nää nyrkkipajat joilla tuntuu olevan kaikkee ihme sälää...
   
 13. Spaceman

  0   0   0

  Liittynyt:
  13/9/04
  Viestit:
  441
  Tykkäykset:
  0
  Turussa ei kyllä ole koskaan ollut mitään päähuoltoa, eikä ymmärtääkseni muutenkaan "korkeamman tason huoltoa" Mutta anyways. Ootko koittanu tiedustella SCF-Huollosta Tampereelta tai Anglo-Servicestä Helsingistä ?
   
 14. rare

  rare Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/1/08
  Viestit:
  134
  Tykkäykset:
  5
  Niin. Toi on varmaan ihan totta, ettei Turussa ole todellakaan mitään ns. virallista huoltoa.
  Joskus kauan sitten kun kysyin 7110 puhelimeeni uutta Navi -rolleria paikallisesta päämies liikkeestä niin sieltä minun käskettiin kysymään Juhana Herttuan koulun lähellä olevasta liikkeestä. Päämies liikkeen myyjä sanoi tuon kyseisen paikan olevan Nokia "pääkallopaikka" Turussa, ja siitä minulle on jäänyt mielikuva että se olisi ns. päähuolto.

  Mutta kiitoksia jo noistakin vihjeistä. Yritän lähiviikkojen aikana soitella niihin, jospa onnistuisin jopa osia saamaan. Raportoin sitten mitä tapahtui.
  Ja lisääkin ehdotuksia saa laittaa tulemaan.
   
 15. jankro

  0   0   0

  Liittynyt:
  20/6/04
  Viestit:
  322
  Tykkäykset:
  0
  Kyllä se on yhtä vaikeaa muitten merkkien kanssa. Esim. Sampan Z240:een hain näyttöä ja flex kaapelia n. 6 viikon ajan netistä ja viimein löysin yhden puljun epsanjasta joka myi sellaisen.

  Samoin yhtä vaikeaa, jollei jopa vaikeampaa, on löytää digikameran, tai läppärin osia.
  Kaikissa näissä on eBay ja PayPal ollut vuosien saatossa korvaamaton apu.

  -J-
   
 16. samumanu Vieras

  0   0   0

  Ite oon saana huolosta jonkin verran osia ihan suhteiden takia mut eivät yleisesti ottaen niitä myy, kuulemma muutamakin seikka vaikuttaa. Ei oo kauheen kannattavaa ja kannattaakin keskittyä siihen "ydintoimintaan", osia ei saa niin vaan myydä eli sekin on kiellettyä tietyin rajoituksin, vain pari keskushuoltoa saa kaikki osat suoraan nokialta eli yksinkertaisesti kaikkia osia ei kaikki huollot saa. Toi 8910 on esim semonen malli johon ei tavan huolto saa paljon mitään osia, sit jos tilaat ne jostain muualta ni on monta välissä katetta ottamassa ja voikin arvata miten hinnalle käy(Nimimerkillä kokemusta on ton "läpän" osalta).

  Ehkä siinä vaan isosti vaikuttaa se et on niin pienet markkinat ettei siitä saa kunnon liiketoimintaa, joku kotona tomiva nettikauppa puolittain harrastuspohjalta voisi olla asia erikseen. Osa mutuilua osa faktaa..
   
 17. rare

  rare Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/1/08
  Viestit:
  134
  Tykkäykset:
  5

  Otin yhteyttä tuonne Anglo-Serviceen, ja heiltä löytyy tarvitsemani osat.

  Kiitti vinkistä.
   
 18. heppu30

  0   0   0

  Liittynyt:
  6/9/06
  Viestit:
  143
  Tykkäykset:
  0
  Osat

  Mutta saitko tilata ne vai joudutko lähettää puhelimen sinne huoltoon?
   
 19. rare

  rare Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/1/08
  Viestit:
  134
  Tykkäykset:
  5
  Saan tilata osat. Postikulut ovat 10€
   
 20. Vandelay

  0   0   0

  Liittynyt:
  28/7/08
  Viestit:
  1
  Tykkäykset:
  0
  8910i

  Ei näemmä riitä vaikka kuoret olisivat kuinka vahvaa tekoa jos niissä on yksi heikko kohta joka pilaa kokonaisuuden. Mulla on 8910i josta juurikin eilen säröytyi näytön muovi. Luulisi, että Nokialla on ymmärretty tämä heikkous ja pistetty vähän sivuun näitä muoveja varaosiksi. Onko kellään tietoa saako uutta tätä osaa mistään , onko se vaikea vaihtaa tai paljon vaihto maksaa huollossa?
  Kiitos kaikille jotka jaksavat vastata ja jakaa viisauttaan
   

  Liitetyt tiedostot:

Jaa tämä viestiketju